ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Η ΑΕΛ κέρδισε την... ΑΕΛ!

• Χάρη σε γκολ που σημείωσαν στο πρώτο ημίχρονο οι Χριστοφορίδη, Σρετένοβιτς και Ζντράβκοβιτς

Δημοσίευση: 13 Νοε 2017 22:15

Σε αγώνα για το γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’Εθνικής κατηγορίας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής που διεξήχθη στο στάδιο Αλκαζάρ, η ΑΕΛ κέρδισε την...ΑΕΛ με 3-0!.


Μόνο που απέναντι στις «βυσσινί» ο πραγματικός αντίπαλος ήταν ο ΟΦΗ, που λόγω προβλήματος αγωνίσθηκε με τις «δεύτερες» επίσημες εμφανίσεις (άσπρες φανέλες), της ΑΕΛ. Συμβαίνουν φυσικά και αυτά στο ποδόσφαιρο και για το «βυσσινί» Fair Play μόνο καλά λόγια μπορούν να ειπωθούν.
Μάλιστα γι’αυτό τον λόγο (σ.σ. αναφέρθηκε πως οι φανέλες έμειναν στο καράβι που μετέφερε την κρητική ομάδα από το Ηράκλειο), το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση 15 λεπτά περίπου και άρχισε στις 13:15.
Η ΑΕΛ πέτυχε την πρώτη της φετινή νίκη μετά τις δύο ήττες στις πρώτες αγωνιστικές με τις Ελπίδες Καρδίτσας και τον ΠΑΟΚ. Τα γκολ σημείωσαν οι Χριστοφορίδη, Σρετένοβιτς και Ζντράβκοβιτς για την ομάδα του Νίκου Γκαλίτσιου που κατέκτησε τους πρώτους τρεις βαθμούς τη φετινή σεζόν.
Αξίζει να αναφερθεί πως παράλληλα στην φωτογραφία της ενδεκάδας, η Τσούκα δεν ξέχασε τη συμπαίκτριά της Κόλλια που είναι τραυματίας και δεν αγωνίστηκε στο χθεσινό παιχνίδι.
Πριν ξεκινήσει ο αγώνας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο Λαρισαίο διαιτητή Αντώνη Κορέστη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 37 ετών.
Παρών στο στάδιο Αλκαζάρ και ο πρώην γκολκίπερ της ΑΕΛ Γεννάδιος Ξενοδόχωφ, που είχε ενδιαφέρουσα συζήτηση στο ημίχρονο με την πρόεδρο από τις βυσσινί «Αμαζόνες», Μαρία Τσακνάκη, όπως και ο ενωσιακός προπονητής Αχιλλέας Μαστοροδήμος.
*Στο παιχνίδι η ΑΕΛ μπήκε δυνατά και στο 4’ο διαιτητής της αρνήθηκε καθαρό πέναλτι, όταν η γκολκίπερ...γκρέμισε στην περιοχή τη Χριστοφορίδη, όμως ο κ. Γκαραγκάνης δεν κατελόγισε την εσχάτη των ποινών.
Τρία λεπτά μετά στο 7’ , η Τσούκα δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή το οποίο πέρασε άουτ. Στο 10’ οι «βυσσινί» συνέχισαν την πίεση με την Σρετένοβιτς από τα αριστερά να δοκιμάζει τη συρτή σέντρα στο ύψος του πέναλτι, η Χριστοφορίδη έκανε κοντρόλ, αλλά το σουτ της ήταν αδύναμο και μπλόκαρε την μπάλα η Αποστολάκη.
Το σκορ άνοιξε στο 14’. Η Στρετένοβιτς με κάθετη πάσα βρήκε τη Ζντράβκοβιτς που απέναντι από τη Αποστολάκη έσπασε τη μπάλα δίπλα της στη Χριστοφορίδη που σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 1-0.
Η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα στο 18’ όταν η Στρετένοβιτς μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, η Πίτση την ανέτρεψε και ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Η Ζντράβκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση που έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Αποστολάκη και η μπάλα έφυγε άουτ.
Από την πλευρά του ο ΟΦΗ στο 25’είχε μια καλή στιγμή, όταν η Κοκοτσάκη βγήκε τετ-α-τετ, όμως στο πλασέ που έκανε η Βλασιάδου μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 34’σε σέντρα της Αρκουλή, δεν μπόρεσαν διαδοχικά Χριστοφορίδη και Στρετένοβιτς να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.
Αμέσως μετά στο 35’μετά από εκτέλεση κόρνερ της Στρετένοβιτς, στην κεφαλιά της Χριστοφορίδη η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Τελικά το 2-0 έγινε στο 39’. Η Λόγου με διαγώνια μακρινή πάσα βρήκε τη Σρετένοβιτς που κοντρόλαρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια της Αποστολάκη.
Λίγο πριν την ανάπαυλα στο 42’, σε αντεπίθεση η Χριστοφορίδη μπήκε εντυπωσιακά στην περιοχή του ΟΦΗ, έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε έτοιμο γκολ στη Ζντράβκοβιτς που εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.
Ο ΟΦΗ προσπάθησε να μειώσει στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, και συγκεκριμένα στο 56’, όταν η Παπακωστάντα εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας όμως το πλασέ που επιχείρησε απέναντι στη Βλασιάδου πέρασε άουτ.
Καλή στιγμή και στο 77’ όταν η Κοκοτσάκη επιχείρησε με σουτ να παραβιάσει την εστία της Βλασιάδου, όμως εκείνη με ωραία εκτίναξη στην αριστερή γωνιά της, κράτησε το μηδέν και δέχθηκε τα συγχαρητήρια των συμπαικτριών της.
Διαιτητής ήταν ο κ. Γκαραγκάνης και συνεργάτες του οι κ.Μηνούδης και Σαλτσίδης όλοι από την Ένωση Πιερίας, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο Λαρισαίος Νίκος Κεραμίδας.

ΑΕΛ (Νίκος Γκαλίτσιος): Βλασιάδου, Αρκουλή, Γαγάρα, Σωτηριάδη, Μιχαλοπούλου, Τσούκα, Ζντράβκοβιτς (46’ Ακριβούλη), Σρετένοβιτς (78’ Σπυροπούλου), Χριστοφορίδη(89’ Μπελμέζα), Λόγου (89’ Σκοτεινιώτη), Σακελλάρη.
ΟΦΗ (Κώστας Παντζαρίδης): Αποστολάκη (57’ Σταμπουλή), Σκάρλου, Πίτση, Συμεωνίδη, Λάκο (46’ Σηφάκη), Κατερίνη (62’ Βασιλάκη), Τριβιζάκη (90’ Κουκουλάκη), Κυδωνάκη, Κοκοτσάκη, Αραβιάκη, Παπακωστάντα.

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(3η αγωνιστική)
*Γλυφάδα Οδυσσέας – Βόλος 2004    1-0
(Xριστοδούλου)
*Αμαζόνες Δράμας – Άρης    0-1
(Γεωργατζή)
*Τρίκαλα – Φείδων Άργους    2-0
(Μπαρμπόσα 2)
*Ελπίδες Καρδ. – Μεσολόγγι 2008    2-0
(Βιολάρη, Μπεντανκούρτ)
*ΑΕΛ – ΟΦΗ 3-0 (Σρετένοβιτς, Ζντράβκοβιτς, Χριστοφορίδη)
*ΠΑΟΚ – Ατρόμητος Αθηνών    1-1
(Βαρδαλή / Σάλκουβιτς)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
Άρης    9
Ελπίδες Καρδίτσας    9
ΠΑΟΚ    7
Τρίκαλα    6
Γλυφάδα Οδυσσέας    6
Αμαζόνες Δράμας    4
ΟΦΗ    3
Βόλος 2004    3
ΑΕΛ    3
Ατρόμητος Αθηνών    2
Φείδων Άργους    0
Μεσολόγγι 2008    0

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(4η-19/11)
Αμαζόνες Δράμας – Γλυφάδα Οδυσσέας
Βόλος 2004 – Τρίκαλα
Άρης – Ελπίδες Καρδίτσας
Φείδων Άργους – ΑΕΛ
Μεσολόγγι 2008 – ΠΑΟΚ
Ατρόμητος Αθηνών – ΟΦΗ

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass