ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Μαζική κάθοδος αγροτών στην Αθήνα

* Σε συνέλευση την Τετάρτη ή την Πέμπτη καθορίζουν τα επόμενα βήματά τους

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2017 14:48

Στη μαζική συμμετοχή αγροτών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο Τρίτη, στην Αθήνα, στοχεύει πλέον η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Η Επιτροπή έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα στους αγρότες να μετάσχουν στον συλλαλητήριο, όπως και φορείς εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενώ τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων θα καθορισθούν σε συνέλευση των αγροτών στη Νίκαια, που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Στο μεταξύ χθες, στο μπλόκο της Νίκαιας βρέθηκαν συνταξιούχοι – μέλη σωματείων της Θεσσαλονίκης αλλά και μέλη της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.

Εκπρόσωποι των συνταξιούχων και των βιοτεχνών της ΠΑΣΕΒΕ απηύθυναν χαιρετισμό στους αγρότες, με τον πρόεδρο της ΕΟΑΣ Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα να στηλιτεύει την «αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης» σημειώνοντας επίσης ότι «ο αγώνας των αγροτών είναι μονόδρομος» και πως «κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος».

ΚΑΛΕΣΜΑ

Για τη συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο, στη 1.30 το μεσημέρι στην Πλατεία Βάθη στην Αθήνα, ομοσπονδίες αγροτών μισθώνουν λεωφορεία. Την ίδια ώρα στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «η κυβέρνηση, όπως αποδείχτηκε και στη συνάντηση που είχαμε με το κυβερνητικό κλιμάκιο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επιμένει στην αρνητική της στάση και δεν ικανοποιεί ούτε ένα από τα αιτήματά μας.

Στην κυβερνητική αδιαλλαξία απαντάμε με ενίσχυση των μπλόκων με νέα τρακτέρ και , ταυτόχρονα, προετοιμαζόμαστε, εντατικά, σ’ όλη τη χώρα, για το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνουμε στην Αθήνα, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 13.30 στην πλατεία Βάθη.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο για να στηρίξουν, ενεργά, τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Αγωνιζόμαστε στα μπλόκα κατά της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους».

«Με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουμε κοινό αντίπαλο την αντιλαϊκή πολιτική που φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, έχουμε κοινά προβλήματα και συμφέρονται κι επομένως κοινός είναι ο αγώνας μας» καταλήγει το προσκλητήριο συμμετοχής.

Να σημειωθεί πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν  στην πανελλαδική συγκέντρωση των αγροτών προκήρυξε Παναττική στάση εργασίας (από τις 12:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών) ενώ και το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, λόγο για τον οποίο, μισθωμένα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τη Λάρισα, στις 7 αύριο το πρωί, από την πλατεία Λαού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass