Αναγκαίοι οι ψεκασμοί για το ευρύτομο της αμυγδαλιάς σε Λάρισα και Μαγνησία

Δημοσίευση: 04 Απρ 2016 16:56

ΠΕΡ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΒΟΛΟΥ

 

Το ευρύτομο είναι ο σημαντικότερος εχθρός της Αμυγδαλιάς διότι μπορεί να προκαλέσει μεγάλη απώλεια της παραγωγής. Μοιάζει με μαύρο φτερωτό μυρμήγκι. Διαχειμάζει ως ανεπτυγμένη προνύμφη μέσα στα προσβεβλημένα Αμύγδαλα, πού συνήθως παραμένουν μουμιοποιημένα στο δένδρο. Έχει μία γενεά το έτος.

 Από παρατηρήσεις σε εντομολογικούς κλωβούς υπαίθρου διαπιστώνεται ότι συνεχίζεται η έξοδος των ακμαίων του ευρυτόμου στις πρώιμες και όψιμες περιοχές του νομού Μαγνησίας. Έναρξη εξόδου του ευρυτόμου σε περιοχές του νομού Λάρισας (Καλαμάκι, Συκούριο, Αμπελώνα). στις 4 Απριλίου (με 2-3 άτομα ακμαία ανά κλωβό.)

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ:

1) Να γίνει έναρξη των ψεκασμών για την καταπολέμηση των ακμαίων του ευρυτόμου στις πρώιμες και όψιμες περιοχές του νομού Λάρισας. 2) Να συνεχισθούν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του ευρυτόμου στις πρώιμες και όψιμες περιοχές του νομού. Μαγνησίας. 3) Επανάληψη των ψεκασμών στις πρώιμες και όψιμες περιοχές των νομών Μαγνησίας και Λάρισας ανά 7-8 ημέρες μέχρι και την σκλήρυνση του ενδοκαρπίου.

Οι ψεκασμοί να γίνονται κατά τις μεσημβρινές ώρες της ημέρας, που έχουμε την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και υψηλότερες θερμοκρασίες, διότι τότε έχουμε τη μεγαλύτερη έξοδο των ακμαίων του ευρυτόμου. Όταν ο καιρός είναι ομιχλώδης – νεφοσκεπής και κρύος δεν ψεκάζουμε (λόγω μειωμένης δραστηριότητας του εντόμου).

 

ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ: deltamethrin και άλλα επιτρεπόμενα για την Αμυγδαλιά.

ΠΡΟΣΟΧΗΣε κάθε περίπτωση να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αναλογία χρήσης, συνδυαστικότητα, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας το διάστημα μεταξύ τελευταίας επέμβασης και συγκομιδής και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή δηλητηριάσεων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass