ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πώς υποβάλλεται σωστά η δήλωση ΟΣΔΕ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2016 0:22

 

Αναλυτικές οδηγίες για τη σωστή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) 2016 δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, σκοπός του οδηγού είναι η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων γεωργών για την ορθή υποβολή της αίτησης και η τήρηση των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν με αυτή, ώστε «να πληρωθούν έγκαιρα και στο ακέραιο τις ενισχύσεις που δικαιούνται, αποφεύγοντας μειώσεις και αποκλεισμούς από τους ελέγχους που είναι υποχρεωμένος να διεξάγει ο ΟΠΕΚΕΠΕ και χωρίς να επιβληθούν στη χώρα μας πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία επιβαρύνουν όλους τους φορολογούμενους». Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ η ΕΑΕ 2016 πρέπει να υποβληθεί εμπρόθεσμα στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μέχρι τις 16 Μαΐου 2016. Εκπρόθεσμη υποβολή γίνεται δεκτή μέχρι τις 10 Ιουνίου 2016, αλλά για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστερημένης υποβολής, ο γεωργός χάνει 1% της ενίσχυσης για την οποία θα κριθεί δικαιούχος και 3% από την αξία των δικαιωμάτων που αιτείται να του χορηγηθούν. Μετά τις 10 Ιουνίου 2016 καμία αίτηση δε γίνεται δεκτή και καμία πληρωμή δεν καταβάλλεται. Κατ’ εξαίρεση και μέχρι της 31 Μαΐου 2016, ο γεωργός μπορεί να προσθέσει ορισμένα αγροτεμάχια στην αίτηση που υπέβαλε εμπρόθεσμα, χωρίς να υπόκειται σε μειώσεις. Μετά τις 10 Ιουνίου 2016, δεν θα επιτρέπονται διορθώσεις της υποβληθείσας Ε.Α.Ε., εκτός και αν πρόκειται για συγκεκριμένα προφανή σφάλματα που αποδίδονται σε απροσεξία και αιτιολογούνται ανάλογα.

Ενημερωτική εκδήλωση για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ μαζί με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν ανοιχτή ενημερωτική ημερίδα στη Λάρισα το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 10:00 στο αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων των ΤΕΙ Θεσσαλίας με θέμα: «Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) 2016 - Υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΑΕΕ) 2016»

Η ημερίδα απευθύνεται εκτός από τους παραγωγούς και σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο στη συγκεκριμένη διαδικασία πρόσωπο ή φορέα (π.χ. γεωτεχνικοί, σύμβουλοι, ενώσεις, αγροτικοί συνεταιρισμοί, σύλλογοι, άλλοι φορείς κ.λπ.). Θα ακολουθήσει συζήτηση για όλα τα θέματα που συνδέονται με την αίτηση, τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης, τις συνδεδεμένες ενισχύσεις κλπ. Κύριος σκοπός της ημερίδας αποτελεί η ενημέρωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων για την σωστή υποβολή των ενιαίων αιτήσεων ενίσχυσης και θα τονιστούν οι υποχρεώσεις των δικαιούχων για όλες τις συνδεδεμένες ενισχύσεις αλλά και για τους προβλεπόμενους ελέγχους. Ενόψει της έναρξης περιόδου υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, η σωστή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2016, έχει τεράστια σημασία, τόσο για την έγκαιρη και πλήρη πληρωμή της ενίσχυσης στους αγρότες όσο για την αποφυγή προστίμων και καταλογισμών για τη χώρα μας. Στόχος λοιπόν της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των γεωργών και κτηνοτρόφων της χώρας σχετικά με τα σημεία που πρέπει να προσέξουν και τα παραστατικά που πρέπει να διαθέτουν κατά την υποβολή της Αίτησης, και κατά τους μετέπειτα ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ, έτσι ώστε να μειωθούν όσο είναι δυνατό, τα λάθη και οι παραλείψεις που οδηγούν σε προβλήματα στην πληρωμή τους. Επίσης, θα γίνει επίδειξη του τρόπου υποβολής της Αίτησης και ενημέρωση για την πράσινη ενίσχυση (πρασίνισμα) και τις μεταβιβάσεις των δικαιωμάτων, που θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Μάλιστα οι διοργανωτές της εκδήλωσης αναφέρουν στην πρόσκληση τους πως «η παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων παραγωγών θα βοηθήσει ιδιαίτερα, καθώς ο ενημερωμένος παραγωγός δηλώνει σωστά και πληρώνεται έγκαιρα, χωρίς μειώσεις και καθυστερήσεις. Τονίζεται ότι όσο νωρίτερα υποβληθεί η αίτηση, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχει στη διάθεσή του ο παραγωγός για διόρθωση λαθών πριν την πληρωμή. Επομένως, καλούμε τους παραγωγούς, με την ανακοίνωση της έναρξης υποβολής των αιτήσεων, να σπεύσουν να υποβάλουν την αίτησή τους, είτε στους πιστοποιημένους φορείς είτε μόνοι τους ηλεκτρονικά μέσω του www.opekepe.gr».

Το πρόγραμμα των διαλέξεων έχει ως εξής:

10:00 – 10:30 Προσέλευση

10:30 – 11:00 Χαιρετισμοί- Εισαγωγή

Αθανάσιος Βαλιώτης – προϊστάμενος δ/νσης Θεσσαλίας – Στερεάς Ε.

11:00 – 11:30 Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης – Μεταβιβάσεις, Χατζηνίκου Μαρία – προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ενισχύσεων

11:30 – 13:30 Υποβολή ορθής Δήλωσης Καλλιέργειας, Συνδεδεμένες ενισχύσεις – Πράσινη Ενίσχυση, Λάθη - Παραλείψεις - Συμβουλές – Σημεία Προσοχής, Τσακνάκης Πέτρος - ελεγκτής γεωπόνος ΠΔ Θεσσαλίας – Στερεάς Ε., Ζαρμακούπης Κων/νος - ελεγκτής κτηνίατρος ΠΔ Θεσσαλίας – Στερεάς Ε., Δημούλη Αικατερίνη – προϊσταμένη Τμήματος Ελέγχων & Τεχνικών Μέσων, Χατζηνίκου Μαρία - προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης & Ενισχύσεων

13:30-14:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass