ΣΤΗ «ΛΕΥΚΗ» ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΣΤΟ «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»

Χωρίς τέρμα μετά από 39 εντός έδρας αγώνες

*Νίκη με 2-0 επί της Βέροιας ο ΠΑΣ Γιάννινα που αναρριχήθηκε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα

Δημοσίευση: 28 Νοε 2016 1:11

Στη «λευκή» ισοπαλία συμβιβάστηκε ο Ολυμπιακός και στον έναν βαθμό, 0-0, με την Κέρκυρα, στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τη 12η αγωνιστική της Super League. Η αγωνιστική απραξία λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος φάνηκε μία ακόμη φορά στην απόδοση των παικτών του Πάουλο Μπέντο που συμβιβάστηκαν με την πρώτη ισοπαλία τους και πλέον μετρούν 22 βαθμούς, 5 περισσότερους από τον δεύτερο ΠΑΣ Γιάννινα.

Η Κέρκυρα σταμάτησε το σερί των 39 εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού που είχε σκοράρει, από τις 2 Μαρτίου 2014. Αυτή είναι η δεύτερη φορά κατά τη φετινή σεζόν που δεν πετυχαίνει γκολ, ενώ η πρώτη ήταν κόντρα στην ΑΕΛ, στη Λάρισα. Το όνομα του Τσόρι Ντομίνγκες φώναζαν και πάλι οι φίλαθλοι των Πειραιωτών δείχνοντας τη δυσαρέσκειά τους με την απόφαση του Πάουλο Μπέντο να τον αφήνει εκτός.

Όπως και με την Young Boys, ο Ολυμπιακός είχε μέτρια εμφάνιση στο α΄ μέρος. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίαζαν πρόβλημα στην ανάπτυξη, δεν είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, πενιχρή ήταν και η απόδοση του Φορτούνη στη μεσαία γραμμή, με την μπάλα να μην φθάνει συχνά στον Καρντόσο. Μόνο ο Ρέτσος ξεχώρισε στα πρώτα 45 λεπτά από πλευράς γηπεδούχων, με τον νεαρό να προωθείται, χωρίς να παραμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα. Η ομάδα του Πειραιά προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από τα αριστερά, με τους Ελαμπντελαουί και Μιλιβόγεβιτς να επιχειρούν κάποια σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας, Κουτζαβασίλης, έδειχνε να είναι σε καλή μέρα. Οι κεντρικοί αμυντικοί της Κέρκυρας δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα να βγάλουν τις ψηλές μπαλιές των «ερυθρόλευκων» μέσων, με τους «Φαίακες» να πιέζουν ψηλά και παντού, χάρη στην εξαιρετική δουλειά των χαφ τους. Το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς τέρματα, ενώ δύο φορές υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ ο επόπτης: Την πρώτη στο 6ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Ρέτσο, αν και καλυπτόταν ξεκάθαρα ο νεαρός αμυντικός και τη δεύτερη στο 20΄, όταν οφσάιντ ήταν ο Ντουαλά και όχι ο Επστάιν.

Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 48΄, όταν κέρδισε κόρνερ μετά από παρέμβαση του Σπίνουλα προ του Ρέτσου. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, αλλά η μπάλα από την κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς πέρασε άουτ. Λίγο αργότερα, ο Όσκαρ Καρντόσο διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, με τον Νίκιτς να κρατά τον Παραγουανό, ενώ στο 51ο λεπτό η Κέρκυρα έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης»: Ο Ντουαλά έβγαλε από δεξιά μόνους τους με το τέρμα, Γεωργίου και Τουράμ. Ο Βραζιλιάνος πέρασε τον Βιάνα, το πλασέ όμως προ του Λεάλι ήταν κακό. Ο Μπέντο έριξε τους Πάρντο και Μάρτινς στη θέση των Μπουχαλάκη και Ρέτσου, στο 57ο λεπτό, ενώ στο 72΄ ο Ιντέγε πέρασε στη θέση του Ελιουνούσι. Ο Ολυμπιακός είχε αρκετές τελικές, αναζητώντας απεγνωσμένα το γκολ, πότε με τον Φορτούνη και πότε με τον Σεμπά, αλλά ο Κουτζαβασίλης ήταν σε εξαιρετική μέρα. Οι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων» φώναζαν και πάλι ρυθμικά το όνομα του Τσόρι Ντομίνγκες, δυσαρεστημένοι με την απόφαση του Μπέντο να τον αφήσει για πολλοστή φορά εκτός αποστολής. Στο 95΄, ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Φορτούνης έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω και οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν το γκολ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος (57΄ Μάρτινς), Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης (57΄ Πάρντο), Φορτούνης, Ελιουνούσι (72΄ Ιντέγε), Σεμπά, Καρντόσο

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γεωργίου (66΄ Γκόμες), Σπίνουλας, Ντουάλα (78΄ Ντιμιτρόφσκι), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (89΄ Κοντός), Ζαραδούκας, Ροζέριο, Νίκιτς.

Η... ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Ο διοικητικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων», Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έμεινε ικανοποιημένος, ούτε από την εικόνα του Ολυμπιακού, ούτε από το αποτέλεσμα. Και με τη λήξη του αγώνα αποφάσισε να... επισκεφτεί τα αποδυτήρια και να τα πει... ένα χεράκι με τον Πάουλο Μπέντο και τους παίκτες του. Δεν διέρρευσε τι ακριβώς είπε ο Μαρινάκης στους παίκτες, αλλά από την όψη του προσώπου του κατά την έξοδό του από το «Γ. Καραϊσκάκης» φαινόταν πως δεν θα ήταν... ευχάριστα αυτά που θα άκουσαν οι ποδοσφαιριστές.

ΑΝΩΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Στην τρίτη διαδοχική εντός έδρας αναμέτρηση, ο ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε την πρώτη νίκη του, επικρατώντας 2-0 της Βέροιας. Στους «Ζωσιμάδες», ο Πέδρο Κόντε άνοιξε με κεφαλιά το σκορ στο 39΄, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 92΄ ο Κοζωρόνης με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής. Η ομάδα των Ιωαννίνων έφτασε τους 17 βαθμούς περνώντας στη 2η θέση. Στη ζώνη του υποβιβασμού παραμένει η Βέροια με 6 βαθμούς, η οποία έμεινε με 10 παίκτες στο 59΄ όταν ο Καπετάνος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε επιθετικά και είχε αρκετές ευκαιρίες. Αρχικά, μετά το κόρνερ του Κοζορώνη, ο Λίλα έκανε το σουτ στην κίνηση της μπάλας, η οποία όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λόπεθ, στο 7ο λεπτό. Με τον Ζάιρο «κινητήριο μοχλό», ο ΠΑΣ απείλησε αρκετές φορές την εστία της Βέροιας, όπως και ο Κόντε, αλλά χωρίς να μπορέσει να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες. Στο 38ο λεπτό ο Πέδρο Κόντε επιχείρησε ν' ανοίξει με κεφαλιά το σκορ για τον ΠΑΣ, αλλά υπεδείχθη σε θέση οφσάιντ, ενώ και ο Λόπεθ είχε προβεί σε εξαιρετική απόκρουση. Αυτό που ήθελε, πάντως, το πέτυχε ένα λεπτό αργότερα ο Ισπανός καθώς αυτή τη φορά αξιοποιώντας τη σέντρα του Κούτρη έστειλε με κεφαλιά την μπάλα, η οποία σκαστή κατέληξε στα δίχτυα του Λόπεθ. Ο κακός αγωνιστικός χώρος (βρεγμένο έδαφος) καθιστούσε ούτως ή άλλως δύσκολο το οποιοδήποτε κοντρόλ, με τον Λόπεθ να κάνει λάθος εκτίμηση και τον Κόντε ν' αυξάνει σε 6 τα γκολ του στη Super League φέτος. Η Βέροια δεν είχε πλάνο στον αντίποδα, μένοντας σε διαρκή θέση άμυνας, με τις επιθέσεις της να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΣ συνέχισε να κυριαρχεί με τη μεσαία γραμμή του να κάνει ό,τι ήθελε την αντίστοιχη της Βέροιας. Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη για τη Βέροια στο 59ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Καπετάνος. Η Βέροια δεν απείλησε στο υπόλοιπο του αγώνα, ο ΠΑΣ χαμήλωσε ρυθμο, αλλά στο 92΄ οι γηπεδούχοι βρήκαν το δεύτερο γκολ, με τον Κοζωρόνη να πιάνει εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής και τον Λόπεθ να μην καταφέρνει να αντιδράσει.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Γιάκος (66΄ Νόε Ακόστα Ριβέρα), Ζάιρο, Κοζορώνης, Κόντε (81΄ Κόντε)

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Καλί, Σισοκό (82΄ Βίτι), Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Άρσε, Χαροντάκης (46΄ Βασιλαντωνόπουλος), Σαρπόνγκ, Σισίνιο (66΄ Μεληκιώτης), Καπετάνος

ΝΙΚΗΣΕ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΙΑ Η ΑΕΚ

Μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα, τα δύο εντός έδρας, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες. Με τα γκολ του Πέτρου Μάνταλου στο 77΄, 90΄ και του Χρήστου Αραβίδη στο 87΄ η Ένωση επικράτησε με 3-0 του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ.

Αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο είναι οι νίκες. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΑΕΚ η επιτυχία επί του Πλατανιά έχει διπλή σημασία, καθώς οι παίκτες του Ζοζέ Μοράις ήταν πέραν του δέοντος αγχωμένοι από το πρώτο λεπτό, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να βγάλουν φάσεις και να απειλήσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του Πλατανιά. Έστω και χωρίς να πιάσουν καλή εμφάνιση, όμως, από μία στημένη φάση στο 77΄, ο Πέτρος Μάνταλος κατάφερε με κεφαλιά να νικήσει τον Σωτηρίου (η μπάλα βρήκε πάνω στον πεσμένο γκολκίπερ των Κρητών και μετά κατέληξε στα δίχτυα) και με αυτό τον τρόπο άνοιξε ο δρόμος για τον θρίαμβο, τουλάχιστον, με βάση την εξέλιξη του αγώνα.

Αυτός που «σφράγισε» τη νίκη, πάντως, ήταν ο παίκτης που με βάση το ρεπορτάζ ετοιμάζει τις βαλίτσες του γι άλλες πολιτείες τον ερχόμενο Ιανουάριο, ο Χρήστος Αραβίδης. Στο 87΄ από την προσπάθεια του Μάνταλου από κοντά έγραψε το 2-0 μέσα σε πανηγυρισμούς από την εξέδρα, ενώ ακριβώς στην εκπνοή και πάλι ο Μάνταλος έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα».

Ο Πλατανιάς στάθηκε πάρα πολύ καλά στο πρώτο μέρος και σε γενικές γραμμές δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους, που σε ένα ακόμη εντός έδρας ματς εμφάνισαν αδυναμία στη δημιουργία φάσεων, σε συνδυασμό με κακή κυκλοφορία της μπάλας. Ως εκ τούτου είχαν μόλις δύο καλές στιγμές στο πρώτο 45λεπτο με τα σουτ των Αραβίδη και Αλμέιδα που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Σωτηρίου.

Η εικόνα της Ένωσης ήταν τέτοια που με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου από τον Γκράνα μερίδα των οπαδών αποδοκίμασαν τους παίκτες που κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρια. Φάσεις, πάντως, δεν έβγαλε ούτε η ομάδα του Γιώργου Παράσχου στο διάστημα αυτό, απλά ο τρόπος που ο Πλατανιάς αντιμετώπιζε το ματς ήταν σαφώς πιο ορθόδοξος από εκείνον των «κιτρινόμαυρων».

Για 75 λεπτά η εικόνα του αγώνα ήταν η ίδια με την ΑΕΚ να θέλει αλλά να μην μπορεί. Στο τελευταίο 15λεπτο, όμως, μίλησαν, ο αρχηγός και ο αγαπημένος της εξέδρας και όλα ξεχάστηκαν...

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (63΄ Γαλανόπουλος), Αραβίδης, Μάνταλος, Πατίτο (90΄+2 Τσέλιος), Αλμέιδα (63΄ Πέκχαρτ)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Κάργας (80΄ Γουνδουλάκης), Καρυπίδης, Γιορέντε, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Αποστολόπουλος (67΄ Μενδρινός), Ντεβέσα (67΄ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης

ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΓΙΑΦΑΝΕΣ

Ο Λούκας Βιγιαφάνες άλλαξε τα διαγραφόμενα δεδομένα στις καθυστερήσεις και με το γκολ που πέτυχε χάρισε το βαθμό στον Παναθηναϊκό με τον Πανιώνιο (1-1), που είχε προηγηθεί με τον Ανσαριφάρντ στο 71΄.

Τον ερώτημα είναι εάν το γκολ του Αργεντινού θα «παγώσει» τις επικείμενες εξελίξεις που θα έφερνε τυχόν ήττα από τους Νεοσμυρνιώτες, αν και μετά το 0-0 στο Καραϊσκάκη η ισοπαλία του Παναθηναϊκού μοιάζει με... ήττα. Η νέα απώλεια βαθμών για το «τριφύλλι» (8ο ματς στα τελευταία 9 που δεν πήρε το «τρίποντο) θα είναι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου το «κύκνειο άσμα» του Ιταλού τεχνικού στο «τριφύλλι» κι από αύριο (ίσως κι από σήμερα το βράδυ) η διοίκηση θα ψάξει για τον αντικαταστάτη του, εάν δεν τον έχει ήδη, βρει. Η ουσία βέβαια, δεν είναι τόσο ότι ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει προπονητή, αλλά το γεγονός ότι δείχνει ότι δεν είναι η ομάδα που μπορεί να «χτυπήσει» με τίποτα τον τίτλο, ούτε καν να ξαναμπεί στη μάχη του μετά το «δώρο» της Κέρκυρας στο Καραϊσκάκη. Μια ομάδα χωρίς ψυχολογία, με κακή νοοτροπία και παίκτες που αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους τη «βαριά» φανέλα της.

Ο Πανιώνιος έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. Παρά την απουσία του Σιώπη, ήταν αυτός που κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για να «σφραγίσει» από πολύ νωρίς τη νίκη, κάτι που του το στέρησε σε μεγάλο βαθμό ο Βλαχοδήμος, ο οποίος έκανε μεγάλες επεμβάσεις.

Το 0-0 του πρώτου μέρους αδικεί κατάφωρα τον Πανιώνιο, που μετά το 15΄ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο κι έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό χωρίς αρχή και τέλος. Αν και στο ξεκίνημα του ματς οι «πράσινοι» έδειξαν διάθεση να παίξουν με τη μπάλα κάτω και να «χτυπήσουν» από τον άξονα, μετά το 10λεπτο συνέβη αυτό που επανειλημμένα παρουσιάζει η ομάδα του Στραματσόνι το τελευταίο διάστημα. Εάν δεν της πάει καλά το παιχνίδι επέρχεται «τρικυμία» στους παίκτες της, χάνεται η συνοχή της και οι αντίπαλοι μοιάζουν με... Μπαρτσελόνα.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στο πρώτο ημίχρονο του σημερινού αγώνα της Νέας Σμύρνης. Μετά το πρώτο τέταρτο, οι παίκτες της μεσαίας γραμμής άρχισαν να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, οι πλάγιοι μπακ (κυρίως ο Μέστο) «εξαφανίστηκαν», ενώ στο κέντρο της άμυνας, ο Ιβανόφ απέδειξε γι΄ άλλη μια φορά ότι δεν είναι παίκτης-ενδεκάδας.

Οι γηπεδούχοι αφού κατάλαβαν ότι απέναντί τους είχαν μία ομάδα χωρίς ταυτότητα, άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση και μέσα σε διάστημα 10 λεπτών έχασαν τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Πρώτα με τον Μασούρα, που αιφνιδιάστηκε μετά το... τσαφ του Ιβανόφ και η μπάλα βρήκε πάνω του για να φτάσει στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου, στη συνέχεια με την καρφωτή κεφαλιά του Οικονόμου που απόκρουσε σωτήρια ο γκολκίπερ του «τριφυλλιού» και μετά με τον Μασούντ το σουτ του οποίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών του Παναθηναϊκού. Η μοναδική... υποψία ευκαιρίας για τους «πράσινους» καταγράφηκε στο 42΄ με τη μπαλιά του Βιγιαφάνες στην πλάτη του Οικονόμου εκεί όπου ο Μπεργκ καθυστέρησε και η μπάλα έφυγε άουτ.

Με μία αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός. Ο Στραματσόνι έβγαλε από το ματς τον κακό Ιβανόφ κι έβαλε τον Ρέις στη μεσαία γραμμή (αμυντικό χαφ), αλλάζοντας ταυτόχρονα και το σύστημα της ομάδας. Οι «πράσινοι» βελτιώθηκαν σημαντικά στον τομέα της κυκλοφορίας της μπάλας και απείλησαν στο 59΄ με τον Μπεργκ, ο οποίος από πολύ κοντά αστόχησε μετά την σέντρα ακριβείας του Γουακάσο.

Ο Πανιώνιος που δεν είχε φανεί καθόλου στο διάστημα αυτό έχασε νέα απίστευτη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 62΄. Ο Βλαχοδήμος και πάλι με τρομερή επέμβαση στο σουτ του Μασούντ μέσα από την περιοχή έδιωξε σε κόρνερ κρατώντας ανέπαφη την εστία του για δεύτερη φορά. Το ματς «άνοιξε» για τα καλά μετά το 60΄ και στο 68΄ ο Πανιώνιος σκόραρε με τον Μπεν, αλλά σωστά δε μέτρησε το γκολ καθώς ο Αφρικανός ήταν σε θέση οφσάιντ. Και πάλι οι «πράσινοι» απείλησαν στο 70΄ με το βολέ του Βιγιαφάνες από το ύφος της περιοχής που έφυγε άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ με τον Ανσαριφάρντ. Ο Μασούντ με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Ιρανό που κέρδισε στο σπριντ τον Μολέδο και με άψογο πλασέ νίκησε τον Βλαχοδήμο και με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-0. Ακολούθησαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό με τον Μπεργκ (στην πρώτη απόκρουσε σωτήρια ο Περιστερίδης το κοντινό πλασέ του Σουηδού) κι όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα έπαιρναν τους τρεις βαθμούς. Ωστόσο, την τελευταία λέξη στο παιχνίδι είπε ο Βιγιαφάνες, ο οποίος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή χάρισε το βαθμό στο «τριφύλλι».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλ. Μιλόγεβιτς)): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Γκιοτά, Οικονόμου, Σαββίδης (92΄ Αντωνιάδης), Κόρμπος, Μασούρας (71΄ Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ (79΄ Νγκόγκ), Μασούντ, Μπεν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Στραματσόνι): Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κουτρουμπής (87΄ Ρινάλντι), Ιβανόφ (46΄ Ρέις), Ζέκα, Γουακάσο (72΄ Εμποκού), Χουλτ, Μέστο, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Βαθμολογική ανάσα πήρε ο Λεβαδειακός επικρατώντας εντός έδρας 3-0 του ουραγού Ηρακλή. Με γκολ των Γιακουμάκη (72΄), Σίλβα (75') και Μάντζιου (88΄), οι γηπεδούχοι αύξησαν σε 12 τους βαθμούς τους, ενώ ο «Γηραιός» έμεινε στους 3. Οι Θεσσαλονικείς αδικούνται από το τελικό σκορ, καθώς πρόβαλαν αντίσταση, για 60 λεπτά, αλλά Γιακουμάκης και Σίλβα, με δύο κεφαλιές μέσα σε τρία λεπτά έβαλε τέλος, στα όνειρα των παικτών του Παντελίδη. Ο Μάντζιος «σφράγισε» απλά τη νίκη.

Ο Λεβαδειακός ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος, είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο. Όμως, ούτε ο Λεβαδειακός, ούτε ο Ηρακλής κατάφερναν να απειλήσουν την εστία του αντιπάλου, σε ένα πρώτο μέρος που κύλησε χωρίς φάσεις από τις δύο ομάδες. Ο Τόνι Σίλβα ήταν αυτός πάντως που δημιουργούσε προβλήματα στην αμυντική γραμμή του «Γηραιού», με τον Μπαρτολίνι να γυρνά προς τον προπονητή του, Σάββα Παντελίδη και να τον ρωτά: "Τι να κάνουμε με αυτόν;". Στο 20ο λεπτό, ο Λουκίνας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο επόπτης είχε υποδείξει νωρίτερα οφσάιντ τον Κούρο. Η μοναδική τελική του Ηρακλή στα πρώτα 45 λεπτά ήταν στο 38ο λεπτό με τον Λεοζίνιο να επιχειρεί αναποτελεσματικά με σουτ ν' ανοίξει το σκορ. Οι Βοιωτοί από τη μεριά τους απείλησαν στο 24' και στο 32' με τον Τόνι Σίλβα.

Στο β΄ μέρος αφού πρώτα ο Λεοζίνιο έχασε δύο ακόμη ευκαιρίες (67' και 71'), ο Μιλιάζες έκανε το γέμισμα στο 72΄, ο Μάντζιος με κεφαλιά βρήκε τον Γιακουμάκη και αυτός με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, με δημιουργό πάλι τον Μιλιάζες, ο Τόνι Σίλβα νίκησε στον αέρα τον Μπαρτολίνι και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χουάντερσον. Ο Παντελίδης έβαλε τον Μοντέιρο αντί του Καραγκούνη, για να απειλήσει και ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα για το 3-0. Ο Ζιαμπάρης δεν έκανε καλό υπολογισμό, έκανε τάκλιν προ του Χουάντερσον, δεν απομάκρυνε, ο Μάντζιος μπήκε στη φάση, έκλεψε τη μπάλα και σκόραρε προ κενής εστίας.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας, Ζεζίνιο (61΄ Γιακουμάκης), Καραμπουέ (76΄ Βασιλείου), Μάντζιος, Σίλβα (87' Καλτσάς)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Καραγκούνης, Κούρος, Κυριακίδης, Λάμπρου (57΄ Λάμπρου), Λουκίνας (69΄ Περόνε), Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Λεοζίνιο

ΤΡΙΤΟ «ΔΙΠΛΟ» Η ΞΑΝΘΗ

Την 3η της νίκη στα 4 τελευταία εκτός έδρας ματς που έδωσε πέτυχε η Ξάνθη, αυτή την φορά στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού με 3-2, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League. Ο Τριάδης άνοιξε το σκορ στο 19΄, στο 48΄ ο Λάζιτς ανέβασε το δείκτη του σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν με το πέναλτι του Ουάρντα στο 64΄. Με τον ίδιο τρόπο, όμως, ο Γιουνές ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 73΄ και στο 86΄ ο Ρότσα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, που απέδειξε ότι εφέτος τα πάει πολύ καλύτερα μακριά από τα Πηγάδια. Μετά τα «διπλά» με Παναθηναϊκό και Πλατανιά, «χτύπησε» με το αγαπημένο της σύστημα των αντεπιθέσεων και τον Παναιτωλικό διατηρώντας το αήττητο για 7ο σερί ματς (4 ισοπαλίες, 3 νίκες). Οι Αγρινιώτες είχαν πάρα πολλά κενά στην άμυνα, ενώ έγιναν και προσωπικά λάθη των παικτών με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την 2η ήττα μέσα στο «σπίτι» τους.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν μέτριο και μετά το γκολ της Ξάνθης ο ρυθμός του έπεσε κατακόρυφα. Η ακριτική ομάδα κατάφερε σε μία από τις λίγες επιθετικές της προσπάθειες να ανοίξει το σκορ στο 19΄ με τον Τριάδη και να μπει πολύ άνετα προηγούμενη στ΄ αποδυτήρια. Ο Παναιτωλικός είχε την εδαφική υπεροχή στο διάστημα αυτό, αλλά εάν εξαιρέσει κανείς ένα φάουλ του Περέιρα μετά το γκολ που δέχτηκε (απόκρουσε δύσκολα ο Ζίφκοβιτς) δεν ήταν καθόλου απειλητική προς την εστία των φιλοξενούμενων.

Καθολική ήταν η υπεροχή της Ξάνθης στην επανάληψη. Στο 48΄ ο Λάζιτς με κεφαλιά, μετά από ωραία ενέργεια του Γιουνές και σέντρα του Μπαξεβανίδη, έγραψε το 2-0, ωστόσο, στο 64΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε πέσιμο του Καμαβουάκα από μαρκάρισμα του Λισγάρα. Ο Ουάρντα έκανε το 1-2 και έδωσε κάποιες ελπίδες στον Παναιτωλικό, που όμως, εξαφανίστηκαν στο 73΄. Ο κορυφαίος παίκτης της Ξάνθης στο ματς, Γιουνές, κέρδισε πέναλτι όταν ανατράπηκε από τον Κυριακίδη και ο ίδιος με άψογη εκτέλεση «σφράγισε» ουσιαστικά το «διπλό» για τους «Ακρίτες».

Πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο ο Ρότσα έδωσε ελπίδες στον Παναιτωλικό (2-3), αλλά το σκορ δεν άλλαξε παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ.Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Ρόσα (82΄ Λεντέσμα) , Τσοκάνης, Μάκος, Πάουλο, Φερέιρα (82΄ Ρότσα), Καμαβουάκα, Ουαρντά (74΄ Τομανέ), Μαρκόβσκι.

ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Γουάλας, Ντε Λούκας, Λάζιτς, Βασιλακάκης (93΄ Ορφανίδης), Λουσέρο, Τριάδης (91΄ Οκάν), Γιουνές (87΄ Ράνος).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass