Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΚΑΜΝΙΑΣ Κ. ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ:

Τρία χρόνια απλήρωτοι οι καλλιεργητές ακακίας

* Σε άγονη περιοχή καλλιεργούνται 3.000 στρέμματα

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2018 22:15
Το υψίπεδο Σκαμνιάς – Καρυάς, κάτω από τις κορυφογραμμές όπου καλλιεργούνται οι κακίες. Το υψίπεδο Σκαμνιάς – Καρυάς, κάτω από τις κορυφογραμμές όπου καλλιεργούνται οι κακίες.

Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες αγρότες καλλιεργητές ακακίας στην περιοχή του Ολύμπου και συγκεκριμένα στο υψίπεδο των χωριών Σκαμνιά, Καρυά, Κρυόβρυση.

Οι συγκεκριμένοι αγρότες εντάχτηκαν σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά στην καλλιέργεια της ακακίας. Οι αγρότες μην έχοντας από την άγονη γη αξιόλογα εισοδήματα αποφάσισαν να μπουν σ’ αυτό το πρόγραμμα το οποίο είναι επιδοτούμενο. Δυστυχώς οι επιδοτήσεις ενώ συνεχίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στέλνονται στο ελληνικό κράτος, τα χρήματα αυτά τα τελευταία χρόνια δεν φτάνουν στα χέρια των δικαιούχων.

Με παρέμβασή του χθες στην «Ε» ο πρόεδρος της Τ. Κ. Συκαμινέας (Σκαμνιάς) κ. Κώστας Μωραΐτης μεταφέρει τις δικές του ανησυχίες και των κατοίκων του χωριού αλλά και των διπλανών χωριών της Καρυάς και της Κρυόβρυσης για τη μη πληρωμή των επιδοτήσεων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων με τίτλο «Δάσωση Γαιών», που αφορά στη φύτευση ακακιών στα χωράφια τους. Ο κ. Μωραΐτης σημειώνει ότι οι καλλιεργητές ακακίας έχουν να λαμβάνουν τις επιδοτήσεις τους εδώ και τρία χρόνια και συγκεκριμένα τα 2015-16 και 17. Η περιοχή των τριών χωριών με τα λιγοστά και άγονα χωράφια είναι ορεινή με υψόμετρο γύρω στα 900 μέτρα και καλλιεργούνται ακακίες σε έκταση περίπου 3.000 στρεμμάτων. Οι συγκεκριμένοι αγρότες έχουν δεσμεύσει τα χωράφια τους για 20 χρόνια με την καλλιέργεια της ακακίας με όφελος τις επιδοτήσεις του συγκεκριμένου προγράμματος της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σκαμνιάς καταγγέλλει επίσης ότι ενώ η Ε.Ε. συνεχίζει να επιδοτεί όμως το ελληνικό κράτος τις επιδοτήσεις αυτές δεν τις προωθεί στους ιδιοκτήτες καλλιεργητές .

Ο κ. Μωραΐτης έχει υποχρεώσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ενημερώσει τους καλλιεργητές των προγραμμάτων αυτών πότε θα πληρωθούν αυτά που δικαιούνται.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass