ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Νικήτρια η ΔΑΚΕ στο ΓΕΩΤΕΕ, πλειοψηφεί και στο προεδρείο

• Ο Δημήτρης Ντογκούλης θα είναι ο νέος πρόεδρος

Δημοσίευση: 26 Απρ 2018 22:38
Ο Λαρισαίος γεωπόνος κ. Δημ. Ντογκούλης Ο Λαρισαίος γεωπόνος κ. Δημ. Ντογκούλης

Πρωτιά και πλειοψηφία στη νέα διοικούσα επιτροπή του ΓΕΩΤΕΕ, παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας, εξασφάλισε η ΔΑΚΕ στις πρόσφατες εκλογές, καθώς εξέλεξε 6 συμβούλους στο 11μελές Δ.Σ., ενώ στους κερδισμένους συμπεριλαμβάνεται και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ), η οποία από μία έδρα που είχε στο απερχόμενο συμβούλιο κατέλαβε 4.

Ουσιαστικά πήρε τη θέση της Γεωτεχνικής Κίνησης (ΣΥΡΙΖΑ), η οποία από 4 έδρες κράτησε μόνο τη μία. Στις εκλογές στην Κεντρική Ελλάδα ψήφισαν 720 γεωτεχνικοί (αύξηση 20%), ενώ η ΔΑΚΕ σημείωσε εμφατική νίκη στους νομούς Λάρισας και Τρικάλων. Η συγκρότηση σε Σώμα θα γίνει από βδομάδα, αφού εξεταστούν οι ενστάσεις και οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα από το πανελλαδικό όργανο, που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Η νέα Διοικούσα Επιτροπή έχει 3ετή θητεία και σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» νέος πρόεδρος, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Κ. Καλόγηρο, θα είναι ο Λαρισαίος γεωπόνος Δημήτρης Ντογκούλης. Επίσης πρόθεση των γαλάζιων γεωτεχνικών είναι να ελέγξουν πλήρως το νέο προεδρείο και να μην προχωρήσουν σε αντιπροσωπευτικό.
ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
Αναλυτικότερα η ΔΑΚΕ έλαβε 380 ψήφους στην Κεντρική Ελλάδα, ενώ στα δύο τμήματα της Λάρισας έλαβε 189 και σύνολο 6 έδρες. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έλαβε 132 ψήφους (64 στη Λάρισα) και 4 έδρες. Η Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση 95 ψήφους (44 στη Λάρισα) και μία έδρα. Αντίθετα δεν εξέλεξε έδρα η Πανεπιστημονική Γεωτεχνική, η οποία έλαβε 71 ψήφους.
ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Όσον αφορά στους εκλεγμένους συμβούλους της 11μελούς Διοικούσας Επιτροπής, από τη ΔΑΚΕ εκλέγονται:
-Γεωπόνοι Δημήτρης Ντογκούλης (Λάρισα 219 ψήφοι), Κυριάκης Γ. (Τρίκαλα 160 ψήφοι), ενώ δεν εξελέγη ο τρίτος Γιάννης Καραστέργιος που συγκέντρωσε 154.
-Δασολόγοι Κ. Γρουσόπουλος (Λάρισα 153)
-Κτηνίατροι: Ζτρίβας Σπ. (Τρίκαλα 117), υπερίσχυσε του Ν. Αράπη που είχε 107.
-Γεωλόγοι: Κολλίτσας Αποστ (Τρίκαλα 128)
-Ιχθυολόγοι: Εξαδάκτυλος Αθαν. (Βόλος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα παραιτηθεί και τη θέση του θα πάρει ο Ντάκης Δημήτριος.
Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη εκλέγονται οι εξής: Γεωπόνοι Χρ. Παναγούλης (Λάρισα), Κτηνίατροι Δημ. Αποστολίδης (Τρίκαλα), Δασολόγοι Ιωάννα Γούλα και Γεωλόγοι Καραντάνας Θοδ.   
Τη μια έδρα της Γεωτεχνικής Κίνησης (ΣΥΡΙΖΑ) καταλαμβάνει ο γεωπόνος Γιώργος Κωσταρόπουλος (Λάρισα).

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass