ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΑΝΟΔΟΥΣ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ

Ιστορική χρονιά για τον ΓΣ Φαρσάλων

*Λ. Γκόβαρης: «Ευελπιστούμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις παρά τις δύσκολες συγκυρίες»

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2017 22:34

Μία ακόμα ιστορικών διαστάσεων χρονιά ξεκινάει για τον ΓΣ Φαρσάλων, ο οποίος μετά από δύο διαδοχικές ανόδους θα δώσει φέτος το «παρών», για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής του μπάσκετ.

Η ομάδα των Φαρσάλων απάντησε θετικά στη σχετική πρόταση της Ομοσπονδίας προκειμένου να καλυφθούν κάποια κενά που είχαν προκύψει στη Β’ Εθνική και δήλωσε συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Φυσικά οι εξελίξεις αυτές ναι μεν έδωσαν τη δυνατότητα στην ομάδα των Φαρσάλων να υλοποιήσει αυτό για το οποίο πάλεψε ολόκληρη την περσινή χρονιά, ωστόσο η ειδοποίηση από την Ομοσπονδία ήρθε πολύ καθυστερημένα και πλέον η διοίκηση του συλλόγου τρέχει για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Στόχος των ανθρώπων του συλλόγου είναι να συγκροτήσουν ένα δυνατό αγωνιστικό σύνολο, ικανό να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της νέας κατηγορίας και να εξασφαλίσει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την παραμονή.

Της προσπάθειας και τη φετινή χρονιά θα ηγηθεί ο Λεωνίδας Γκόβαρης που συνεχίζει στον προεδρικό θώκο μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Στο νέο διοικητικό σχήμα όπως επισήμανε ο κ. Γκόβαρης μπήκαν σημαντικά πρόσωπα που μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια, αλλά φυσικά η συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας κρίνεται εξίσου απαραίτητη.

Στη θέση του αντιπροέδρου θα βρίσκεται ο κ. Κωνσταντίνος Λιούπης, ενώ μέλη θα είναι οι κ. Αλέκος Ζάχαρης, Χρύσανθος Ντίνος, Εμμανουήλ Κέλλας, Αχιλλέας Καταραχιάς, Νίκος Αγγέλης, Γιώργος Μουστάκας και Δήμος Δερέκας. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι κ. Αθανάσιος Κομισόπουλος, Χρήστος Μόκκας και Νίκος Λούτας. Η σύνθεση του νέου διοικητικού σχήματος δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα καθώς δεν αποκλείονται κάποιες αλλαγές και εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα οι αρμοδιότητες και οι ρόλοι του καθενός.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ

«Μπορεί η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής να διαφαινόταν, σύμφωνα με τα όσα συνέβαιναν στην κατηγορία, ωστόσο εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε σχεδιασμό για την Β’ Εθνική εάν δεν είχαμε την επιβεβαίωση της Ομοσπονδίας. Ήμασταν δηλαδή μετέωροι» δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του ΓΣ Φαρσάλων, Λεωνίδας Γκόβαρης σχετικά με τα γεγονότα του καλοκαιριού και πρόσθεσε:

«Η ειδοποίηση ήρθε πολύ αργά και πλέον καλούμαστε να δημιουργήσουμε σε στενά χρονικά περιθώρια μία νέα ομάδα γιατί στόχος μας δεν είναι απλά να είμαστε περαστικοί από τη Β’ Εθνική αλλά να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας. Είναι μία ιστορική στιγμή για την ομάδα αλλά και την κοινωνία των Φαρσάλων γενικότερα καθώς ο ΓΣ Φαρσάλων θα παίξει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Συγκροτήσαμε ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο με δυνατές προσθήκες, ωστόσο θέλουμε τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας σ’ αυτήν την ιστορική στιγμή και ευελπιστούμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών της μέσα από δύσκολες συγκυρίες» κατέληξε ο κ. Γκόβαρης.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Καθώς τα χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν, οι άνθρωποι του ΓΣ Φαρσάλων κινούνται προς ανεύρεση νέου τεχνικού προκειμένου να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τον Στέφανο Πέρκο, γνωστό στο ευρύ λαρισινό κοινό από την περσινή του παρουσία στον πάγκο του ΓΣ Λαρισαίων 1928. Παράλληλα στα πλάνα της διοίκησης του ΓΣΦ βρίσκεται και ο Αντώνης Δούκας, που ήταν άμεσος συνεργάτης του Στέφανου Πέρκου.

Σε ό,τι αφορά στο έμψυχο δυναμικό, αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της ομάδας βρίσκονται οι Χρ. Αναγνωστόπουλος, Γ. Αναγνωστόπουλος, Ντίνος και Λούτας από τον περσινό βασικό κορμό, καθώς και οι Λιούπης, Μπακόπουλος και Αλεξόπουλος που προωθήθηκαν από το εφηβικό. Μόλις κλείσει το θέμα του προπονητή θα ξεκινήσουν οι μεταγραφικές κινήσεις για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού.

Τέλος σε ό,τι αφορά στο κλειστό Γυμναστήριο Φαρσάλων, αναμένονται να γίνουν εργασίες στο παρκέ και τη στέγη (προς το τέλος του έτους).

Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής (ο ΓΣ Φαρσάλων θα υποδεχθεί την Καβάλα στις 8 Οκτωβρίου), η ομάδα των Φαρσάλων θα παίξει στις 13 Σεπτεμβρίου στην Α’ φάση του κυπέλλου Ελλάδος, στην Κοζάνη με αντίπαλο τον ΓΣ Ελίμειας.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass