Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τη «σφήκα της καστανιάς»

* ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2018 15:28

Το στόχο να μπει η Ελλάδα στην επόμενη πενταετία στην πρώτη πεντάδα των καστανοπαραγωγών ευρωπαϊκών χωρών θέτει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή την εφαρμογή, για πρώτη φορά στη χώρα μας, της βιολογικής καταπολέμησης της «σφήκας της καστανιάς».

Αναλυτικά, η δήλωσή του κ. Κόκκαλη έχει ως εξής: «Σε μία περίοδο όπου το ζητούμενο είναι η ενδυνάμωση του ελληνικού πρωτογενούς τομέα, η αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης δυναμικών καλλιεργειών και μέσω της αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αποτελεί αυτονόητη προτεραιότητα για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στο πλαίσιο αυτό, η αντιμετώπιση ενός σημαντικού προβλήματος που δυστυχώς ήρθε και στη χώρα μας, σε ό,τι αφορά στην καστανοκαλλιέργεια, της σφήκας της καστανιάς που προσβάλλει τα δένδρα, υποβαθμίζει και μειώνει την παραγωγή, υπήρξε για εμάς ένα μεγάλο στοίχημα που ευτυχώς κερδήθηκε, εφαρμόζοντας τη μέθοδο της λεγόμενης «βιολογικής καταπολέμησης». Με τις σωστές κινήσεις και προπαντός με την αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καταφέραμε μετά από προσπάθειες ετών, να κάνουμε όλες εκείνες τις ενέργειες που μας επιτρέπουν από φέτος να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά ένα πρόβλημα που θα θυμίσω πως στη γειτονική Ιταλία περιόρισε δραματικά την παραγωγή κάστανου ακόμη και σε ποσοστό 70%.

Επειδή η καστανοκαλλιέργεια τα τελευταία χρόνια αφήνει ένα πολύ καλό εισόδημα στον παραγωγό και εύλογα παρατηρείται στροφή σ' αυτή ολοένα και περισσότερων αγροτών στην χώρα μας μέσα στην οικονομική κρίση, η περαιτέρω θωράκισή της δημιουργεί προϋποθέσεις για αύξηση της παραγωγής, με ευεργετικές συνέπειες στην αγροτική, την εθνική οικονομία, αλλά και τις εξαγωγές μας αφού το 90% της εγχώριας παραγωγής καταναλώνεται στο εξωτερικό. Αποτελεί δε, ρεαλιστικό στόχο για εμάς την επόμενη πενταετία η Ελλάδα να μπει στην πρώτη πεντάδα των καστανοπαραγωγών ευρωπαϊκών χωρών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass