Αυλαία για τη Γιορτή Αχλαδιού

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2017 22:19
Πλήθος κόσμου βρέθηκε και φέτος στη «Γιορτή Αχλαδιού» στα Πλατανούλια Πλήθος κόσμου βρέθηκε και φέτος στη «Γιορτή Αχλαδιού» στα Πλατανούλια

Παρουσία πλήθους κόσμου το διήμερο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα Πλατανούλια Τυρνάβου η «Γιορτή Αχλαδιου 2017». Μια διοργάνωση που εμπνεύστηκε ο αείμνηστος αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αρβανίτης στον οποίο και αφιέρωσε τη φετινή εκδήλωση ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση παρουσία του βουλευτή κ. Χρήστου Κέλλα, του πρώην αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Θανάση Παιδή και της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Φανής Μπίλιου , έχοντας ως στόχο μέσα από πολιτισμικές παρεμβάσεις να διαμορφωθεί προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα προϊόντα του τόπου μας. Τη διοργάνωση ανέλαβε το ΚΕΔΗΤ του Δήμου Τυρνάβου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη στήριξη του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανουλίων.

Το ελληνικό αχλάδι που παράγεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου με ναυαρχίδα το «κρυστάλλι» θεωρείται το καλύτερο ποιοτικά, αν όχι σε όλο τον κόσμου σίγουρα στην Ευρώπη και κυρίως σε σύγκριση με αχλάδια άλλων χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Τυρνάβου οι συνολικές εκτάσεις καλλιέργειας της αχλαδιάς στον Δήμο Τυρνάβου ανέρχονται σε πάνω 10.000 στρέμματα. Πιο ειδικά, η ποικιλία «κρυστάλλι» καταλαμβάνει το 60-70% της παραγωγής αχλαδιού, ενώ τα βιομηχανικά αχλάδια το 20%. Την υπόλοιπη παραγωγή συμπληρώνουν άλλες επιτραπέζιες ποικιλίες, όπως οι κοντούλες, τα coscia, τα Santa Maria κλπ.

Η φετινή « Γιορτή Αχλαδιού» με τίτλο «… μεταξύ τυρού και αχλαδιού», είναι ένας θεσμός στην περιοχή και σημείο αναφοράς για μια δυναμική καλλιέργεια, όπως είναι αυτή του αχλαδιού.

Το διήμερο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις προϊόντων, δραστηριότητες για παιδιά, μουσικές βραδιές με τους Αστέριο Μαλάκο, Φάνη Νικόπουλο, Δημήτρη Γκιάστα και Λάζαρο Τίτο, Νίκο Φιλιππίδη, Παναγιώτη Λάλεζα και Λευκοθέα Φιλιππίδη και παρουσίαση παραδοσιακών χορών.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Μπανταβάνης και Γιώργος Κουτσοδήμος, οι πρόεδροι της Τ.Κ. Δένδρων κ. Χρήστος Τασιούλας, της Δημοτικής Ενότητας Τυρνάβου κ. Γιώργος Χαλούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρούλα Σουρλαντζή, Μάκης Κατσικαβέλας, Νίκος Μαλάκος και Στέλιος Ροντούλης κ.α.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1