Καταιγίδες, χαλάζι χτυπούν την αγροτική παραγωγή

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΑΦΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΣΙΝΕΣ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2018 22:20

Σημαντικές καταστροφές έχουν σημειωθεί στην αγροτική παραγωγή του νομού και γενικότερα σε όλο τον θεσσαλικό κάμπο, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση. Χθες και σήμερα στελέχη του ΕΛΓΑ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να έχουν ίδιαν άποψη για τις καταστροφές, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους πληγέντες παραγωγούς στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

Αναλυτικότερα, το προηγούμενο διήμερο η έντονη κατά τόπους χαλαζόπτωση, οι ισχυροί άνεμοι και η σφοδρή βροχόπτωση έπληξαν καλλιέργειες στους Δήμους Κιλελέρ, Φαρσάλων, Αγιάς και Τυρνάβου.

Στον Δήμο Κιλελέρ χτυπήθηκαν κυρίως τα χωριά Άγιος Γεώργιος, Κραννώνας και Κάμπος, όπου επλήγησαν κυρίως καλλιέργειες βιομηχανικής ντομάτας, βαμβακιού, αραβόσιτου. Παρομοίως, επλήγησαν καλλιέργειες ντομάτας, βαμβακιού, ψυχανθών και φιστικιές σε χωριά των Φαρσάλων, σε μια περιοχή που περιλαμβάνει τη Βαμβακού, το Σιτόχωρο, το Δασόλοφο και τη Ζωοδόχο Πηγή, και για δεύτερη φορά φέτος, σε αγροτικές περιοχές με οπωροφόρα στην Ανάβρα, στο Γερακάρι άλλα και στην Πρινιά και τη Μελιβοία της Αγιάς. Και στο Δαμάσι, όμως, του Τυρνάβου, υπήρξε έντονο χαλάζι και βροχή, ζημιώνοντας κυρίως οπωροφόρα και αμπελώνες. Επιπλέον έχουν σημειωθεί και ζημιές σε εγκαταστάσεις ποιμνιοστασίων, λόγω των πολύ δυνατών ανέμων ενώ υπήρξαν και πλημμύρες κατά τόπους λόγω του μεγάλου όγκου νερού που συγκεντρώθηκε από τη δυνατή βροχή.

* Σε δηλώσεις που έκανε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος επανέλαβε το αίτημα των αγροτών για αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε οι ζημιές που σημειώνονται στην αγροτική παραγωγή να αποζημιώνονται έγκαιρα και γενναία. «Όταν λέμε ότι στηρίζουμε την αγροτική παραγωγή δεν γίνεται να έχεις ακόμη απλήρωτους από πέρυσι αγρότες για ζημιές που έπαθαν το 2017, όπως οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς που αναμένουν την εξόφληση για τον περσινό παγετό και με αφορμή τις πρόσφατες ζημιές να τους καλείς να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις. Αυτό είναι εμπαιγμός» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.

Γ.Ρ. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass