ΠΟΙΑ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ

Πριμ 200.000 ευρώ για το κύπελλο

• Απειλή από Μπόγιοβιτς για αφαίρεση βαθμών και πώς αντέδρασε η λαρισινή ΠΑΕ που καταγγέλλει εμπλοκή του ΠΑΟΚ και άνιση μεταχείριση σε σχέση με τον ΠΑΟ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2018 22:25

Σε ρυθμούς κυπέλλου δεν κινείται η ΠΑΕ ΑΕΛ μόνο αγωνιστικά (ενόψει μάλιστα και της κλήρωσης την ερχόμενη Δευτέρα) αλλά και οικονομικά καθώς για την πρόκριση στα ημιτελικά ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας έδωσε 20.000 ευρώ σε δύο δόσεις, η μια εκ των οποίων καταβλήθηκε άμεσα.

Μάλιστα σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου ο κ. Κούγιας θα δώσει το ποσό των 200.000 ευρώ.
Την ευφορία από την πρόκριση στα ημιτελικά σκίασε η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για να εξοφλήσει τον Μίλαν Μπόγιοβιτς, σε διαφορετική περίπτωση θα της αφαιρεθούν τρεις βαθμοί. Αναλυτικά η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου:
«Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την από 8-1-2018 αίτησή της ΠΑΕ ΑΕΛ και διέταξε και δέχθηκε την από 12-12.2017 αίτηση του Μίλαν Μπόγιοβιτς του Μπράνκο, επαγγελματία ποδοσφαιριστή και την από 22-1.2018 πρόσθετη παρέμβαση του σωματείου με την επωνυμία Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.).
Επέβαλε σε βάρος της καθής ΠΑΕ μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, κατά τα διαλαμβανόμενα στο ιστορικό της παρούσας αιτίες και ποσά, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας».
Επίσημη θέση για το θέμα που προέκυψε με τον πρώην επιθετικό της ΑΕΛ, Μίλαν Μπόγιοβιτς, πήρε η θεσσαλική ΠΑΕ. Οι «βυσσινί», οι οποίοι, μετά την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ να δικαιώσει τον παίκτη, κινδυνεύουν με αφαίρεση τριών βαθμών, εάν δεν εξοφλήσουν τον Σέρβο μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες (30.000 ευρώ), εξηγούν στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα ότι είναι πληρωμένος στο ακέραιο! Η διοίκηση αφήνει υπονοούμενα για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, ενώ ξεκαθαρίζει ότι θα πληρώσει το ποσό αυτό στον Μπόγιοβιτς.
«Ο Μπόγιοβιτς είχε συμβόλαιο με την ΠΑΕ ΑΕΛ το οποίο είχε υπογραφεί με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Βαγγέλη Πλεξίδα. Όταν αγόρασε τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΛ η σημερινή ιδιοκτησία προσπάθησε να λύσει αυτό το συμβόλαιο, διότι δεν πίστευε ότι ο Μπόγιοβιτς μπορούσε να βοηθήσει την ΑΕΛ.
Παρόλα ταύτα και παρά το ότι ο Μπόγιοβιτς πράγματι δεν βοήθησε ποτέ την ΑΕΛ και στο πρωτάθλημα εκείνο πέτυχε μόνο 4 γκολ, εν αντιθέσει με τον Μαρουκάκη, ο οποίος ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΛ με 16 γκολ, η ΑΕΛ εξόφλησε τον Μπόγιοβιτς καταβάλλοντας 70.000€ και όπως ήταν αυτονόητο δεν ανανέωσε τη συνεργασία μαζί του.
Ο Μπόγιοβιτς με καθυστέρηση μεγάλη προσέφυγε στις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ διεκδικώντας πριμ συμμετοχών, στις οποίες συμμετοχές συμπεριέλαβε παρανόμως και συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδος, στο οποίο Κύπελλο η ΠΑΕ ΑΕΛ χρησιμοποιούσε μόνο τους αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές της, μεταξύ των οποίων και τον Μπόγιοβιτς, αφού ως μοναδικό στόχο είχε την κατάκτηση του Πρωταθλήματος κι όχι του Κυπέλλου, όπως έχει φέτος.
Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ αποτελούμενη από κορυφαίους αρεοπαγίτες απέρριψε την προσφυγή του Μπόγιοβιτς με παμψηφεί απόφαση.
Ο Μπόγιοβιτς αμέσως μετά την αλλαγή της διοικήσεως της ΕΠΟ και την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Γραμμένο, κατά σύμπτωση μετά το επεισόδιο του κ. Κούγια με τον Ελ Καντουρί και την αντιδικία με την οικογένεια Σαββίδη εξαιτίας του επεισοδίου, έκανε έφεση και ω του θαύματος (όπως έγινε και με την υπόθεση Αναστασιάδη, για την οποία η ΠΑΕ ΑΕΛ θα κάνει εκτενή αναφορά σύντομα σε συνέντευξη Τύπου, γιατί και εκεί ανετράπη ομόφωνη απόφαση αρεοπαγιτών, η οποία δικαίωνε την ΠΑΕ ΑΕΛ) δικαιώθηκε σε δεύτερο βαθμό και γι’ αυτό τον λόγο η ΠΑΕ ΑΕΛ υποχρεώνεται με συνοπτικές διαδικασίες να πληρώσει άμεσα, εν αντιθέσει με τα όσα συμβαίνουν με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπου η ίδια επιτροπή σε αμετάκλητες αποφάσεις όλων των βαθμών, όχι μόνο δεν υποχρεώνει και δεν απειλεί με αφαίρεση βαθμών να πληρώσει, αλλά σε υποθέσεις που ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο αναβάλλεται η εκδίκαση τους επί μήνες.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ για τους ευελπιστούντες ότι θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα και για τους ελάχιστους που χαίρονται από τη δυσφήμησή της δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα εξοφλήσει αυτήν την απρόβλεπτη αποζημίωση, αλλά συγχρόνως δηλώνει ότι επειδή στο νομικό της περιβάλλον υπάρχει και ο κ. Κούγιας αντιλαμβάνεται πλήρως γιατί γίνονται όλα αυτά.
Κατά την κρίση μας δεν είναι τυχαίο που αμέσως μετά το επεισόδιο με τον Ελ Καντουρί και την αντιδικία με την οικογένεια Σαββίδη ανατρέπονται αποφάσεις υπέρ της ΠΑΕ ΑΕΛ από όργανα της ΕΠΟ και μας επιβάλλονται πρωτοφανείς χρηματικές ποινές για ασήμαντες παραβάσεις, αλλά όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν, στο τέλος όλα αποκαλύπτονται.
Δυστυχώς για κάποιους, εμείς ούτε θυγατρική θα γίνουμε ούτε θα μεταβληθούμε σε σάκο του μποξ».

 

ΠΟΙΑ ΕΝΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΡΕΗ
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές εκτός της περίπτωσης του Μπόγιοβιτς υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις χρεών της λαρισινής ΠΑΕ που ανέρχονται στο ποσό των 100.000 ευρώ.
Αυτές αναλύονται στον Αναστασιάδη το ποσό των 51.000 ευρώ, στον Πάους 30.000 ευρώ και σε διάφορους ποδοσφαιριστές ένα ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ.
Κατά τις ίδιες πηγές η ΠΑΕ ΑΕΛ περιμένει τη ρύθμιση που όλα δείχνουν ότι θα ισχύσει για την περίπτωση του Παναθηναϊκού και θα επωφεληθούν αρκετές ΠΑΕ με ρύθμιση χρεών σε δόσεις.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
Σήμερα οι παίκτες της ΠΑΕ ΑΕΛ επιστρέφουν στις προπονήσεις μετά το χθεσινό ρεπό που έδωσε ο τεχνικός της ομάδας Ηλίας Φυντάνης.
Ερχόμενος αντίπαλος της λαρισινής ομάδας είναι ο ΠΑΟΚ την προσεχή Δευτέρα που είναι πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα στο γήπεδο της Τούμπας.
Σ’ αυτό το παιχνίδι η ΑΕΛ πηγαίνει με μια ουσιαστικά προπόνηση που θα γίνει σήμερα στις 3.30 μ.μ. και ο Ηλίας Φυντάνης για το παιχνίδι δεν μπορεί να υπολογίζει τον τραυματία Ντέλετιτς και τους τιμωρημένους Κριζμάν και Ρέντζα.
Η αποστολή για τη Θεσσαλονίκη θα αναχωρήσει την Κυριακή και θα κάνει προπόνηση σε γήπεδο της περιοχής Χαλκηδόνας.
Σχετικά με τα αγωνιστικά πλάνα του Ηλία Φυντάνη δεν ξέρουμε τι αλλαγές θα υπάρξουν, μάλλον θα γίνουν ορισμένες λόγω της κόπωσης από τα συνεχή παιχνίδια που έχουν παίξει ορισμένοι ποδοσφαιριστές. Περισσότερα θα φανούν στη σημερινή προπόνηση.

 

 

Συνάντηση Κούγια-Φυντάνη

Επι αθηναϊκού εδάφους έγινε συνάντηση μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια και του τεχνικού Ηλίας Φυντάνη και οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από τους νεοαποκτηθέντες αλλά και τον τρόπο που πήρε την πρόκριση η ΑΕΛ επι του ΠΑΣ Γιάννινα με κυρίαρχο θέμα τις πολλές αλλαγές τακτικής που έκανε ο προπονητής και λειτούργησαν ευεργετικά στην παράταση.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass