Μεγάλες ζημιές από το χαλάζι στις ντομάτες Σπηλιάς

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2018 22:25
φωτ. αρχείου φωτ. αρχείου

Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες ντοματοπαραγωγοί της Σπηλιάς Κισσάβου μετά την έντονη χαλαζόπτωση που συνέβη σε αγροτικές περιοχές κοντά στο χωριό, όπου κατά κύριο λόγο καλλιεργείται η περίφημη ντομάτα Σπηλιάς η οποία είναι όψιμη και σήμερα βρίσκεται στο στάδιο του δεσίματος των καλαμιών.

Από τη χαλαζόπτωση επλήγησαν χιλιάδες ρίζες. Τα «χτυπήματα» του χαλαζιού στις ντομάτες ήταν αλλεπάλληλα και δεν άφησαν τίποτα όρθιο στην περιοχή «Τσαΐρια» - «Οργώματα». Οι παραγωγοί είδαν μέσα σε λίγες ώρες τον μόχθο τους να πηγαίνει χαμένος και τις ελπίδες τους για ένα σχετικά ικανοποιητικό εισόδημα από την καλλιέργειά τους να «πνίγονται» στο χαλάζι.
Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σπηλιάς κ. Βασίλης Νταής τόνισε ότι ζημιά είναι μεγάλη στις συγκεκριμένες περιοχές. Ο ίδιος επισκέφθηκε πολλές καλλιέργειες και διαπίστωσε και ο ίδιος το μέγεθος της καταστροφής κυρίως από την έντονη βροχόπτωση, διότι τα μικρά αγροτεμάχια στην ορεινή Σπηλιά δεν είναι επίπεδα όπως στον κάμπο αλλά «πλαϊνά». Ο κ. Νταής είχε επαφή με τον αντιδήμαρχο περιοχής Συκουρίου κ. Γιάννη Αργυρίου. Επίσης ο κ. Αργυρίου επικοινώνησε με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο και του ζήτησε να προχωρήσει η υπηρεσία του σε άμεσες εκτιμήσεις στις καλλιέργειες από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση που έπληξε την τοπική κοινότητα Σπηλιάς. Επίσης ζήτησε αύριο Δευτέρα να επισκεφθεί την περιοχή κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.
Επίσης χθες με δήλωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών της «Νέας Δύναμης» κ. Γιώργος Μανώλης μετά από επικοινωνία με τους πληγέντες παραγωγούς της Σπηλιάς ζήτα από τον ΕΛΓΑ την άμεση παρέμβασή του, ώστε από αύριο Δευτέρα οι αρμόδιοι γεωπόνοι της υπηρεσίας να καταγράψουν τις ζημιές και οι παραγωγοί να προχωρήσουν στη δήλωση ζημιάς ώστε να αποζημιωθούν σωστά το συντομότερο δυνατό.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass