ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ

Δεν μας ταιριάζει να εγκαταλείπουμε τη μάχη

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2013 18:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:01

«Δεν ταιριάζει στη ψυχοσύνθεσή μας ως λαού να εγκαταλείπουμε τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στο 1ο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Βιοκαυσίμων και Βιομάζας Ελλάδας (ΣΒΙΒΕ) με τίτλο: «Βιοκαύσιμα: Με το Βλέμμα Στραμμένο στο 2020».

«Δεν συμβιβαζόμαστε με την ιδέα της παρόπλισης. Αντιθέτως, μπορούμε να καινοτομούμε, να οραματιζόμαστε, να ταράσσουμε τα στάσιμα νερά με ρηξικέλευθες προτάσεις. Απέναντι στη σημερινή κοινωνικό-οικονομική κρίση, την αμφισβήτηση των κεκτημένων και τη διολίσθηση σε μεμψιμοιρία, υπάρχουν ενεργές ομάδες που αντιδρούν και δρουν με επιτυχία καθώς επενδύουν στην καινοτομία», επισήμανε ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος

Αναφέροντας ότι το 2012 η έκταση των ενεργειακών καλλιεργειών στην Ελλάδα άγγιξε τα 700.000 στρέμματα, ο αναπληρωτής υπουργός προέβη στην εκτίμηση ότι «ο συνδυασμός της πρωτογενούς παραγωγής με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορεί κάλλιστα να ανοίξει νέους ορίζοντες στην οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας δημιουργώντας άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Ιδιαίτερα στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα, έχουμε χρέος να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες για να βγούμε από την οικονομική στενωπό. Με την πρόοδο της έρευνας και της τεχνολογίας μπορούμε να αξιοποιήσουμε ακόμη και τα πιο ταπεινά φυτά για να θέσουμε σε κίνηση την παραγωγική μηχανή. Να μειώσουμε την κατανάλωση ενεργειακών πόρων, ρυπογόνων και οικονομικά ασύμφορων, όπως τα ορυκτά καύσιμα που εισάγουμε επιβαρύνοντας το εμπορικό μας ισοζύγιο. Να αμβλύνουμε την ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδας από τρίτες χώρες», σημείωσε ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass