ΑΠΟ ΤΗΝ OPENMELLON

Πρότυπο εκπαιδευτικό αγρόκτημα στη Λάρισα

Δημοσίευση: 02 Απρ 2016 0:49

 

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ OpenMellon υπό την καθοδήγηση του Επιστημονικού Συμβούλου της Open Mellon Δρ. Δημήτρη Μπεσλεμέ και των εκπαιδευτών τους και παρουσία της Διοίκησης του ΙΕΚ, πραγματοποίησαν τη φύτευση τετρακοσίων έρριζων εμβολιασμένων φυτών αμπελιού, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση εγκατάστασης του εκπαιδευτικού μας αμπελώνα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Πρότυπου Εκπαιδευτικού Αγροκτήματος της OpenMellon.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΕΚ «Το φυτωριακό υλικό που εγκαταστήσαμε, συνοδευόμενο από το απαραίτητο πιστοποιητικό υγείας, συνδυάζει ελληνικές και ξένες, λευκές και ερυθρές οινοποιήσιμες ποικιλίες, συνιστώμενες για τον νομό Λάρισας (όπως Ασύρτικο, Μοσχάτο Α. CabernetS.). Ο συνδυασμός αυτός διασφαλίζει την απαραίτητη γενετική παραλλακτικότητα για την επιτυχία του αμπελώνα ως προς τους ποιοτικούς και ποσοτικούς μας στόχους, αλλά κυρίως ως προς τη βασική μας επιδίωξη ο εκπαιδευτικός αμπελώνας του Ι.ΙΕΚ Open Mellon να αποτελέσει ένα πραγματικό εργαλείο στην επαγγελματική κατάρτιση των σπουδαστών μας, αλλά και όλων των επισκεπτών του αγροκτήματος.

Για την εκπλήρωση του πιο πάνω στόχου, η φύτευση πραγματοποιήθηκε σε ποικίλες αποστάσεις επί της γραμμής (1/1,2/1,5 μ.) παρέχοντας τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε διαμόρφωση στα σπουδαιότερα γραμμικά σχήματα (Royat, Guyot, Sylvoz, Casenave, V), ενώ έγιναν και φυτεύσεις που θα διαμορφωθούν σε κυπελλωτά σχήματα και κρεββατίνες, ώστε από την επόμενη κιόλας χρονιά, οι σπουδαστές μας να εκπαιδεύονται σε όλα τα συστήματα διαμόρφωσης των αμπελώνων και των αντίστοιχων τεχνικών καλλιέργειας για το κάθε σύστημα (κλάδεμα, λίπανση κλπ)».

Μετά την εγκατάσταση του Αμπελώνα, προγραμματίζονται φυτεύσεις οπωροφόρων δένδρων, αρωματικών φυτών, κτηνοτροφικών φυτών και εναλλακτικών δενδρωδών καλλιεργειών. Το ΙΕΚ OpenMellon το 1ο Αγροτικό ΙΕΚ στην Ελλάδα, κάνει πραγματικότητα το πρώτο Πρότυπο Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα στη Θεσσαλία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της OpenMellon οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αναζητούν στις ιστοσελίδες www.openmellon.gr, www.iekopenmellon.gr, στο τηλέφωνο 2410-551320, ή να επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις μας επί της οδού Αλ. Παναγούλη 73 στη Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass