ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΟΥΡΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΠΟΡΩΝ

Το ΠΕΛΙΤΙ Λάρισας στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2017 16:20

Λαρισινή εκπροσώπηση είχε η αποστολή ΠΕΛΙΤΙ στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στην Τουρκία καθώς εκεί, στο πλαίσιο του πρώτου φεστιβάλ, βρέθηκε ο συντονιστής της ομάδας Γιαννης Τσιουρής ο οποίος και μοίρασε σπόρους από την ευρύτερη περιοχή.

Στο φεστιβάλ σπόρων όπως ανακοινώθηκε σχετικά παρευρέθηκε ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, ο υφυπουργός ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο μητροπολίτης Προύσσης Ελπιδοφόρος, ο ιδρυτής του ΠΕΛΙΤΙ Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ο γεωπόνος Νίκος Θυμάκης, εκπρόσωποι τουρκικών συλλόγων που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία των παραδοσιακών ποικιλιών και πολλοί επισκέπτες.

«Ο οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε τη σημασία που έχουν οι παραδοσιακοί σπόροι και εξήρε το έργο του ΠΕΛΙΤΙ. Ο οικουμενικός Πατριάρχης, μοίρασε ο ίδιος παραδοσιακούς σπόρους στους πιστούς, μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας που πρωτοστάτησε, μαζί με το αντίδωρο. Μια κίνηση που σίγουρα επιβεβαιώνει γιατί έχει χαρακτηριστεί και ως «πράσινος» Πατριάρχης λόγω της ευαισθησίας του για το περιβάλλον.

Η ομάδα του ΠΕΛΙΤΙ επισκέφτηκε και τους κήπους της Θεολογικής σχολής της Χάλκης. Εκεί, ο δημιουργός των κήπων Νικος Θυμάκης, τόνισε ότι υπάρχουν όλα τα φυτά και τα δέντρα που περιγράφει η Αγία Γραφή, καθώς και τα 14 είδη φυτών και δέντρων που αντιπροσωπεύουν τις 14 αρετές που πρέπει να έχει ένας μοναχός. Τέλος, ξεναγήθηκε επίσης στη βιβλιοθήκη της σχολής». Όλοι έδωσαν υπόσχεση για νέα συνάντηση σε έναν χρόνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1