ΜΕ ΓΡΙΦΟ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΤΗΝ «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ

Σκληρή δοκιμασία μέχρι τέλους

• K. Κατσάρας: «Κάθε Κυριακή είναι διαφορετική και παίζει ρόλο σε τι κατάσταση θα βρίσκεσαι» • Ι. Τσακμακίδης: «Καμία ομάδα δεν θα μπορέσει να χαλαρώσει, οι αποστάσεις είναι μικρές»

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2018 22:24

Με συναρπαστικό τρόπο εξελίσσεται η μάχη της κορυφής στο πρωτάθλημα της «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνικής.

Μετά από 18 αγωνιστικές το σκηνικό στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα διαφοροποιήθηκε με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης να περνάει σε θέση οδηγού, επωφελούμενος του πλεονεκτήματός του στην ισοβαθμία με τον Ηρακλή Λάρισας, λόγω της νίκης στο μεταξύ τους παιχνίδι.
Οριακό προβάδισμα για την ομάδα του Κώστα Κατσάρα που βρίσκεται στην κορυφή για πρώτη φορά από την έναρξη του πρωταθλήματος, καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο κενό αν αναλογιστούμε τη βαθμολογική συγκομιδή και τη θέση την οποία οι «πράσινοι» κατείχαν την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης.
Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής Λάρισας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή, αφού από την 7η αγωνιστική μέχρι και τώρα υποχρεώθηκε σε δύο εκτός έδρας ήττες και τρεις εντός έδρας ισοπαλίες. Φυσικά οι απουσίες βασικών παικτών για σημαντικό χρονικό διάστημα επηρέασαν την απόδοση των «κυανόλευκων» και αποτελούν σε μεγάλο βαθμό την αιτία αυτής της εξέλιξης.
Οικονόμος και Ηρακλής είναι τα δύο μεγάλα φαβορί του φετινού πρωταθλήματος και όπως τονίζουν οι τεχνικοί των δύο ομάδων, Κώστας Κατσάρας και Γιάννης Τσακμακίδης αντίστοιχα, η μάχη για την πρώτη θέση θα είναι μεγάλη και απρόβλεπτη.
Για τον Κ. Κατσάρα τα στοιχεία εκείνα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο είναι η συμμετοχή και η διάρκεια στις προπονήσεις. Με άλλα λόγια η ομάδα που θα δουλέψει το ίδιο καλά μέχρι το τέλος θα έχει το πλεονέκτημα.
Από την άλλη πλευρά, για τον Γιάννη Τσακμακίδη η αγωνιστική σταθερότητα και η διαχείριση των αποτελεσμάτων κατά το χρονικό διάστημα που η ομάδα κάνει τη λεγόμενη αγωνιστική κοιλιά, θα καθορίσουν τις εξελίξεις.
«Φέτος γίνεται ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα. Οι περισσότερες ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά σε δυναμική και η κάθε Κυριακή είναι διαφορετική. Επομένως παίζει ρόλο σε τι κατάσταση θα είσαι κάθε Κυριακή. Ωστόσο το βασικότερο για μένα είναι η συμμετοχή στις προπονήσεις και η διάρκεια στη δουλειά που κάνεις.
Την 7η αγωνιστική ήμασταν χαμηλά, αλλά μέσα από μία εξαιρετική πορεία φτάσαμε στην κορυφή. Σ’ αυτό μας βοήθησε και η έδρα στην οποία έχουμε το απόλυτο και μάλιστα πετυχαίνουμε μεγάλα σκορ. Αυτό είναι καλό και για τον κόσμο γιατί η Τσαριτσάνη είναι ένα κλασικό ποδοσφαιροχώρι.
Ο Ηρακλής όπως και ο Σμόλικας είναι πολύ καλές ομάδες και τις υπολογίζω και τις δύο. Έχουν νέους προπονητές που δουλεύουν και ασχολούνται καθημερινά και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Τώρα που φτάσαμε στην κορυφή πιστεύω είναι πιο δύσκολα. Όλες οι ομάδες, μας αντιμετωπίζουν σαν το μεγάλο φαβορί και το βλέπουμε αυτό. Επομένως είναι πολύ δύσκολο να κρατηθείς στην κορυφή και εμείς θα το παλέψουμε μέχρι τέλους» κατέληξε ο Κώστας Κατσάρας.
Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Τσακμακίδης επισήμανε:
«Κατ’ αρχήν πρέπει να πούμε ότι είναι ένα πάρα πολύ ωραίο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι δεν θα είμαστε μόνο εμείς οι δύο στη μάχη του τίτλου. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες όπως ο Σμόλικας, η Αμυγδαλέα, το Αργυροπούλι και ο ΠΟΕ που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Καμία ομάδα δεν θα μπορέσει να χαλαρώσει. Τα πάντα θα παιχτούν μέχρι τέλους.
Ωστόσο ο Οικονόμος και ο Ηρακλής είναι δύο ομάδες που τις διακρίνει μία σταθερότητα. Μέσα σε μία χρονιά συμβαίνουν πολλά, όπως οι τραυματισμοί κι εμείς αυτό το ζήσαμε έχοντας εκτός πολλά παιδιά το ίδιο χρονικό διάστημα.
Ο Οικονόμος μάς έφτασε αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Από τη στιγμή που φέτος δεν υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις στην κορυφή όπως παλιότερα δεν πιστεύω ότι αλλάζει κάτι. Προσπαθούμε να το δούμε ρεαλιστικά.
Το βασικότερο όλων πιστεύω είναι η σταθερότητα. Η εμπειρία έχει δείξει ότι όλες οι ομάδες έχουν κάποια περίοδο κακής αγωνιστικής απόδοσης. Επομένως εάν σ’ αυτό το διάστημα πάρεις αυτά που θέλεις ή ό,τι περισσότερο μπορέσεις, αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο».

 

ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΚΑΚΑΒΙΤΣΗΣ
Ο έμπειρος επιθετικός του Σμόλικα Φαλάνης, Γιώργος Κακαβίτσης συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ της «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνικής με 14 τέρματα. Μπορεί να μην βρήκε δίχτυα στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του στην Αμυγδαλέα, ωστόσο διατήρησε το προβάδισμα των 5 γκολ.
Στη δεύτερη θέση με 9 γκολ όσα και ο Φώτος του Ηρακλή, αναρριχήθηκε ο Ματούλας του ΠΟΕ, που πέτυχε δύο γκολ στο εκπληκτικό 4-0 της ομάδας του επί της Δόξας Αργυροπουλίου.
Συνοπτικά οι πρώτες θέσεις στον πίνακα των σκόρερ της «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνικής μετά από 18 αγωνιστικές:
14 γκολ: Κακαβίτσης (Σμόλικας).
9 γκολ: Φώτος (Ηρακλής Λάρ.). Ματούλας (Π.Ο.Ε).
8 γκολ: Χάμος (Οικονόμος), Τσατσαλίδης (Δωτιέας Αγιάς), Τσιάλτας, Σουγλής Στ. (Δαμασιακός).
7 γκολ: Γκαμπέτας, Ζηρδέλης (Οικονόμος), Γκιουρσάνης (Ηρακλής Λάρ.), Καρβούνης (Αμυγδαλέα), Ταρταμπούκας (Αργυροπούλι), Τσιάκος (Λάρισα 2012).

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass