ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον παγετό

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 15:15

Η Γραμματεία του Αγροτικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, αποτελούμενη από τους Θ. Καραγιώργο, Στ. Γούση και Χ. Παπαδημητρίου, συναντήθηκε την περασμένη Τετάρτη 17 Μαρτίου με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Λάρισας, Μ. Λιόντο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και επικεντρώθηκε στις εκκρεμότητες και τα τρέχοντα ζητήματα του ασφαλιστικού φορέα των αγροτών.

Εκ μέρους του Αγροτικού Τμήματος ζητήθηκε να δοθεί παράταση στις δηλώσεις ζημιάς των παραγωγών που επλήγησαν από τον παγετό στην περιοχή της Αγιάς, αλλά και ενημέρωση για τις εκκρεμότητες πληρωμών για τις αποζημιώσεις που αφορούν τις ζημιές του 2016 (χαλαζόπτωση, παγετός), στην περιοχή του Τυρνάβου.

Η διοίκηση, από την πλευρά της, ενημέρωσε το Αγροτικό Τμήμα για την έγκαιρη δραστηριοποίηση του οργανισμού καθώς οι αγρότες της περιοχής της Αγιάς κλήθηκαν από τον ΕΛΓΑ να δηλώσουν τις ζημιές αμέσως.

Σε ό,τι αφορά στην παράταση του χρόνου για τους παραγωγούς που δεν πρόλαβαν την προθεσμία, ο κ. Λιόντος ανέφερε ότι υπάρχει θετική εισήγηση του τοπικού παραρτήματος και επίκειται από μέρα σε μέρα, σε άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ. η τελική απόφαση.

Στη συνέχεια, σχετικά με τις εκκρεμότητες πληρωμών του 2016, ο κ. Λιόντος δήλωσε ότι εκ μέρους του ΕΛΓΑ Λάρισας, τηρείται η διαδικασία αξιολογήσεων όλων αυτών των ζημιών και διαφαίνεται ότι η υλοποίηση όλων των πληρωμών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Ιουνίου, ενώ τόνισε ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πληρωμές.

Όσον αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν από τον φετινό παγετό (ελιές, ρόδια κ. ά.) αναμένονται οι αναγγελίες ζημιών το προσεχές διάστημα με απόφαση του Δ.Σ.

Τέλος, τονίστηκε για ακόμα μια φορά, η ανάγκη να παραμείνει ο ΕΛΓΑ ο κύριος ασφαλιστικός φορέας και να συνεχίσει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο αρωγού και συμπαραστάτη στο πλευρό των αγροτών.

Το Αγροτικό Τμήμα ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας θεωρεί απαραίτητη τη συμβολή και των διοικητικών παραγόντων αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού, με αίσθημα ευθύνης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PERSES
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1