Επιτυχής αυλαία για το Φεστιβάλ Σκόρδου

Το προϊόν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κουλτούρας

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2018 22:02

Υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής έπεσε χθες βράδυ η αυλαία του Φεστιβάλ Σκόρδου και αγροτικών προϊόντων στον Πλατύκαμπο. Για τρεις ημέρες, με μια σειρά εκδηλώσεων η Αντιδημαρχία της Δ.Ε. Πλατυκάμπου, η Τοπική Κοινότητα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, ο Σύλλογος Γυναικών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Πλατυκάμπου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ έστειλαν μήνυμα πως το τοπικό προϊόν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Σαββατόβραδου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, κ. Δημήτρης Καρατσίβος, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν και δούλεψαν για το τριήμερο τόνισε μεταξύ άλλων πως στόχος των εκδηλώσεων που γίνονται για 7η συνεχόμενη χρονιά, είναι να προβληθεί το διάσημο προϊόν του Πλατυκάμπου το οποίο έχει γίνει γνωστό λόγω της ποιότητάς του. Παράλληλα όμως ανέφερε πως γίνονται προσπάθειες προώθησης και για τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα. Ιδιαίτερα στάθηκε στην προσφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και των χορηγών.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο αντιπεριφεριάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση του σκόρδου με την περιοχή «Όταν λες σκόρδο εννοείς Πλατύκαμπο και όταν λες Πλατύκαμπο εννοείς σκόρδο» τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως υπάρχει πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο και την Περιφέρεια.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος μίλησε για τη σημαντικότητα των εκδηλώσεων που διαφημίζουν τόσο το σκόρδο όσο και όλα τα προϊόντα του τόπου.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού και αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πλατυκάμπου κ. Γιάννης Κουκούτσης στάθηκε στη δημιουργία ομάδων παραγωγών τόσο του σκόρδου όσο και άλλων προϊόντων ενόψει της 10ης Αυγούστου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε και μια βράβευση καθώς τιμήθηκε για την προσφορά του στον Συνεταιρισμό ο Κωσταντίνος Μπικούλης που διετέλεσε γραμματέας στα πρώτα χρόνια του και επί της ουσίας όπως αναφέρθηκε ήταν ένας από τους ανθρώπους που δημιούργησαν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό. Εκείνος, αφού ευχαρίστησε για τη βράβευση το ΔΣ αναφέρθηκε στα πρώτα χρόνια της προσπάθειας και σε άλλα πρόσωπα που συνεισέφεραν τα μέγιστα. Ευχήθηκε τα καλύτερα για το μέλλον του Συνεταιρισμού.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με βραδιά νεολαίας, λάτιν χορούς από το «lets dance» και DJ, συνεχίστηκαν προχθές με λαϊκή και έντεχνη μουσική ενώ ολοκληρώθηκαν χθες με παραδοσιακή μουσική και χορευτικά συγκροτήματα, Λιβαδακίου, Σαρακατσαναίων και Πλατυκάμπου.

Κ. Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass