«Να μην μας κουνάνε το δάχτυλο οι καταστροφείς της κτηνοτροφίας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2018 15:32

«Να μην μας κουνάνε το δάχτυλο οι καταστροφείς της κτηνοτροφίας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας απαντώντας στον βουλευτή Λάρισας της ΝΔ, Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Αναλυτικά όπως σημειώνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ «απροκάλυπτα επιμένει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, μέσω επίσημων ανακοινώσεών του, ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Αυτή τη φορά έκανε επίδειξη αντιπολιτευτικού οίστρου, ενώπιον του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στα Γρεβενά, αναφερόμενος στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.

Δυστυχώς όμως για τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει συμβεί επί των κυβερνήσεων Ν. Δ. και ΠΑΣΟΚ και τα τελευταία τριάμισι χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ.

Γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει δομήσει υψηλό αφορολόγητο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (9.600 ευρώ για οικογένεια με παιδιά, έως 12.000 ευρώ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, συν τις εξισωτικές αποζημιώσεις, κ.λπ.), σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που πριν το 2015 πρότεινε τη φορολόγηση του κλάδου από το πρώτο ευρώ και ακόμα δεν έχει απαντήσει τι θα κάνει τελικά με το αφορολόγητο των αγροτών αν γίνει κάποια στιγμή κυβέρνηση.

Οι αγρότες γνωρίζουν ότι το 85 – 90 % του κλάδου καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές που κατέβαλαν και παλιότερα, καθώς έχουν αυξηθεί μόνο οι ασφαλιστικές εισφορές των μεγαλοαγροτών. Γνωρίζουν παράλληλα ότι με το νέο ασφαλιστικό σύστημα έχουν αξιοπρεπείς συντάξεις, οι οποίες θα είχαν μειωθεί αν ίσχυε το προηγούμενο καθεστώς.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι γνωρίζουν ότι το κόστος παραγωγής παραμένει αμετάβλητο σε γενικές γραμμές, σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ η κυβέρνηση έχει θεσπίσει δομές όπως το net metering και οι ενεργειακές κοινότητες, μέσω των οποίων οι ΤΟΕΒ ή συνεργατικά σχήματα, για παράδειγμα, έχουν τη δυνατότητα δραστικής μείωσης του ενεργειακού τους κόστους έως και για 25 χρόνια.

Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο οι καταστροφείς της ελληνικής κτηνοτροφίας, αυτοί που άφησαν απλήρωτες τις οφειλές του κράτους προς τον κλάδο από το 2008, μία αδικία που αποκατέστησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ…

Ευτυχώς, αγρότες και κτηνοτρόφοι γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβαινε επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και τι συνέβη τα τελευταία 3,5 χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ και θα αφήσουν και πάλι στα αζήτητα τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κ. Χαρακόπουλου και Μητσοτάκη» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass