ΜΕ ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (88 ΥΠΕΡ ΕΝΑΝΤΙ 82 ΚΑΤΑ) ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

Μεγάλες απώλειες κατέγραψε η διοίκηση Γκιρτζίκη

* Σε ντέρμπι, σύμφωνα με την εικόνα που δημιουργήθηκε χθες, αναμένεται να εξελιχθούν οι εκλογές του Οκτωβρίου στην Ομοσπονδία

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2016 11:06

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Με ψήφους 88 υπέρ έναντι 82 κατά εγκρίθηκε ο διοικητικός απολογισμός στη χθεσινή γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, η διοίκηση της οποίας κατέγραψε σημαντικές απώλειες ενόψει των εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου.

Η νυν διοίκηση στηρίχθηκε από 25 Ενώσεις, η αντιπολίτευση από 23 (μεταξύ των οποίων και η ΕΠΣΛ), ενώ άλλες πέντε ενώσεις ψήφισαν «σπασμένα» (διαφορετικές ψήφοι των τριών εκπροσώπων τους), όπως και η Football League. Απών ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας, ενώ οι ΕΠΣ Καστοριάς και Άρτας δεν ψήφισαν (δεν τους δόθηκε δικαίωμα ψήφου βάσει καταστατικού). Αναφορικά με τις ΠΑΕ, οι ψήφοι ήταν απολύτως μοιρασμένοι (6-6), ενώ απουσίαζαν τέσσερις ΠΑΕ.

Η μικρή διαφορά στην έγκριση του διοικητικού απολογισμού αιφνιδίασε ακόμα και τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγω για μήνυμα ανατροπής της σημερινής διοίκησης στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Αναλυτικά οι Ενώσεις και οι ΠΑΕ ψήφισαν ως εξής:

«Ναι» ψήφισαν οι ΕΠΣ: Δυτ. Αττικής, Ευβοίας, Πειραιά, Δωδεκανήσου, Έβρου, Κεφαλονιάς/Ιθάκης, Χαλκιδικής, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Αχαΐας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Κέρκυρας, Καβάλας, Θράκης, Ημαθίας, Πιερίας, Βοιωτίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Χίου, Ηλείας και Θεσπρωτίας. Από τις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ «ναι» ψήφισαν οι Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Βέροια, Λεβαδειακός, Καλλονή και Πανθρακικός.

«Όχι» ψήφισαν οι ΕΠΣ: Αθηνών, Αν. Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Λάρισας, Φθιώτιδας, Δράμας, Ξάνθης, Πρέβεζας/Λευκάδας, Χανίων, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Ζακύνθου, Σάμου, Λέσβου, Ηπείρου, Κιλκίς, Φλώρινας, Γρεβενών, Κοζάνης και Πέλλας, καθώς και οι ΠΑΕ: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα.

«Σπασμένα» ψήφισαν οι Ενώσεις: Ευρυτανίας (2 ναι, 1 όχι), Φωκίδας (1 ναι, 2 όχι), Σερρών (1 ναι, 2 όχι), Σάλας (1 ναι, 2 όχι) και η Football League (Παναιγιάλειος, Καλλιθέα ναι, Απόλλων Σμύρνης όχι). Επίσης από την Αργολίδα ψήφισαν όχι οι δύο εκπρόσωποι (καθώς απουσίαζε ο πρόεδρος).

Από τις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ απουσίαζαν οι Πανιώνιος, Ηρακλής, Αστέρας Τρίπολης και Πλατανιάς.

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο οικονομικός απολογισμός της περιόδου 1.1.2015 έως και 31.12.2015 εγκρίθηκε με ψήφους 105 ναι, 61 «παρών», 1 λευκό και ο προϋπολογισμός της περιόδου από 1.1.2017 έως και 31.12.2017, με ψήφους 101 ναι και 43 «παρών». Η ΕΠΣΛ ψήφισε «παρών» τόσο στον οικονομικό απολογισμό όσο και στον προϋπολογισμό.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου, ο οποίος συνοδεύονταν από τον γιο του Γιάννη που είναι φοιτητής στην Αθήνα (στην ΑΣΟΕ), τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν πρέπει να αλλάξουν τα πρόσωπα αλλά ο τρόπος διοίκησης της ΕΠΟ. Όπως χαρακτηριστικά είπε «πρέπει οι σύμβουλοι της εκτελεστικής επιτροπής να έχουν καθημερινή, αν είναι δυνατόν, παρουσία και να μην διοικούν οι υπάλληλοι της ΕΠΟ» και πρόσθεσε ότι χρειάζεται να γίνει συμμάζεμα στα οικονομικά. Αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα των μικτών ομάδων λέγοντας ότι πρέπει να επιστρέψει στο παραδοσιακό σύστημα και όχι με τις Περιφερειακές ομάδες που δίνει έδαφος να γίνονται ρουσφέτια και να μπερδεύονται μανατζαρέοι, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Γκιρτζίκη τόνισε: «θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τη διενέργεια των εκλογών οι Ενώσεις που τάσσονται στην αντιπολίτευση να μην έχουν πρόβλημα με τους διαιτητές τους. Πρέπει να παίζουν οι καλύτεροι και όχι οι αρεστοί. Δεν μπορεί οι Ενώσεις που έχουν 100, 120 και περισσότερα σωματεία να μην έχουν καλύτερους διαιτητές από τις Ενώσεις με 40-50 σωματεία».

Επίσης υπογράμμισε ότι δεν είναι λογικό σε όλες τις κατηγορίες μέχρι τη Football League τα χρήματα για την αποζημίωση των διαιτητών να προκαταβάλλονται και στη Σούπερ Λιγκ να καθυστερούν πάρα πολύ και να δημιουργείται πρόβλημα, λόγω της καθυστέρησης της καταβολής των ποσοστών στις Ενώσεις, ακόμα και με τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων των Ενώσεων.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μοιρασμένες είναι οι δυνάμεις της Θεσσαλίας καθώς οι Ενώσεις των Τρικάλων και της Καρδίτσας ψήφισαν «ναι» στον διοικητικό απολογισμό και τάσσονται υπέρ της διοίκησης Γκιρτζίκη, ενώ η Λάρισα και η Μαγνησία (Θεσσαλία) είναι κατά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές Ενώσεις ζήτησαν να καταργηθούν τα προνόμια των ιδρυτικών Ενώσεων της ΕΠΟ δηλαδή της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης έγινε λόγος σχετικά με το να επανέλθουν οι ονομασίες των Ενώσεων σε ότι εκπροσωπούν γεωγραφικά σήμερα, δηλαδή η ΕΠΣ Θεσσαλίας να μετονομαστεί σε ΕΠΣ Μαγνησίας, η ΕΠΣ Μακεδονίας σε ΕΠΣ Θεσσαλονίκης, η ΕΠΣ Ηπείρου σε ΕΠΣ Ιωαννίνων και η ΕΠΣ Θράκης σε ΕΠΣ Ροδόπης.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΕ ΑΕΛ

Στην επόμενη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που θα είναι εκλογική θα έχουμε αντικατάσταση του Πανθρακικού και της Καλλονής που υποβιβάστηκαν στην Football League από τις ΑΕΛ και Κέρκυρα που κέρδισαν τα εισιτήρια ανόδου στη Σούπερ Λιγκ, ενώ και η Ένωση της Football League θα υποδείξει νέους εκπροσώπους (μπορεί ωστόσο να παραμείνουν και οι ίδιοι).

Μήνυση σε Γκιρτζίκη από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Άρτας

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας, Θανάσης Τρομπούκης, κατέθεσε μήνυση εναντίον του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη, μετά την απόφαση του τελευταίου να αποκλείσει από τη Γενική Συνέλευση. Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Τρομπούκης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ απαγόρευσε αυθαίρετα και παράνομα την παρουσία των δύο εκπροσώπων της Ένωσης, της οποίας ηγείται.

Στο κτίριο της ΕΟΕ, όπου έλαβε χώρα η Γ.Σ., έφτασε η αστυνομία για να συλλάβει τον κ. Γκιρτζίκη, ωστόσο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας, απέσυρε τη μήνυση καθώς δέχθηκε πιέσεις από τα μέλη των άλλων Ενώσεων για να το πράξει.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ»

Θέμα χρόνου εκτιμούν στον ΠΑΟΚ πως είναι η αποχώρηση του Γιώργου Γκιρτζίκη και των συνεργατών του από την ηγεσία της ΕΠΟ μετά τη χθεσινή οριακή όπως αποδείχτηκε, έγκριση του Οικονομικού και Διοικητικού Απολογισμού της Ομοσπονδίας.

Πώς σχολίασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσα συνέβησαν; Αυτό που τονίζουν οι "κύκλοι" της Ποδοσφαιρικής εταιρείας της Θεσσαλονίκης, είναι πως πλέον η αποχώρηση του Γιώργου Γκιρτζίκη από την προεδρία της ΕΠΟ είναι θέμα χρόνου, με την οριακή πλειοψηφία στην ονομαστική ψηφοφορία να αποτελεί πρωτοφανή "ήττα".

Παράλληλα, στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ κάνουν λόγο για ηθικό ζήτημα, με δεδομένο ότι παρά την οριακή ψηφοφορία, τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα συνεχίσουν να καταστρώνουν τους πίνακες των διαιτητών και να ασκούν διοίκηση για το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass