ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ (4η ΦΑΣΗ)

Εκπλήξεις από Νίκαια, Μαυροβούνι, Μεσοχώρι

• Εντυπωσιακή ανατροπή στο β’ ημίχρονο στον Τύρναβο για την ομώνυμη ομάδα

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2017 19:33

Τρεις εκπλήξεις επιφύλαξε η χθεσινή ημέρα του κυπέλλου ΕΠΣΛ (4η φάση).

Συγκεκριμένα ο Παναγροτικός Νίκαιας, η Ελπίδα Μεσοχωρίου και το Μαυροβούνι έβγαλαν νοκ άουτ ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών και συγκεκριμένα την Αμπελιά με το εμφατικό 5-1, τους Αμπελόκηπους με 1-0 και τα Βούναινα με 3-1 αντίστοιχα.
Ο Παναγροτικός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, καθώς η Αμπελιά προηγήθηκε στο 31’ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Δήμου, κατάφερε να αντιδράσει και να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Στο 35’ ο Ανδρεόπουλος ισοφάρισε σε 1-1, στο 47’ ο Τριανταφυλλόπουλος έγραψε το 2-1, ενώ στο 51’ ο Χριστοδούλου ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1. Στο 65’ ήταν η σειρά του Γκατζούλη που πέτυχε το 4-1, ενώ το τελικό 5-1 διαμόρφωσε στο 70’ ο Χριστοδούλου πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
Η δεύτερη έκπληξη της ημέρας στο Μαυροβούνι είχε την υπογραφή του Θανάση Παλάσκα, που σκόραρε τρεις φορές για την ομάδα του. Τα Βούναινα είχαν μειώσει σε 2-1 με τον Ξαφάρα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, αν και από το 44’ είχαν την αριθμητική υπεροχή, καθώς αποβλήθηκε ο Μπάγκας των γηπεδούχων.
Τέλος στο Μεσοχώρι, η τοπική Ελπίδα κοίταξε κατάματα τον μεγαλύτερο ΑΟ Αμπελοκήπων και πήρε την πρόκριση με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καρακώστα στο 65’.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της χθεσινής ημέρας οι ισχυροί (εύκολα ή δύσκολα) ήταν αυτοί που επικράτησαν, ενώ στα παιχνίδια μεταξύ ομάδων της ίδιας κατηγορίας είχαμε συναρπαστικές εξελίξεις όπως η ανατροπή που έγινε στον Τύρναβο.
Συγκεκριμένα ο Φαλανιακός είχε προηγηθεί στο 10λεπτο με 2-0 και έδειχνε ότι μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση και να πάει στη νίκη, ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν αντίθετη άποψη. Οι Λιάκος (50’) και Τζιόλας (68’) ισοφάρισαν σε 2-2, στο 81’ ο Νάτσης έδωσε το προβάδισμα στον Τύρναβο, ενώ οι Καραλής (88’) και Τζιόλας (90’+2’) διαμόρφωσαν το τελικό 5-2.
Ο Αχιλλέας Φαρσάλων με τον Τάκη Παραφέστα να ντεμπουτάρει στον πάγκο της ομάδας δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Ατρόμητο Βαμβακούς (4-0) με σκόρερ τους Νεμπεγλέρα (4’), Οικονόμου (41’), Συράκο (53’) και Κούλπα (72‘), ενώ στην Ανάβρα (1-4) το παιχνίδι κρίθηκε στην επανάληψη, με τον Κίσσαβο Συκουρίου να γίνεται πιο ουσιαστικός και να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Για τους νικητές σκόραραν οι Πετράκης 2, Τζιούρας και Αργύρης, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προς στιγμή σε 1-1 με τον Αποστολάκη.
Στο Μελισσοχώρι ο Δωτιέας Αγιάς έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει την πρόκριση (0-1) έχοντας ουσιαστικά το μυαλό του στη συνέχεια του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΛ. Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με τους φιλοξενούμενους να έχουν στο πρώτο μέρος τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κυκλοφορία της μπάλας, προσπαθώντας να αξιοποιήσει τις ικανότητες των επιθετικών του και κυρίως του Γιώργου Τσατσαλίδη. Τελικά η επιθετική πρωτοβουλία των «ερυθρολεύκων» απέδωσε καρπούς στο 29’ όταν ο Τσαγκαλάς διεκδίκησε μία προωθημένη μπαλιά, έκλεψε την μπάλα από τον τερματοφύλακα Κουκούτση που επιχείρησε έξοδο αλλά δεν απομάκρυνε με τη μία την μπάλα και σε κενή εστία πλάσαρε εύστοχα, γράφοντας το 0-1. Ο Αστέρας Μελισσοχωρίου είχε κάποιες επικίνδυνες στιγμές στην επανάληψη με τους Λιάγκα και Αγγελούλη, αλλά ο Κουτσιρίμπας δεν επέτρεψε να παραβιαστεί η εστία του (ήταν εντυπωσιακές οι επεμβάσεις του σε δύο καλοχτυπημένα φάουλ των γηπεδούχων).
Χάρη στο γκολ του Τσιαντούλη στο 90’ ο Αετός Μακρυχωρίου πήρε την πρόκριση απέναντι στη Νεάπολη (1-0), με τους νικητές να έχουν και ένα χαμένο πέναλτι στο πρώτο μέρος με τον Φουσίκα.
Σε θρίλερ εξελίχθηκε η πρόκριση για τον Σμόλικα Φαλάνης μέσα στη Ραχούλα, απέναντι στον αξιόμαχο Προμηθέα. Η ομάδα του Χρήστου Χατζηλιάδη έκαμψε την αντίσταση του αντιπάλου της στην παράταση με 3-2 (1-1 κ.α.), με τον Τεκέδη να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές. Δοκάρι, χαμένο πέναλτι και αποβολή για τους φιλοξενούμενους, που άνοιξαν το σκορ στο 18’ αλλά δέχθηκαν την ισοφάριση στο 49’. Στην παράταση ο Τεκέδης με δύο γκολ έγραψε το 1-3 για να μειώσουν σε 2-3 οι γηπεδούχοι λίγο πριν την ολοκλήρωση του 120λέπτου.
Στα πέναλτι χρειάστηκε να οδηγηθεί το παιχνίδι στον Αμπελώνα για να αναδεχθεί ο νικητής (3-4). Αμπελωνιακός και Οικονόμος Τσαριτσάνης ήταν ισόπαλοι χωρίς τέρματα τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο δοκάρια με τους Κακαράντζα (97’) και Κουμπούρα (105’). Στη διαδικασία των πέναλτι από τον Οικονόμο σκόραραν οι Νούσιας, Σαπάκος, Χάμος και Πούτας ενώ στα πέναλτι των Β. Σακοράφα και Κουμπούρα επενέβη σωτήρια ο Βραζιτίκος. Για τον Αμπελωνιακό ευστόχησαν οι Χατζούλης, Μαυρίδης και Βραζιτίκος. Ο Αλεξόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νούσια, ο Ψύρρας σημάδεψε το δοκάρι ενώ ο Κωτούλας σούταρε άουτ.
Στη Γλαύκη η τοπική Δάφνη αντιστάθηκε σθεναρά στην κατά μία κατηγορία μεγαλύτερη ομάδα του Κιλελέρ από την οποία ηττήθηκε στα πέναλτι με 4-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το πέναλτι του Μπατζογιάννη στο 25’, το Κιλελέρ ισοφάρισε στο 37’ με τον Νεστορίδη, για να πάρει ξανά το προβάδισμα στο σκορ η Δάφνη και πάλι με τον Μπατζογιάννη στο 62’. Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήρθε στο 83’ με τον Κουσιώρα που ισοφάρισε σε 2-2 και πήγε το παιχνίδι στην παράταση. Το 2-2 διατηρήθηκε και με την ολοκλήρωση του 120λέπτου για να ξεκινήσει η ρουλέτα των πέναλτι. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι καθώς οι Ε. Τσιώλης και Υφαντής αστόχησαν με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την πρόκριση με 4-2.
Τέλος στην Αιγάνη, ο Όλυμπος Γόννων χάρη στα γκολ των Παναγιώτου και Ποντίκα επιβλήθηκε της τοπικής ομάδας με 2-1.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν στα μέχρι τώρα παιχνίδια (εκκρεμούν δύο ακόμα αναμετρήσεις) της 4ης φάσης του κυπέλλου ΕΠΣΛ, έχουν ως εξής:

 

1ος όμιλος
Ελευθεραί – Αμυγδαλέα (αναβλήθηκε)
Παναγροτικός – Αμπελιά    5-1
Μαυροβούνι – Βούναινα    3-1
Βαμβακού – Αχιλλέας Φ.    0-4

 

2ος όμιλος
Αργυροπούλι – Π.Ο.Ε.    0-7
Μεσοχώρι– Αμπελόκηποι    1-0
Ακαδ. Τυρνάβου – Βλαχογιάννι    2-0
Αμπελωνιακός – Οικονόμος    3-4 πέν.
(0-0 κ.α., παρ.)

 

3ος όμιλος
Αστραπή Ν.Π. – Δήμητρα Γιάνν. (αναβλήθηκε)
Αιγάνη – Γόννοι    1-2
Μακρυχώρι– Νεάπολη    1-0
Ανάβρα – Συκούριο    1-4

 

4ος όμιλος
Προμηθέας – Σμόλικας    2-3 παρ. (1-1 κ.α.)
Μελισσοχώρι – Δωτιέας Αγιάς    0-1
Γλαύκη – Κιλελέρ    2-4 πέν. (2-2 κ.α., παρ.)
Τύρναβος 2005 – Φαλανιακός    5-2

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass