ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΧΡ. ΧΑΣΑΝΙΔΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΒΙΟΛΟΓΙΑ-ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΘΑ ΗΓΗΘΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ»

Ένας διδάκτορας... στον πάγκο της ΑΕΛ

*Στόχος των «βυσσινί» είναι να παρουσιάσουν -με οδηγό την περσινή πολύ καλή πορεία- ένα εξίσου ανταγωνιστικό σύνολο στη νέα Α2 Εθνική *Η ομάδα επιστρέφει στη φυσική της έδρα, το κλειστό του Αλκαζάρ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2017 22:42

Σε μια κομβικής σημασίας χρονιά (μετά και τις εξαγγελίες στην πρόσφατη Γεν. Συνέλευση για μείωση του μπάτζετ) η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ καλείται να παρουσιάσει -με οδηγό την περσινή πολύ καλή πορεία- ένα εξίσου ανταγωνιστικό

σύνολο στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Το δύσκολο αυτό έργο έχει αναλάβει ο νέος τεχνικός Χρήστος Χασανίδης, που διαδέχθηκε στον πάγκο των «βυσσινί» τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Διδάκτωρ Βιολογίας και Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην συμπαίκτης του Βασίλη Σπανούλη στα πρώτα τους μπασκετικά βήματα στον Κεραυνό, με τον οποίο κατέκτησαν το Πανελλήνιο Εφήβων του 1999, ο Χρήστος Χασανίδης δηλώνει αποφασισμένος να πετύχει τον στόχο του, τονίζοντας ότι η ΑΕΛ έχει την εμπειρία να βρίσκει λύσεις στα δύσκολα και να ξεπερνά τα εμπόδια.

«Ήταν πολύ σημαντικός ο τρόπος που λειτούργησε πέρσι η ομάδα. Είχαμε μεταπτώσεις σε πολλά επίπεδα, αλλά παρ’ όλα αυτά αποκτήσαμε την εμπειρία για το πώς να διαχειριζόμαστε δύσκολες καταστάσεις. Και αυτό μπορεί να αποτελέσει οδηγό σε ανάλογες περιπτώσεις τη νέα σεζόν» είπε χαρακτηριστικά ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ και πρόσθεσε:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που αναλαμβάνω τα ηνία της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΛ. Σίγουρα με γεμίζει με ευθύνες, αλλά προσωπικά είναι μία ευκαιρία, γιατί αγαπάω το άθλημα, να δείξω τις δυνατότητές μου, να παρουσιάσω έργο και να κάνω βήματα προς τα εμπρός. Είναι βέβαια δύσκολη η φετινή χρονιά, αλλά γνωρίζουμε από πέρσι την Α2 Εθνική και αυτό θα μας βοηθήσει».

Ο Χρήστος Χασανίδης μίλησε για τη βασική φιλοσοφία της ομάδας, τον φετινό σχεδιασμό και τους στόχους, αναφέρθηκε στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, αλλά και στον κόσμο που αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την επιτυχία των στόχων της ΑΕΛ. Μάλιστα όπως επισήμανε ένας από τους βασικούς λόγους που η ΑΕΛ θα επιστρέψει τη νέα σεζόν στη φυσική της έδρα, στο κλειστό του Αλκαζάρ είναι ο κόσμος.

Συγκεκριμένα είπε:

-Για τη φιλοσοφία της ομάδας:

«Η ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει ένα οργανόγραμμα σχετικά με το πώς πρέπει να διαχειρίζεται μια ομάδα τις ανόδους, διατηρώντας μία συγκεκριμένη φιλοσοφία τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Εντός με τον τρόπο του παιχνιδιού της που είναι το γρήγορο μπάσκετ και εκτός με το ότι φροντίζει να διατηρεί τον βασικό κορμό, ούτως ώστε οι αλλαγές στο ρόστερ να είναι μικρότερες και να ενσωματώνονται καλύτερα οι καινούργιοι παίκτες. Αυτό προσπαθούμε να διατηρήσουμε και φέτος γιατί είναι η τακτική που ενέχει το μικρότερο ρίσκο. Οι ομάδες που το πετυχαίνουν αυτό είναι πιο σταθερές και υπάρχουν τέτοιες στην Α2, όπως το Ψυχικό, ο Αμύντας κ.ά.»

-Για τον σχεδιασμό της νέας περιόδου:

«Κατ’ αρχάς η προετοιμασία θα ξεκινήσει ημερολογιακά σε συνάρτηση με την έναρξη του πρωταθλήματος. Πιστεύουμε στις 22 Αυγούστου, εάν και εφόσον το πρωτάθλημα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός δεν έχει ολοκληρωθεί, είμαστε ακόμα κάπου στην αρχή και προς τη μέση. Σκοπός μας είναι να καταρτίσουμε έναν βασικό κορμό, ενώ σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση του ρόστερ εξετάζουμε παίκτες από τη Λάρισα αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, οι οποίοι να ξέρουν και να νιώθουν το ειδικό βάρος και την ιστορία της ΑΕΛ.

Ανανέωσε ο Παπαχρήστος, έκλεισε ο Τσιαβές, ο νεαρός σέντερ Φιλιππόπουλος θα συνεχίσει και καθημερινά βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους υπόλοιπους παίκτες από το περσινό ρόστερ. Παρά το σκεπτικό της εντοπιότητας κοιτάμε παράλληλα και πολλούς παίκτες που να έχουν δυνατότητες και να μπορούν να προσφέρουν».

-Για τους στόχους της ΑΕΛ:

«Αρχικά θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστική ομάδα. Να δυσκολεύουμε κάθε αντίπαλο, να μπορούμε να ευχαριστηθούμε στο μέτρο του δυνατού το μπάσκετ το οποίο θέλουμε να παίξουμε και βασικός μας στόχος είναι η παραμονή. Με δεδομένο ότι το μπάτζετ φέτος θα είναι μικρότερο αλλά και λόγω της ιδιαιτερότητας του πρωταθλήματος θα είναι ένας δύσκολος στόχος. Δεν σημαίνει τίποτα δηλαδή εάν κάνεις κάποιες νίκες γιατί εάν έρθει ένα σερί από ήττες σε βάζει σε περιπέτειες. Γι' αυτό θέλουμε να γεμίσουμε το ρόστερ με παίκτες οι οποίοι θα δηλώνουν ενθουσιασμένοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και θα είναι διαθέσιμοι για σκληρή δουλειά με βασικό στόχο την παραμονή».

-Για το νέο πρωτάθλημα της Α2:

Θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό και παρά το γεγονός ότι το μπάτζετ θα είναι πιο χαμηλό γενικά στην κατηγορία κάποιες ήδη ξεχωρίζουν στο μεταγραφικό παζάρι. Διαφαίνονται πιστεύω κάποια φαβορί. Εάν δεν γίνει κάποια ανακατάταξη και ανέβει ο Ηρακλής, σίγουρα είναι το Περιστέρι, όπως επίσης και οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Α1 και έχουν μεγάλη εμπειρία δηλαδή η Λευκάδα και ο Απόλλων Πατρών. Εξ' αρχής προβάδισμα έχουν αυτοί που διαθέτουν τις καλύτερες μονάδες. Από την άλλη επειδή το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, η προσπάθεια και η συνοχή θα δείξει πως μπορεί κάθε ομάδα να ανταπεξέλθει.

-Για τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΛ:

«Θέλουμε, ειδικά αυτή τη χρονιά, η οποία θα είναι δυσκολότερη από την προηγούμενη, τον κόσμο να είναι αρωγός σ’ αυτήν την προσπάθεια. Να έρθει στο γήπεδο και να μας στηρίξει. Γι' αυτό τον λόγο μεταφέρουμε τη νέα σεζόν την έδρα στο κλειστό του Αλκαζάρ, γιατί θέλουμε ο κόσμος να είναι ο έκτος μας παίκτης εάν μπορούμε να το πούμε έτσι. Πιστεύω ότι το περιβάλλον στο κλειστό του Αλκαζάρ είναι πιο οικείο για τον κόσμο. Είναι η φυσική έδρα της ΑΕΛ».

Το «who is who»

Η μπασκετική πορεία του Χρήστου Χασανίδη ξεκίνησε το 1994 από την ομάδα του Κεραυνού, με την οποία κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων το 1999 έχοντας συμπαίκτη τον Βασίλη Σπανούλη. Το 2000 αγωνίστηκε στην ΑΕΛ (Γ’ Εθνική) και ακολούθως σε Γ.Σ. Λάρισας (Α2 Εθνική), Αρίωνα Ξάνθης (Γ’ Εθνική), Γ.Σ. Νίκαιας (Γ’ Εθνική), Α.Ε.Λ. (Γ’ Εθνική), Φοίνικα (Α1 ΕΣΚΑΘ), Κεραυνό (Α1 ΕΣΚΑΘ) και Γ.Σ. Αμπελώνα (Α1 ΕΣΚΑΘ).

Ως προπονητής του μπάσκετ έχει εργαστεί στις παρακάτω ομάδες:

2016-17: Α.Ε.Λ., 2ος προπονητής ανδρικής ομάδας (Α2 Εθνική)

2015/2016: Α.Ε. Καλλιθέας, 1ος Προπονητής (Παίδων)

2014/2015: Πανελλήνιος Γ.Σ., 1ος Προπονητής (Ανδρών-Γ’ ΕΣΚΑ) και 1ος Προπονητής (Παίδων-Παμπαίδων)

2013/2014: Δίπλωμα Σχολής Προπονητών Γ’ Κατηγορίας (Σ.Ε.Π.Κ./Ε.Ο.Κ.)

2011/2013: Γ.Σ. Νικαιας, 1ος Προπονητής (Α1 ΕΣΚΑΘ)

2011/2013: Ακαδημία Αθλημάτων Λάρισας, 1ος Προπονητής Ακαδημιών ηλικίας 5-13 ετών

2009/2011: Φοίνικας, 2ος Προπονητής (Γ’ Εθνική).

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass