Η παρανομία στη διακίνηση κρύβεται...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2018 16:48

Καμπανάκι κινδύνου προς την πολιτεία για την εντεινόμενη παράνομη διακίνηση φρούτων, ιδίως συμπύρηνων ροδάκινων, κρούει η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ). Ο επικεφαλής της ΕΚΕ, Κώστας Αποστόλου, σημειώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι "σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχουν περισσότεροι από 300 χώροι διακίνησης - ορισμένοι από τους οποίους παράνομοι - ενώ οι νόμιμοι δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν τους 50".

Ο κ. Αποστόλου, καλεί τους αρμόδιους να "επέμβουν αποτελεσματικά και να εντείνουν τους ελέγχους, ώστε να δοθεί τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση ή έστω να επιβραδυνθεί η τρελή κούρσα που ακολουθεί".

Με ανακοίνωσή της η ΕΚΕ σημειώνει ότι "ακόμη και σήμερα πολλά προϊόντα συγκεντρώνονται από τυχαίους και εξωθεσμικούς διακινητές, σε χώρους ακατάλληλους και χωρίς στοιχειώδεις υποδομές, χωρίς φορολογικά παραστατικά, χωρίς ασφαλισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς τήρηση όρων υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς διασφάλιση ποιοτικών προδιαγραφών".

Προσθέτει, δε, ότι πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο αγοραστές του εξωτερικού να παραλαμβάνουν ροδάκινα απευθείας από τους αγρούς, πληρώνοντας μετρητοίς χωρίς κανένα παραστατικό, διογκώνοντας έτσι τη φοροδιαφυγή και υπογραμμίζει ότι το φαινόμενο αυτό είναι έντονο και φέτος.

Η ΕΚΕ αναγνωρίζει ότι η φορολογική επιβάρυνση των αγροτών είναι σαφώς υψηλότερη τα τελευταία χρόνια δίνοντας κίνητρο στους "ασυνείδητους πολίτες να επιδιώκουν τη διακίνηση των προϊόντων χωρίς παραστατικά", ωστόσο, ο κ. Αποστόλου, δήλωσε: "Κάποια στιγμή όμως, όλοι πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης τους και να αντιληφθούν ότι οι παράνομες πρακτικές που ακολουθούνται δεν πλήττουν μόνο τον υγιή ανταγωνισμό και τα έσοδα του κράτους, αλλά και τους ίδιους τους παραγωγούς και τη χώρα συνολικά" και πρόσθεσε: "Αυτή τη στιγμή καταγράφεται συγκρατημένη η ζήτηση στην παγκόσμια αγορά για το ελληνικό προϊόν. Οι παραγγελίες που έχουμε, είναι μειωμένες συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο".

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το επόμενο διάστημα σε επίπεδο πωλήσεων, υπογράμμισε ότι "δεν υπάρχει καμία ανησυχία σε ό,τι αφορά στην ικανότητα της ΕΚΕ να εφοδιάσει την αγορά". Άλλωστε, όπως ο ίδιος πρόσθεσε, τα αποθέματα της ΕΚΕ από την προηγούμενη χρονιά διαμορφώνονται σε επίπεδα ισοδύναμα με 55.000 τόνους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass