ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ(2-2)

Καλή εικόνα, άσχημο σκορ

*Οι τερματοφύλακες έκαναν δώρο ένα γκολ ο καθένας * Πιο τραγικό το λάθος του Ντεγκρά

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2016 11:35

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας / Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Η πρεμιέρα της ΑΕΛ στη Σούπερ Λίγκα - μετά από πέντε χρόνια - με αντίπαλο τον Ηρακλή (2-2) είχε μια καλή  αγωνιστική εικόνα (ομάδα με τρεξίματα και αυτοματισμούς) αλλά το αποτέλεσμα ήταν άσχημο καθώς ο Ηρακλής είναι από τις ομάδες που θα κινδυνέψει με υποβιβασμό.

Τα πρόσωπα  του αγώνα ήταν δύο για τη λαρισινή ομάδα ο Ανδρέας Αβραάμ που πέτυχε δυο τέρματα (15΄,55΄) αλλά και ο τερματοφύλακας Ντεγκρά που στο 65΄ έκανε δώρο στο Λεοζίνιο την ισοφάριση. Ο Ηρακλής είχε προηγηθεί με 1-0 στο 11΄ με τον Λάμπρου. Βέβαια παρηγοριά για τον τερματοφύλακα της λαρισινής ομάδας είναι ότι και ο Χουάντερσον στο πρώτο γκολ φέρει ακέραια την ευθύνη.

Το τελικό αποτέλεσμα άφησε πικρία στους 4.500 περίπου φιλάθλους (αριθμός μικρός για πρεμιέρα της ΑΕΛ, αλλά αυτό το θέμα θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες) κυρίως για τον τρόπο που χάθηκαν οι δύο βαθμοί που ίσως αποδειχθούν υπερπολύτιμοι. Και ήταν κρίμα γιατί οι «βυσσινί»  έκαναν πολλά χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο και είχαν ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψουν το 0-1 σε 2-1.  Το αποτέλεσμα αδικεί τη λαρισινή ομάδα που είχε 19 τελικές προσπάθειες και 63% κατοχή μπάλας!

Η ουσία είναι ότι στο τέλος ίσως αυτοί οι βαθμοί αποδειχθούν πολύτιμοι για την ομάδα. Και ήθελε μια νίκη στο ξεκίνημα γιατί ακολουθούν δυο δύσκολα παιχνίδια με την Κέρκυρα εκτός έδρας που προέρχεται από εντός έδρας ήττα από τον Πλατανιά Χανίων και στη συνέχεια έρχεται στη Λάρισα ο Ολυμπιακός.

Η ΑΕΛ είχε άγχος στο ξεκίνημα του αγώνα και έναν κακό τερματοφύλακα τη χθεσινή μέρα. Αντίθετα είχε πολύ καλούς πλάγιους όπως τον Αβραάμ και τον Ντέλετις ενώ σίγουρα η αμυντική γραμμή θέλει περισσότερη δουλειά.

Ο τεχνικός Άγγελος Αναστασιάδης μας άρεσε με τον τρόπο που λειτουργεί καθώς δεν δίστασε να κάνει γρήγορα την πρώτη αλλαγή ενώ δεν το έβαλε κάτω ούτε όταν τελείωσε το  πρώτο μέρος με δυο αλλαγές(η δεύτερη αναγκαστική). Νομίζουμε ότι ο προπονητής δείχνει θετικά δείγματα γραφής πολύ νωρίς.

Και κάτι βασικό κανένας δεν βγήκε πρωταθλητής από την πρώτη αγωνιστική ούτε υποβιβάστηκε όταν υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια να δώσει μια ομάδα.

Η ΑΕΛ πάντως εκτός από τους βαθμούς έχασε και τον Ντεγκρά που αποτελεί παρελθόν από χθες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Άγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνώριμη τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ντεγκρά στην άμυνα τους: Ναβάρο(δεξιά), Φάρκας, Γιοβάνοβιτς(σέντερ μπακ), Μονιάκης (αριστερά), αμυντικά χαφ τους Φατιόν, Αναστασόπουλο, πιο μπροστά τους Ντέλετιτς(δεξιά), Λαμπρόπουλο και Αβραάμ(αριστερά) ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ναζλίδης.

Την ίδια τακτική ακολούθησε ο Ηρακλής του Νίκου Παπαδόπουλου έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Χουάντερσον στην άμυνα τους: Κυριακίδη(δεξιά), Μπαρτολίνι, Ρούσσο(σέντερ μπακ), Κούρο(αριστερά), αμυντικά χαφ τους Ιντζόγλου, Αγγελόπουλο και πιο μπροστά τους Λάμπρου(αριστερά), Λεοζίνιο, Πασά(δεξιά) ενώ στην επίθεση τον Περόνε.

Μετά από ένα ανούσιο πρώτο δεκάλεπτο ο Ηρακλής στην πρώτη του ευκαιρία πέτυχε γκολ με τον Λάμπρου ύστερα από πάσα του Λεοζίνιο.

Η λαρισινή ομάδα αντέδρασε γρήγορα και ισοφάρισε με τον Αβραάμ ύστερα από τραγικό λάθος του Χουάντερσον που δεν συνεννοήθηκε με τον Κυριακίδη.

Από κει και πέρα η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα αλλά ο Ηρακλής ήταν γρήγορος στις αντεπιθέσεις.

Ο Αναστασιάδης βλέποντας ότι ο Μονιάκης έδειχνε να μην είναι σε καλή μέρα (ίσως αγχωμένος…) έβαλε τον Κόντορ που εντυπωσίασε με τα πλάγια άουτ που είναι κάτι σαν κόρνερ(οι παλιοί θυμήθηκαν τον Σημαιοφορίδη).

Στο 55΄ ο Αβραάμ κάνει το 2-1 και κόντρα στη ροή του αγώνα ισοφάρισε ο Λεοζίνιο ύστερα από παιδικό λάθος του Ντεγκρά.

Η λαρισινή ομάδα πίεσε στο τέλος για ένα τρίτο τέρμα αλλά οι παίκτες του Ηρακλή κάνοντας και… παιχνίδι καθυστερήσεων πήραν τον βαθμό ενώ άντεξαν την πίεση και στα τελευταία έξι λεπτά των καθυστερήσεων όπου εκεί η ΑΕΛ από το άγχος δεν βρήκε λύσεις στην τελική πάσα.

 ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

6΄: Σέντρα από δεξιά του Ντέλετιτς και ο Αβραάμ πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

11΄: Μπαλιά του Λεοζίνιο στον Λάμπρου που βγαίνει μόνος προ του Ντεγκρά και με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ κάνει το 0-1.

15΄: Μπαλιά του Ντέλετιτς στον Αβραάμ που εκμεταλλεύεται λάθος των αμυντικών του Ηρακλή και με πλασέ κάνει το 1-1.

17΄: Μακρινό σουτ του Ντέλετιτς στέλνει την μπάλα άουτ.

46΄: Σουτ από μακριά του Φατιόν η μπάλα καταλήγει άουτ.

 55΄: Μπαλιά του Ναζλίδη στον Ντέλετιτς που από το ύψος της μικρής περιοχής σουτάρει  αποκρούει ο Χουάντερσον στη συνέχεια η μπάλα καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι και φθάνει στον Αβραάμ που κάνει το 2-1.

61΄: Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Φατιόν η μπάλα καταλήγει άουτ.

62΄: Μπαλιά του Πασά στον Λεοζίνιο που μόνος προ του Ντεγκρά κάνει ασθενή σουτ στη αγκαλιά του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

65΄: Ο Ντεγκρά λίγο έλειψε να χάσει την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή  από τον Περόνε αλλά επιμένει να έχει την μπάλα στη κατοχή του έξω από τη μεγάλη περιοχή του και την παίρνει ο Λεοζίνιο που με ωραίο σουτ κάνει το 2-2.

75΄: Μπαλιά του Αβραάμ στον Ντέλετιτς που σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει ο Μπαρτολίνι την τελευταία στιγμή.

78΄: Σέντρα από δεξιά του Ρέντζα ο Ντέλετιτς πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

81΄: Φάουλ του Αβραάμ και ο Μαρουκάκης πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Χουάντερσον.

88΄: Μακρινό σουτ του Κούρου η μπάλα καταλήγει άουτ αφού πρώτα χτυπάει στο έδαφος.

90+2΄: Σουτ του Ναζλίδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

90+6΄: Εκτέλεση φάουλ του Αβραάμ στην αγκαλιά του Χουάντερσον.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κορυφαίος παίκτης από τη ΑΕΛ ήταν ο Κύπριος Ανδρέας Αβραάμ  που όχι απλά πέτυχε δύο γκολ αλλά έτρεχε σε όλο το γήπεδο προς κάθε πλευρά.  Ο Ντέλετιτς επίσης έκανε σπουδαίο παιχνίδι ενώ και ο Ναζλίδης είχε καλές κινήσεις. Ο Ναβάρο ταλαιπωρήθηκε από τον Λάμπρου ενώ ο Φάρκας με τον Γιοβάνοβιτς κράτησαν μακριά τον Περόνε.

Ο Αναστασόπουλος ήταν καλύτερος από πέρυσι(και πιο τεχνίτης…) αλλά τόσο αυτός όσο και ο Φατιόν είχαν κάποια προβλήματα με τον Λεοζίνιο ενώ ο Λαμπρόπουλος ξεκίνησε καλά αλλά μετά κουράστηκε. Βγήκε όταν ο Αναστασιάδης αποφάσισε να παίξει με δυο επιθετικούς τον Μαρουκάκη και το Ναζλίδη. Ο Μαρουκάκης πάλαιψε.

Ο Μονιάκης δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα ενώ ο Κοντόρ έχει πλάγιο άουτ εντυπωσιακό. Ο Ρέντζας φάνηκε στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε.

Από τον Ηρακλή καλύτερος ο Λάμπρου και ακολούθησαν ο Λεοζίνιο(είχε συμμετοχή και στα δύο τέρματα) ενώ φάνηκε ο Καραγκούνης όταν μπήκε αλλαγή. Καλές οι τοποθετήσεις του Μπαρτολίνι.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ. Ευαγγέλου (Αθηνών) τα πήγε περίφημα και δεν έκανε ούτε ένα λάθος. Διόρθωσε μέχρι και λάθος του βοηθού Μεσσήνη. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους:  Κυριακίδη, Φατιόν, Αγγελόπουλο , Φάρκας, Γιοβάνοβιτς, Ρούσο, Καραγκούνη, Ναζλίδη.

Ο βοηθός Μεσσήνης διορθώθηκε σε λάθος του από τον Ευαγγέλου ενώ ο άλλος βοηθός, Λάμπρου, πήγε πολύ καλά.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Α. Αναστασιάδης): Ντεγκρά, Ναβάρο (38' Ρέντζας), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Μονιάκης (30' Κόντορ), Αναστασόπουλος, Φατιόν, Ντέλετιτς, Λαμπρόπουλος (70' Μαρουκάκης), Αβραάμ, Ναζλίδης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης (53' Καραγκούνης), Ρούσσος, Μπαρτολίνι, Κούρος, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος (57' Σαραμαντάς), Λάμπρου (65' Κυνηγόπουλο, Πασάς, Λεοζίνιο, Περόνε

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass