ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

Έναρξη συλλογής βιομηχανικής ντομάτας από το ΘΕΣΤΟ

• Συνάντηση σήμερα με την ηγεσία ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2017 15:26
(πινακας 2) (πινακας 2)

Σε ρυθμούς συλλογής μπαίνει από σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου η καλλιέργεια της βιομηχανικής ντομάτας σε Λάρισα και Φάρσαλα.

Το σύνολο σχεδόν των συνεργαζόμενων εργοστασίων (ΝΟΜΙΚΟΣ, ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ, DEL MONTE, AGROFARM), ανοίγουν τις πύλες τους σε μια χρονιά η οποία αναμένεται ως η χειρότερη των τελευταίων ετών, λόγω κυρίως των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την καλλιέργεια σε κρίσιμα στάδια ανάπτυξής της, με πλέον πρόσφατα τις βροχοπτώσεις στις 16 και 17 Ιουλίου, όπου κατά περιοχές υπερβήκαμε ακόμη και τα 120 χιλιοστά βροχής! Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΘΕΣΤΟ «με το φάσμα της καταστροφής, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα, να πλανάται πλέον απειλητικά ακόμη και για το ίδιο το μέλλον της καλλιέργειας, ορίστηκε για σήμερα διευρυμένη σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ υπό τον υφυπουργό κ. Κόκκαλη, με συμμετοχή του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ, του επίκουρου καθηγητή Φυτοπαθολογίας ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ. Βαγγέλα, καθώς και της διοίκησης του ΘΕΣΤΟ. Τα διαδικαστικά θέματα της συλλογής, όπως τιμές εργοστασίων, γενικοί όροι διακίνησης του προϊόντος, μεταφορικά, συμβάσεις, έχουν ολοκληρωθεί και παρουσιάστηκαν διεξοδικά στη γενική συνέλευση των ΘΕΣΤΟ που πραγματοποιήθηκε στις 20/7, με αυξημένη συμμετοχή, έντονο ενδιαφέρον αλλά και ανησυχία από τα μέλη. Αυτή την περίοδο το επιτελείο του ΘΕΣΤΟ οργανώνει τις τελικές λεπτομέρειες της καμπάνιας, με την ευχή αυτή να κυλήσει ομαλά». ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΚΟΜΙΣΤΡΟ Όσον αφορά στο μεταφορικό κόμιστρο για τα εργοστάσια ΝΟΜΙΚΟΣ και ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ αυτό έχει καθοριστεί ως εξής (πίνακας 1):

ΤΟΠΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΠΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΚΟΜΙΣΤΡΟ (€/τόνο)

ΛΑΡΙΣΑ ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΥΥΔΡΙΟ 7

ΦΑΡΣΑΛΑ ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΥΥΔΡΙΟ 7

ΛΑΡΙΣΑ ΝΟΜΙΚΟΣ ΔΟΜΟΚΟΣ 14

ΦΑΡΣΑΛΑ ΝΟΜΙΚΟΣ ΔΟΜΟΚΟΣ 11

ΛΑΡΙΣΑ ΚΩΠΑΪΣ ΑΛΙΑΡΤΟΣ 21,5

ΦΑΡΣΑΛΑ ΚΩΠΑΪΣ ΑΛΙΑΡΤΟΣ 19,5

ΛΑΡΙΣΑ ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ ΦΙΛΙΑ 11

ΦΑΡΣΑΛΑ ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ ΦΙΛΙΑ 9

Όσον αφορά στις τιμές και τους λοιπούς όρους των συμβάσεων βιομηχανικής ντομάτας 2017, αυτές έχουν ως εξής (πίνακας 2): Ακολουθεί ο επισυναπτόμενος πίνακας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass