Επιδιόρθωση ζημιών σε δίκτυα ύδρευσης, στα παράλια και την Αγιά

* ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 280.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2018 22:02
Καταστροφές στα δίκτυα της ΔΕΥΑΑ, προκάλεσαν οι πλημύρες του Ιουνίου Καταστροφές στα δίκτυα της ΔΕΥΑΑ, προκάλεσαν οι πλημύρες του Ιουνίου

Εργασίες επιδιόρθωσης ζημιών των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, που προκλήθηκαν από τις τελευταίες πλημμύρες του Ιουνίου, στον Δήμο Αγιάς, προβλέπεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δηλώνει στην «Ε», ο διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αγιάς (ΔΕΥΑΑ), κ. Αλ. Μπουζούκης.

Ο Δήμος Αγιάς είχε υποβάλει αίτημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες, που παρατηρήθηκαν τόσο στον παραλιακό άξονα, όσο και σε ορεινές περιοχές του.

Πρόσφατα, έλαβε τη θετική απάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη, και αναλυτικότερα, εγκρίθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 280.000 ευρώ στη ΔΕΥΑ Αγιάς, αποκλειστικά και μόνο για έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές της από την κακοκαιρία, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠ.ΕΣ. από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων γι’ αυτούς τους λόγους.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αγιάς είχε ζητήσει από το υπουργείο μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουζούκη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αγιάς (ΔΕΥΑΑ), θα συνεδριάσει και θα συζητήσει τον επόμενο μήνα (Αύγουστο), τον προγραμματισμό της υλοποίησης των έργων αποκατάστασης στα δίκτυά της, βάσει και των οικονομικών πιστώσεων που διαθέτει, προκειμένου να τεθούν προτεραιότητες.

Ο κ. Μπουζούκης υποστηρίζει ότι από τις αποφάσεις του συμβουλίου θα κριθεί και η προκήρυξη των έργων, ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων, εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ο διευθυντής της ΔΕΥΑΑ, ανέφερε ότι αποκαταστάσεις ζημιών,

θα γίνουν, στο δίκτυο αποχέτευσης στο Στόμιο, σε σημεία του δικτύου ύδρευσης στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς, σε δεξαμενές ύδρευσης, θα κατασκευαστούν αντιπλημμυρικά έργα στην Αγιά κ.α.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass