Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΦΩΤΗΣ ΓΚΟΥΖΙΩΤΗΣ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Όταν ο πρωθυπουργός ήρθε για selfie…

* Πώς τον πλησίασε εκείνος, τι του είπε, πώς αντέδρασε και τα σχόλια για την εθνική Ελλάδας

Δημοσίευση: 16 Νοε 2016 10:00

Η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα χωρίς αμφιβολία ήταν από τα σημεία που σημάδεψαν την αναμέτρηση των εθνικών ομάδων Ελλάδας-Βοσνίας(1-1) που έγινε την Κυριακή στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ποιος δεν θα ήθελε να κάνει μια χειραψία μαζί του αλλά και να βγάλει μια φωτογραφία… Τέτοιες υψηλού επιπέδου πολιτικές παρουσίες σε αθλητικούς χώρους σπανίζουν. Και όμως ένας Λαρισαίος πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, ο Φώτης Γκουζιώτης, που ήταν στον αγώνα είχε το μοναδικό προνόμιο να πάει κοντά του ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να βγάλουν μια selfie.

Το περιστατικό μοναδικό και μας το εξιστορεί ο Φώτης Γκουζιώτης… «Καθόμουν μια θέση πιο κάτω από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και βέβαια έβγαλα μια φωτογραφία selfie από μακριά. Ποιος δεν θα ήθελε να δείξει μια τέτοια φωτογραφία με τον κορυφαίο πολιτικό του τόπου; Αντιλήφθηκε την κίνησή μου με την άκρη του ματιού του και ήρθε κοντά μου λέγοντας «έλα να βγάλουμε μια καλή selfie». Τα έχασα προς στιγμή εκείνη την ώρα αφού με πλησίασε ο ίδιος αλλά με ψυχραιμία το έκανα και πράγματι βγάλαμε μια πολύ καλή φωτογραφία. Τόση απλότητα και τόσο αυθορμητισμό από τον πρωθυπουργό της χώρας δεν τα περίμενα. Ήταν ευγενέστατος, ήρθε μόνος του όταν διαπίστωσε την πρόθεσή μου για φωτογραφία μαζί του και έδειξε ότι σέβεται τον απλό κόσμο».

Βέβαια αφού πιάσαμε συζήτηση για τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη selfie του ζητήσαμε και τις αντιδράσεις που είχε ο πρωθυπουργός παρακολουθώντας τον αγώνα της Ελλάδας με τη Βοσνία και τα όσα διαδραματίστηκαν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση με κυριότερο γεγονός την ανάρτηση πανό από Ελληνες για τη σφαγή 8.000 Βόσνιων στη Σρεμπρένιτσα . Μας είπε ο Φώτης Γκουζιώτης: «Ο πρωθυπουργός εκνευρίστηκε με το πανό και προβληματίστηκε για τις φωτοβολίδες αλλά ήταν ένθερμος οπαδός της εθνικής ομάδας. Φώναζε για να ενθαρρύνει την εθνική παροτρύνοντας και τους διπλανούς του να κάνουν το ίδιο ενώ πανηγύρισε έξαλλα το γκολ που πέτυχε ο Τζαβέλλας στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Έδειχνε γνώστης των αθλητικών καταστάσεων, ήξερε όλους τους παίκτες και ήταν πολύ καλά ενημερωμένος όπως διαπίστωσα στις συνομιλίες που είχε με τους υπόλοιπους παρευρεθέντες που κάθονταν μαζί του (σ.σ. τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παπά, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον ΓΓΑ Τζούλιος Συναδινό».

Εκτός από την προσωπική του στιγμή που θα του μείνει χαραγμένη σε όλη του τη ζωή μιλήσαμε με τον Φώτη Γκουζιώτη και για τις αγωνιστικές του εντυπώσεις από την αναμέτρηση του εθνικού μας συγκροτήματος. Μας λέει: «Δεν παίξαμε καλά, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήταν μεγάλη επιτυχία ότι στο τέλος πήραμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Ήταν σαν νίκη για μας. Πιστεύω ότι η εθνική με την ισοπαλία διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. Και όλοι θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια το γκολ του Τζαβέλλα. Και για τον χρόνο που επιτεύχθηκε αλλά και για τον τρόπο».

Από τον Λαρισαίο πρώην παίκτη της ΑΕΛ δεν έμειναν ασχολίαστα και τα γεγονότα που συνέβησαν για τα οποία είπε: «Είναι απαράδεκτο να υπάρχει πανό για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα που θεωρείται η μεγαλύτερη της Ευρώπης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και οδήγησε την ολλανδική κυβέρνηση σε παραίτηση. 8.000 Βόσνιοι έχασαν τη ζωή τους. Πώς θα αισθανόταν κάποιος Έλληνας αν είχε συμβεί σε δικό του άνθρωπο;

Σίγουρα όμως και οι Βόσνιοι με τις φωτοβολίες δεν έπρεπε να αντιδράσουν έτσι... Δεν περιμέναμε ποτέ ένα παιχνίδι εθνικών ομάδων να εξελιχθεί με τόση ένταση στις κερκίδες… Ακόμα και τα παιχνίδια Ελλάδας-Τουρκίας είχαν λιγότερη γιατί κάποιοι ήταν υποψιασμένοι και απέτρεπαν ακραίες καταστάσεις. Κανένας δεν περίμενε να συμβούν τέτοια γεγονότα παρουσία στον αγώνα του πρωθυπουργού γιατί εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη χώρα. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι μακριά από τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις».

Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass