Καίγεται από τη ΔΕΗ ο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου

* Τα χρέη του ξεπέρασαν τα 2 εκατ. ευρώ * Κινδυνεύουν 12.000 στρ. αν δεν ηλεκτροδοτηθούν οι γεωτρήσεις του * Υστατη παρέμβαση Π. Σαρχώση σε Γ. Σταθάκη και τον πρόεδρο της επιχείρησης Μαν. Παναγιωτάκη

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2018 22:04

Σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα της ρύθμισης των χρεών του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με έδρα τον Αμπελώνα προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να παραμένουν 65 γεωτρήσεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χιλιάδες στέμματα να κινδυνεύουν με ξηρασία.

Ήδη από πλευράς Μάτι Τυρνάβου καταβάλλεται προσπάθεια για συγκέντρωση χρημάτων ώστε να γίνει διακανονισμός και η ΔΕΗ να συνδέσει το ρεύμα στις γεωτρήσεις.

Για τον λόγο αυτό συνεχίζοντας τις προσπάθειες εδώ και πολύ καιρό ώστε να βρεθεί λύση ο δήμαρχος κ. Σαρχώσης Παναγιώτης απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γ.Σταθάκη και προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη, με θέμα την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου τονίζει την αναγκαιότητα να δοθεί λύση άμεσα, διότι κινδυνεύει η φετινή παραγωγή από 12.000 και πλέον στρεμμάτων καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Αναλυτικότερα στην ανοιχτή επιστολή του ο κ. Σαρχώσης αναφέρει:

«Ο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου έχει όπως και άλλοι ΤΟΕΒ στη χώρα πρόβλημα με την αποπληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεών του στη ΔΕΗ. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε κυρίως με ευθύνη διοικήσεων περασμένων δεκαετιών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες σε ενεστώτα χρόνο. Και αυτό γιατί δεν υπερασπίστηκαν οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί. Πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2017 ενώ επιτεύχθηκε διακανονισμός-ρύθμιση των οφειλών του οργανισμού, μετά από επαφές μου με τη διοίκηση της ΔΕΗ αυτή δεν τηρήθηκε καθόλου και επιπλέον δεν αποπληρώθηκαν και οι τρέχουσες υποχρεώσεις. Αποτέλεσμα ήταν να εκτοξευθούν οι οφειλές του οργανισμού από το ποσό των 1.675.000 ευρώ στο επίπεδο των 2.025.000 ευρώ. Παραθέτω τα ακριβή γεγονότα και στοιχεία προκειμένου ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του και ο διάλογος να βασίζεται πάνω σε ειλικρινή βάση.

Τα ανωτέρω όπως ήταν φυσικό, δικαιολογημένα, δημιούργησαν έλλειμμα εμπιστοσύνης από πλευράς των υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΗ προς τον Οργανισμό με συνέπεια να υπάρχει μία αρνητική προσέγγιση στο υπάρχον σοβαρό θέμα που έχει δημιουργηθεί και το όλο ζήτημα να οδηγείται σε αδιέξοδο».

Και ο δήμαρχος Τυρνάβου συνεχίζει:

«Όμως κ. υπουργέ και κ. πρόεδρε, θα μου επιτρέψετε να υπογραμμίσω ότι το διακύβευμα του όλου ζητήματος έχει να κάνει με την άρδευση των 12.000 και πλέον στρεμμάτων καλλιεργήσιμων εκτάσεων, που εν δυνάμει οδηγεί στην απώλεια εισοδήματος μιας ολόκληρης χρονιάς με αποτέλεσμα να υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για τους αγρότες – αρδευτές.

 Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον ο ΤΟΕΒ υπέβαλε ένα νέο αίτημα- πρόταση προς τη ΔΕΗ που έχει ως εξής:

Μέχρι 31 Μαΐου 100.000 ευρώ.

Μέχρι 31 Ιουλίου 100.000 ευρώ.

Μέχρι 31 Αυγούστου 50.000 έως 100.000 ευρώ.

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 100.000 ευρώ.

και μέχρι 31 Δεκεμβρίου άλλες 300.000 έως 350.000 ευρώ.

Επομένως μέσα στο 2018 θα καταβληθούν σταδιακά έως 700.000 ευρώ.

Θεωρώ στη βάση αυτής της εξέλιξης πως η πρόταση αυτή είναι σταθμισμένη, ρεαλιστική και μπορεί να υπερασπιστεί από τον οργανισμό ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου και σαφώς εμπεριέχεται το στοιχείο της αιρεσιμότητας από την πλευρά της ΔΕΗ.

Πιστεύω πως η πρόταση αυτή θα τύχει της προσοχής και της θετικής και όχι «τιμωριτικής» προσέγγισης από πλευρά σας στην κατεύθυνση επίλυσης του σοβαρού αυτού προβλήματος, που αφορά πολίτες του Δήμου Τυρνάβου, διαφορετικά οδηγούμαστε σε καταστροφικό αδιέξοδο», καταλήγει στην επιστολή του ο δήμαρχος Τυρνάβου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass