ΠΑΡΙΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σκάνδαλο η πώληση της ΑΤΕ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2013 22:29 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:01

«Με τον τρόπο που έγινε η πώληση της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς, δείχνει τελικά μια πολιτική της κυβέρνησης η οποία έχει αποτελέσει, θα έλεγα, ένα πραγματικό σκάνδαλο», τόνισε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας κ. Πάρις Μουτσινάς με αφορμή διάταξη που απεσύρθη τελικά από νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και προέβλεπε την απαλλαγή τςη Τράπεζας Πειραιώς κατά 150 εκατ. ευρώ από το φόρο  ακινήτων αυτής της πώλησης.

Όπως υποστήριξε ο κ. Π. Μουτσινάς, «αγοράστηκε η «καλή» Αγροτική Τράπεζα με 95 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που η Τράπεζα Πειραιώς πούλησε την MARATHON BANK –ανύπαρκτη- με 130 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα η Τράπεζα Πειραιώς επωφελείται με 15 δισεκατομμύρια ευρώ καταθέσεις της Αγροτικής Τράπεζας, με 10 δισεκατομμύρια ευρώ «καλά» δάνεια που είναι ρευστοποιήσιμα, θα ενισχυθεί με 11,2 δισεκατομμύρια ευρώ -ίσως και περισσότερα- από την ανακεφαλαιοποίηση, ενώ δεν ρισκάρει ούτε δραχμή ούτε ευρώ για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Και αναζητά τώρα η κυβέρνηση να οργανώσει ένα ταμείο ενίσχυσης του αγροτικού τομέα, ενώ είχε την πιο οργανωμένη τράπεζα για τον τομέα αυτό, η οποία με κάποιες ρυθμίσεις θα μπορούσε να λειτουργήσει αποδοτικά..

Από την άλλη μεριά το Δημόσιο φορτώθηκε  την «κακή» Αγροτική Τράπεζα -που ξέρετε καλά ότι λόγω καθυστέρησης τώρα, τέσσερα με πέντε χρόνια, τα ελλείμματα μπορεί να φτάσουν, κ. υπουργέ, στα 6 έως  7 δισεκατομμύρια ευρώ- και να δούμε μετά πού θα δοθούν τα «κόκκινα δάνεια» και τι θα γίνει με την αγροτική γη και ποιος θα αναλάβει να κλείσει το υπόλοιπο έλλειμμα του Δημοσίου.

Θα ήθελα επίσης να πω  ότι υπάρχουν δυο μεγάλα θέματα στην Αγροτική Τράπεζα. Το ένα είναι ότι έχει μεγάλης αξίας πίνακες και έργα τέχνης -αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ- τα οποία δεν πρέπει να παραχωρηθούν στον επιχειρηματία. Το άλλο είναι το Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΑΤΕ -το οποίο ανήκε σε άλλη εταιρεία- που θα πρέπει να παραχωρηθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να μπορέσει να παίξει το ρόλο του, γιατί είναι ένα πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο για τον αγρότη, για το γεωτεχνικό, για τον επιστήμονα στον αγροτικό χώρο και όπου αλλού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass