ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙ ΦΘΗΝΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Μειώνονται οι τιμές στις δηλώσεις ΟΣΔΕ

* Αισιοδοξία και για καλές απολαβές στα σιτηρά

Δημοσίευση: 11 Απρ 2016 0:07

 

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της Μαγνησίας εξέτασε σε πρόσφατη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και η απόφαση την οποία έλαβε ομόφωνα είναι να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς όλους τους τομείς και με όλες τις δυνάμεις του, να βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του, ώστε ο αγροτικός κόσμος να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη χρονιά.

Προς τούτο, όλες οι ενέργειες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου θα αποβλέπουν στη μείωση του κόστους των αγροτών και χωρίς κανένα όφελος για την Οργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις: Μειώνει στο ελάχιστο τις τιμές των δηλώσεων καλλιέργειας(ΟΣΔΕ) για τη φετινή χρονιά. Διευκρινίζεται ότι δηλώσεις ΟΣΔΕ δύναται να υποβάλλουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλο τον Νομό Μαγνησίας(Βόλος, Βελεστίνο, Αλμυρός, Πήλιο) και διαβεβαιώνει τους αγρότες, ότι όπως και τα προηγούμενα χρονιά έτσι και φέτος θα διασφαλίσει με το καλύτερο τρόπο την πληρωμή των επιδοτήσεων των αγροτών. Συνεργεία θα υπάρχουν τόσο στον Βόλο, όσο και στο Βελεστίνο και εντός των ημερών θα ανακοινωθούν πού αλλού θα υπάρξουν συνεργεία για τη συμπλήρωση δηλώσεων ΟΣΔΕ (Αλμυρός – Πήλιο). Οι τιμές των δηλώσεων ΟΣΔΕ για τη φετινή χρονιά διαμορφώνονται ως εξής: ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΤΟΣ: 1 - 25 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ 20€, 25 – 50 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ 30€, 50 - 100 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ 60€, 100 – 150 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ          80€, 150 – 200 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ 120€, 200 και ΑΝΩ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ 150€.

Επίσης ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου προκειμένου να βοηθήσει τους αγρότες να μειώσουν σημαντικά το κόστος παραγωγής θα εισάγει σε συνεργασία με άλλες Συνεταιριστικές Οργανώσεις λιπάσματα, φυτοφάρμακα και σπόρους. Τα εφόδια αυτά θα παραδίδονται στις εγκαταστάσεις των αγροτών σε πολύ χαμηλές τιμές , και υπολογίζεται ότι οι τιμές θα είναι χαμηλότερες, πάνω από 20% των τιμών που ισχύουν αυτήν τη στιγμή στην αγορά, καθότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου δεν προσδοκά οφέλη και από αυτήν την ενέργεια, εκείνο που θέλει είναι να βοηθήσει στη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών. Θα εξευρεθεί ο τρόπος πληρωμής έτσι ώστε τα εφόδια να πληρώνονται από τους παραγωγούς κατά την περίοδο της συγκομιδής.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, προχωράει και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια στη συγκέντρωση σιτηρών παραλαμβάνοντας ποσότητες από όλο τον Νόμο Μαγνησίας στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του και δίνοντας όπως πάντα τις καλύτερες τιμές της αγοράς. Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι το κριθάρι πληρώθηκε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου 0,18€/κιλό, το καλαμπόκι 0,19€/κιλό και το σιτάρι 0,25€/κιλό. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου - καταλήγει σχετική ανακοίνωσή του- αποδεικνύει καθημερινά εμπράκτως το ενδιαφέρον και τη στήριξή του στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass