Ν. ΠΑΛΑΣΚΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

Απλήρωτοι πολλοί κτηνοτρόφοι της συνδεδεμένης ενίσχυσης

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2016 10:58
Φωτό αρχείου Φωτό αρχείου

Απλήρωτοι έχουν μείνει πολλοί κτηνοτρόφοι, λόγω γραφειοκρατικών και άλλων προβλημάτων, με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Το θέμα θέτει με επιστολή τους προς τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, ΟΠΕΚΕΠΕ, τον ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ν. Παλάσκας, στην οποία αναφέρει:

«Μετά από την τελευταία πληρωμή που έκανε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και αφορούσε τη συνδεδεμένη στην αιγοπροβατοτροφία παρουσιάστηκαν πλήθος προβλημάτων με αποτέλεσμα πολλά μέλη μας αλλά και κτηνοτρόφοι σε όλη την επικράτεια να μην πληρωθούν. Το πλήθος και η διαφορετικότητα των προβλημάτων εστιάζονται κυρίως στις παρακάτω κατηγορίες:

* Αρκετοί κτηνοτρόφοι που βρίσκονται σε καλλικρατικούς δήμους με πεδινές και ορεινές εκτάσεις βρέθηκαν με στάβλο σε πεδινή περιοχή και βοσκότοπο σε ορεινή ή και το αντίστροφο με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν. Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε και θεωρούμε ότι με καθαρά πολιτική απόφαση μπορούν να πάρουν θέση και να τους πληρώσουν την συνδεδεμένη που είχαν αιτηθεί.

* Το πρόβλημα της απογραφής των αιγοπροβάτων με τελική ημερομηνία που είχε δοθεί στις 15-12-2015. Δημιουργήθηκε τεράστιο θέμα με την απογραφή αφού επηρεάζει και την εξισωτική αποζημίωση και υπάρχουν αρκετοί κτηνοτρόφοι που δεν πληρώθηκαν γι’ αυτόν τον λόγο. Και εδώ θεωρούμε ότι μπορεί να δοθεί πολιτική λύση και όσοι κτηνοτρόφοι έχουν κάνει απογραφή στο ζωικό τους κεφάλαιο οποιαδήποτε στιγμή να πληρωθούν. Άλλωστε η ηλεκτρονική απογραφή του ζωικού κεφαλαίου στα αιγοπρόβατα εφαρμόστηκε φέτος για πρώτη φορά και θα έπρεπε να υπάρχει μία επιείκια λόγω του ότι πολλοί κτηνοτρόφοι τότε γεννούσαν τα κοπάδια τους αλλά υπήρξε και μία αδυναμία από τους λίγους κτηνιάτρους που διαθέτουν τα κτηνιατρεία να περάσουν άμεσα όλες τις απογραφές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

* Το πρόβλημα με το μικροβιολογικό φορτίο και τους ελέγχους από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ. Το συγκεκριμένο πρόβλημα αφορά τόσο τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΕΛΟΓΑΚ όσο και κάποια τυροκομεία. Στην πρώτη περίπτωση εμφανίζονται κτηνοτρόφοι είτε χωρίς δείγματα και έλεγχο, είτε με λιγότερα δείγματα καθώς και περιπτώσεις με τεράστιες αποκλίσεις στα δείγματα. Επειδή το πρόβλημα στα δείγματα εμπλέκει τόσο τα τυροκομεία όσο και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ καλούμε τους άμεσα εμπλεκόμενους να λύσουν το συγκεκριμένο ζήτημα για να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχουν καμία ευθύνη.

* Υπήρξαν κάποια τυροκομεία όπου καθυστέρησαν να στείλουν στοιχεία για την ποσότητα γάλακτος που είχαν παραδώσει οι κτηνοτρόφοι. Καλούμε όσα τυροκομεία δεν το έχουν κάνει να ενημερώσουν τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΕΛΟΓΑΚ για να μπορέσουν να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι.

Για ακόμα μία φορά η πληρωμή που έκανε ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν με πάρα πολλές αδικίες. Υπήρξε ανετοιμότητα από πλευράς Υπουργείου καθώς οι παραμέτρους που θεσπίστηκαν με υπουργική απόφαση στην πράξη δημιούργησαν πολλά προβλήματα και υπήρξε προχειρότητα με αποτέλεσμα για ακόμα μία φορά να αδικούνται οι κτηνοτρόφοι. Πρέπει άμεσα το Υπουργείο να παρέμβει πολιτικά και να δώσει τις απαραίτητες πολιτικές λύσεις και όχι να κρύβεται πίσω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλάβετε επιτέλους ότι ο μόνος που δεν ευθύνεται είναι ο Έλληνας κτηνοτρόφος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass