Στο Μεταξοχώρι 39η Γιορτή Κερασιού

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2018 22:08

Ο Δήμος Αγιάς, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αγιάς «Καλυψώ», η Τοπική Κοινότητα Μεταξοχωρίου και ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεταξοχωρίου, σε συνεργασία με τους Αγροτικό Συνεταιρισμό και Αγροτικό Σύλλογο Μεταξοχωρίου και το Τοπικό Αρχείο Αγιάς (Γ.Α.Κ.), συνδιοργανώνουν την 39η Γιορτή Κερασιού στο Μεταξοχώρι το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει:

Σάββατο, 9 Ιουνίου

7:30 μ.μ. Συνάντηση επισήμων στο Τοπικό Αρχείο Αγιάς, στο Μεταξοχώρι. Στον χώρο μπορεί κανείς να θαυμάσει παλαίτυπα, φωτογραφίες και έγγραφα της ευρύτερης περιοχής από τον 17ο αιώνα ως σήμερα. Ειδικά για τη γιορτή, έχει προγραμματιστεί αφιέρωμα στους ευεργέτες της επαρχίας Αγιάς.

8:30 μ.μ. Αγιασμός, χαιρετισμοί, ομιλίες.

9 μ.μ.Ξενάγηση στο παλιό Παρθεναγωγείο του χωριού και νυν Πολιτιστικό Κέντρο, όπου θα φιλοξενείται έκθεση χειρόγραφων χαρτών του Χάρη Τζήκα, με θέμα «Μεταξοχώρι και πέριξ. Οι δρόμοι του νερού» και έκθεση φωτογραφιών, με θέμα το Μεταξοχώρι, από τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας.

10:30 μ.μ. Μουσικό πρόγραμμα με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια.

Κυριακή, 10 Ιουνίου

10 π.μ. Περπάτημα στα σοκάκια του Μεταξοχωρίου.

12 μ. Δραστηριότητες για παιδιά (παιχνίδι με πυλό με τη Σοφία Τερζίδου από τον Πολυχώρο Δημιουργίας «ΟΣΣΑ»).

12 μ. – 3 μ.μ. Επίδειξη επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ – πονγκ) από τον Αθλητικό Σύλλογο «Δύναμη». Η επίδειξη και παρουσίαση του αθλήματος θα γίνει από τον προπονητή του συλλόγου, Στέφανο Αμπελακιώτη και επίλεκτους αθλητές του συλλόγου. Θα έχει διάρκεια 45 λεπτών και θα περιλαμβάνει παρουσίαση του Ολυμπιακού αυτού αθλήματος, τυπικές ασκήσεις προπόνησης και αγώνα για την κατανόηση των κανόνων του. Μετά, τα παιδιά, αλλά και οι ενήλικες που θέλουν, θα μπορούν να δοκιμάσουν και να παίξουν με τους αθλητές, αλλά και να παίξουν ελεύθερα όσοι επιθυμούν. Επίσης, το τραπέζι θα είναι διαθέσιμο για ελεύθερο παιχνίδι κατά τις ώρες 3 μ.μ. – 6 μ.μ.

8:30 μ.μ. Παρουσίαση των θεατρικών επιθεωρησιακών σκετς «Πολιτιστική Πρωτεύουσα» και «Γιαγιά» από τη θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας».

9 μ.μ. Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά τμήματα του «Μιλτιάδη Δάλλα», του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκλήθρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιβοίας «Ο Όμηρος», του Συλλόγου Σαρακατσαναίων επαρχίας Αγιάς και του Πολιτιστικού – Φυσιολατρικού Συλλόγου Καρίτσας «Καλυψώ».

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα βραβευτούν και οι ομορφότερες αυλές του χωριού.

Στη γιορτή θα συμμετέχουν με περίπτερα ο Π.Ε.Σ. Μεταξοχωρίου, τα χειροποίητα κοσμήματα Ρ. Μαστρογιάννη, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Όσσα», το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Αγιάς και οι χειροποίητες δημιουργίες Κ. Νικολούλη και Αλκμίνη.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass