Ενισχύσεις «de minimis» στους αιγοπροβατοτρόφους

* ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2018 15:14

Ενισχύσεις De minimis σχεδιάζει να δώσει στους κτηνοτρόφους το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως αποκάλυψε χθες ο υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δημοσιογράφου, παρουσιαστή της εκπομπής «Θεσσαλική Γη» του «Astra tv» κ. Χρήστου Αθανασιάδη.

Πιο αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης ανέφερε πως «είναι γεγονός ότι η κτηνοτροφία αντιμετωπίζει ένα σοβαρό θέμα με την τιμή γάλακτος των παραγωγών. Μπορεί να επιλύσαμε πολλά προβλήματα στην κτηνοτροφία, όμως η τιμή παραγωγού παραμένει χαμηλή και ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε δίπλα στους κτηνοτρόφους και να σταθούμε έμπρακτα. Γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μέσω De minimis, έκτακτη οικονομική στήριξη στους κτηνοτρόφους, ειδικά τώρα που έχει περισσότερο ανάγκη ο κτηνοτρόφος». Μπορεί ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να μην θέλησε να δώσει συγκεκριμένα νούμερα αυτής της οικονομικής στήριξης, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, στο σχεδιασμό είναι να δοθούν περίπου 30 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε και στο θέμα των ελέγχων στο γάλα, επισημαίνοντας ότι σε 10-15 ημέρες θα υπάρξει ΚΥΑ, στην οποία θα προβλέπονται έλεγχοι από την προέλευση του γάλακτος μέχρι τα συστατικά της φέτας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι έλεγχοι θα είναι μεθοδικοί, συντονισμένοι και προς όλες τις κατευθύνσεις, σε όλη την αλυσίδα», ενώ ένα τμήμα αυτής της απόφασης θα αφορά στις ποινές, οι οποίες θα αυστηροποιηθούν.

ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ, ΝΕΑ ΚΑΠ

* Αναφορικά με το θέμα της οριοθέτησης περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε πως αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας. Ωστόσο, όλοι οι αγροτικοί φορείς, οι δήμοι και ο κάθε ενδιαφερόμενος, μπορούν και πρέπει να καταθέσουν τεκμηριωμένα τις απόψεις τους και να αντικρούσουν επιστημονικά το πόρισμα της επιτροπής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού βρισκόμαστε σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης.  

*Τέλος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι από τη Λάρισα θα ξεκινήσει πραγματική διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ μετά το 2020, τονίζοντας ότι στα χωριά θα γίνει η διαβούλευση, από κάτω προς τα πάνω και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα αυτός ο διάλογος και η διαβούλευση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass