Τα παρακάρλια στο τραπέζι του περιφερειάρχη…

ΟΜΑΛΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2018 22:08

Τεχνική σύσκεψη για το αρδευτικό ζήτημα στον κάμπο, και ιδιαίτερα στα παρακάρλια πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Γ. Λαδόπουλου και της διοίκησης του ΤΟΕΒ Πηνειού.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η επάρκεια του νερού στο επιφανειακό δίκτυο αν και διανύουμε τους δύσκολους και άνυδρους θερινούς μήνες, η ομαλότητα της αρδευτικής περιόδου και η καλή συνεργασία των δύο φορέων, ενώ τονίστηκε για μία ακόμη φορά η σπουδαιότητα του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου στα Βαλκάνια, της λίμνης Κάρλας, το οποίο θα εγκαινιαστεί το φθινόπωρο από την Ευρωπαία επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου.

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό τόσο τα έργα της λίμνης Κάρλας, όσο και τα συνοδά που σχετίζονται με τον εμπλουτισμό των ταμιευτήρων συνέβαλαν στο να μετατραπούν 150.000 στρέμματα από ξηρικά σε ποτιστικά, προσδίδοντας μια δυναμική στις καλλιέργειες, προς όφελος των παραγωγών και του εισοδήματός τους. Ωστόσο η ομαλή λειτουργία του αρδευτικού συστήματος που επιβλέπει η Περιφέρεια, δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη από τους παραγωγούς, οι οποίοι οφείλουν να ενεργήσουν με σεβασμό απέναντι στο αγαθό που λέγεται νερό, να ακολουθήσουν πρακτικές ορθολογικής χρήσης του νερού και με ομόνοια και σύμπνοια να τηρούν τη σχετική νομοθεσία και τους κανονισμούς».

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΤΟΕΒ Πηνειού ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για το αμέριστο ενδιαφέρον που δείχνει για την άρδευση στον κάμπο, την κατανόηση στα προβλήματα που προκύπτουν και κυρίως για την προνοητικότητα των υπηρεσιών του, είτε σε θέματα λειψυδρίας, είτε σε θέματα έκτακτων περιστατικών (π.χ. κακοκαιρίας), ενέργειες που με την πάροδο του χρόνου αποδεικνύονται ευεργετικές. Για παράδειγμα, η χρησιμότητα του κεντρικού αντλιοστασίου, το οποίο μεταφέρει το νερό από τον Πηνειό στο δίκτυο της Κάρλας και το οποίο εποπτεύει η Περιφέρεια, αποδείχτηκε προ ημερών, όταν αυτό σταμάτησε προσωρινά να λειτουργεί λόγω συντήρησης, προκαλώντας για λίγο ανησυχία στους ανθρώπους του ΤΟΕΒ και φυσικά στους αρδευτές».

Καταλήγοντας η διοίκηση του ΤΟΕΒ ευχήθηκε να συνεχιστεί η ομαλότητα της αρδευτικής περιόδου και τις επόμενες 20 κρίσιμες ημέρες που απομένουν μέχρι τη λήξη της αρδευτικής περιόδου, επιφυλασσόμενη για νέες ευχαριστίες προς την Περιφερειακή Αρχή.

 

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass