Έκλεισαν στη Μελούνα οι κτηνοτρόφοι

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2017 12:37

Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας - Κοζάνης στο ύψος της Μελούνας προχώρησαν σήμερα το πρωί οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

 

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση καταβολή DEMINIΜΙS αποζημίωσης για την απώλεια γαλακτοπαραγωγής και θάνατο αμνοεριφίων και αιγοπροβάτων, καθώς και την αύξηση των ζωοτροφών σε ποσότητα, έπειτα από τον καταστροφικό χιονιά – παγετό του Ιανουαρίου 2017.

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν αποζημίωση 20 ευρώ ανά ζώο για τον παγετό, για την απώλεια γαλακτοπαραγωγής .

Από τον ΕΛΓΑ ζητείται η αύξηση των αιτιών ζημιών καταστροφών. Οι κτηνοτρόφοι ζητούν την αποζημίωση για την παρμάρα και την απώλεια των αρνιών.

Σε ό,τι αφορά στους ελεγκτικούς μηχανισμούς ζητείται άμεσα ενίσχυση του κρατικού ελεγκτικού μηχανισμού στα τελωνεία για την αποφυγή παράνομων εισόδων ζώντων ζώων και γάλακτος προς ελληνοποίηση και στη συνέχεια σφαγής ως ελληνικά. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση των τιμών των πραγματικά ελληνικών αμνοεριφίων που είναι σε εξευτελιστικές τιμές τελευταία, 3,60 ευρώ το κιλό τα αρνιά και 3 ευρώ το κιλό τα κατσίκια.

Αναφορικά με τις εξισωτικές ζητείται από το αρμόδιο υπουργείο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ η άμεση καταβολή των εκκρεμών υποθέσεων που αφαιρούν τα έτη 2013 και 2014.

Για το ζήτημα που προέκυψε με τα βοσκοτόπια την ευθύνη δεν την έχουν οι κτηνοτρόφοι αλλά οι υπηρεσιακοί παράγοντες οι οποίοι θα πρέπει να λύσουν και το πρόβλημα.

Η άμεση στελέχωση των κτηνιατρείων σε όλη τη χώρα τα οποία υπολειτουργούν και δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα και καθυστερήσεις στους κτηνοτρόφους.

 Οι κτηνοτρόφοι συντάσσονται επίσης με τα αιτήματα των αγροτών που αφορούν το φορολογικό και ασφαλιστικό , όπου οι θέσεις της κυβέρνησης δεν είναι βιώσιμες στην πράξη, αλλά και το αφορολόγητο να φτάσει στα 12.000 ευρώ ετησίως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass