ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΕΚ

Μια ισοπαλία σαν... νίκη

*Άμυνα για σεμινάριο από τη λαρισινή ομάδα

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2018 22:00

Η ΑΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλη χθες στο Ael Fc Arena κόντρα στην ΑΕΚ(0-0) αλλά το τελικό αποτέλεσμα πανηγυρίστηκε σαν νίκη αφού όλοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων.

Η λαρισινή ομάδα με άμυνα για σεμινάριο πήρε τον πρώτο της βαθμό στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και το πρώτο θετικό αποτέλεσμα το 2018 αφού μέχρι τώρα μετρούσε μόνο ήττες.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έπαιξε όπως έπρεπε για να πάρει βαθμό χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα, αφού οι αντίπαλοί της δεν είχαν κάποια κλασική ευκαιρία ενώ απεναντίας η ΑΕΛ στις αντεπιθέσεις προσπαθούσε και αυτή να απειλήσει την εστία του Μπάρκας.

Ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης(κάθισε στον πάγκο μετά από ένα μήνα αφού τελείωσε η τιμωρία του) παίζοντας στην επίθεση με 4-1-4-1 και στην άμυνα με 5-3-2 κατάφερε και εκμηδένισε τους παίκτες των φιλοξενουμένων, έχοντας σε μεγάλη μέρα όλη την αμυντική γραμμή αλλά και τα αμυντικά χαφ με τον Μιλοσάβλιεβιτς κυριολεκτικά να «κλέβει» την παράσταση αφού πρόκειται για πολύ πετυχημένη μεταγραφή με βάση τη χθεσινή εικόνα.

Σε ένα παιχνίδι που στην αρχή υπήρξε μια ένταση λόγω πορείας μερίδας φιλάθλων έξω από το γήπεδο και είσοδο στη θύρα των οργανωμένων με συνθήματα κατά του ιδιοκτήτη της ομάδας, που όμως σταμάτησαν νωρίς μετά την καλή αγωνιστική εικόνα που έδειχνε η ομάδα και όλοι προσπαθούσαν να τη βοηθήσουν για να πάρει τον βαθμό.

Το αγωνιστικό πρόσωπο της ΑΕΛ είναι πάνω από κάθε εσωτερική διαφορά και το απέδειξε περίτρανα το χθεσινό παιχνίδι.

Η λαρισινή ομάδα μετά τη χθεσινή ισοπαλία μπορεί να μην βελτίωσε τη βαθμολογική της θέση αλλά απέδειξε ότι μπορεί να φθάσει πιο ψηλά και ίσως και στην πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα. Η ψυχολογία σίγουρα θα είναι πολύ καλή ενόψει του πρώτου αγώνα κυπέλλου της προημιτελικής φάσης την ερχόμενη Πέμπτη στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ, ενώ αποδείχθηκαν οι μεταγραφές μέχρι τώρα καλές.

Η ΑΕΚ ήταν η χαμένη του αγώνα καθώς ισοβάθμησε προσωρινά στην κορυφή με τον Ολυμπιακό αλλά μετά τα σημερινά παιχνίδια μπορεί να βρεθεί στην τρίτη θέση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπόζοβιτς, στην άμυνα τους: Ρέντζα(δεξιά), Ζίζιτς, Γκόλια(σέντερ μπακ), Γουάλας(αριστερά), αμυντικό χαφ τον Φατιόν(πολλές φορές γινόταν τρίτο σέντερ μπακ) και πιο μπροστά τους Ντέλετιτς(δεξιά), Μιλοσάβλιεβιτς, Λαγό και Κριζμάν(αριστερά). Στην κορυφή της επίθεση ήταν ο Ναζλίδης.

Από την άλλη ο Χιμένεθ τεχνικός της ΑΕΚ που λόγω τιμωρίας του είδε τον αγώνα από τη σουίτα του γηπέδου, έπαιξε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπάρκας στην άμυνα τους: Μπακάκη(αριστερά), Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλο(σέντερ μπακ), Γκάλο(δεξιά), αμυντικά χαφ τους Κονέ και Μοράν ενώ πιο μπροστά τους: Χριστοδουλόπουλο (δεξιά), Λιβάγια, Μπακασέτα (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Αραούχο.

Από την αρχή οι δύο ομάδες πρόσεχαν τις άμυνές τους ενώ η σκληρότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό με τον διαιτητή Σκουλά να βγάζει πολύ νωρίς τις πρώτες κίτρινες κάρτες.

Το αμυντικό δίδυμο Ζίζιτς, Γκόλια ήταν απροσπέλαστο και οι παίκτες της ΑΕΚ αλλά και της ΑΕΛ προσπαθούσαν με μακρινά σουτ να παραβιάσουν τις δύο εστίες. Στη μόνη φορά στο πρώτο μέρος που πάτησε περιοχή η ΑΕΚ βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκόλια.

Στο ίδιο μοτίβο ήταν και το δεύτερο μέρος με τον Ηλία Φυντάνη να κάνει ακόμα πιο αμυντική την ομάδα αφού όταν τραυματίστηκε ο Ντέλετιτς έβαλε τον Μασούρα.

Οι παίκτες της ΑΕΚ πίεζαν, είχαν κατοχή αλλά ποτέ δεν έφθασαν σε κλασική ευκαιρία αφού δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αμυντική διάταξη της ΑΕΛ που πραγματικά θύμιζε εποχή κατενάτσιο ή το αμυντικό αποτελεσματικό σύστημα Μουρίνιο.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, η ΑΕΛ πήρε την ισοπαλία που είναι σημαντική αφού ήθελε να ανέβει ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεών της σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Η επιστροφή Φυντάνη στον πάγκο σημαδεύτηκε πάλι με καλό και δίκαιο αποτέλεσμα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

24': Σουτ του Λαγού έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Μπάρκας σε κόρνερ.

34': Ο Λιβάγια μεταβιβάζει στον Μπακασέτα που σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει σε κόρνερ ο Μπόζοβιτς.

43': Ο Μπακασέτας μεταβιβάζει στον Λιβάγια που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά προλαβαίνει ο Γκόλιας και αποκρούει σε κόρνερ.

45': Σουτ του Χριστοδουλόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

47': Μπαλιά του Φατιόν στον Κριζμάν μέσα στη μεγάλη περιοχή που σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Μπάρκας.

53': Μακρινό σουτ του Μοράν η μπάλα καταλήγει άουτ.

56': Εκτέλεση φάουλ από τον Χριστοδουλόπουλο η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Μπόζοβιτς.

72': Μακρινό σουτ του Μασούρα η μπάλα καταλήγει άουτ.

80': Μπαλιά του Μασούντ στον Αραούχο που σουτάρει αδύναμα από το σημείο του πέναλτι και μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίοι οι: Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Ζίζιτς, Γκόλιας, μια αμυντικά υποδειγματική τετράδα. Ο Μπόζοβιτς δεν έκανε κάποια σημαντική απόκρουση ενώ τα δυο μπακ λειτούργησαν υποδειγματικά. Ο Ντέλετιτς που τραυματίστηκε επίσης πολύ καλός ενώ ο Κριζμάν καλύτερος από προηγούμενα παιχνίδια. Ο Λαγός έκανε και αυτός σπουδαίο παιχνίδι ενώ ο Ναζλίδης είναι ο ηγέτης με τον τρόπο που αγωνίζεται.

Θετικότατος ο Μασούρας, ενώ οι δύο άλλες αλλαγές έγιναν για χρονοτριβή.

Από την ΑΕΚ μας άρεσαν Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος και ο Χριστοδουλόπουλος κατά διαστήματα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Σκουλάς (Θεσσαλία) δεν έκανε το μεγάλο λάθος αλλά σε ένα αρκετά σκληρό παιχνίδι δικαιολογείται να του φύγουν... κάρτες(μπορούσε να δώσει μία ή δύο ακόμα).Κίτρινες είδαν οι: Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος, Λαγός, Γκόλιας, Φατιόν, Ρέντζας, Λιβάγια, Μασούρας, Χούμπτσεφ, Μπόζοβιτς.

Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί Ποντίκης (Πρέβεζας), Μπουξμπάουμ (Ανατ. Αττικής).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς (53' Μασούρας), Ναζλίδης (90' Περόνε), Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν (86' Χούμπτσεφ)

ΑΕΚ (Φελίπε Ουφάνο): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Κονέ, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (68' Μασούντ), Μπακασέτας (90' Γιακουμάκης), Λιβάγια (75' Κλωναρίδης), Αραούχο.

ΟΥΦΑΝΟ: «ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΧΩΡΟΥΣ»

Η επιβεβαίωση για τον Ηλία Φυντάνη σχετικά με τον τρόπο που ο τεχνικός της ΑΕΛ αντιμετώπισε την ΑΕΚ ήρθε από τον βοηθό του Μανόλο Χιμένεθ, Φελίπε Ουφάνο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ήταν δύσκολο για την ομάδα του να βρει χώρους στην επίθεση.

Αναλυτικά:

«Δεν υπήρξε έλλειψη συγκέντρωσης. Ήταν δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα που έκανε άμυνα με δέκα παίκτες. Προσπαθούσαμε να φέρουμε την μπάλα από τη μία πλευρά στην άλλη. Να διασπάσουμε την άμυνα που ήταν πολυπρόσωπη. Δεν ήταν εύκολο εγχείρημα».

Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που πρέπει είναι έτοιμη για τέτοιες καταστάσεις. Αυτό το ματς πέρασε, ανήκει στο παρελθόν και πλέον θα συνεχίσουμε τις υποχρεώσεις μας για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο όπως είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε».

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΝΟΚ ΑΟΥΤ Ο ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ

Δεκαπέντε μέρες εκτός αγωνιστικής δράσης θα μείνει ο Σέρβος παίκτης της ΑΕΛ Μίλος Ντέλετιτς. Αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου για τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΛ-ΑΕΚ

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass