ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018

Αναστήλωση της ΑΕΛ

*Η επιστροφή του Μίλος Ντέλετιτς σημάδεψε την αναμέτρηση

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2018 22:00

Η χθεσινή Κυριακή της Ορθοδοξίας αποτελεί μια γιορτή για την Εκκλησία σε ανάμνηση της οριστικής αναστήλωσης των ιερών και σεπτών εικόνων αλλά χθες ήρθε και η αναστήλωση της ΑΕΛ στον αγώνα της 23ης αγωνιστικής ημέρας της Super League, καθώς κέρδισε τον Πλατανιά με 1-0 (το γκολ ο Μίλος Ντέλετιτς στο 69') και πέτυχε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα μέσα στο 2018 που είναι και η πρώτη στον δεύτερο γύρο.

Η νίκη αυτή «κλειδώνει» την παραμονή της ΑΕΛ (δύσκολα ο Απόλλων Σμύρνης θα κάνει τρεις νίκες σε επτά παιχνίδια) αφού συνδυάζεται και με ένα εύκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Η λαρισινή ομάδα στον άσχημο αγωνιστικό χώρο (επιβαρύνθηκε και από τη βροχόπτωση) δεν παρουσίασε κάποια αισθητή βελτίωση απέναντι στον ουραγό Πλατανιά Χανίων (έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία) και το παιχνίδι κρίθηκε από την παρουσία στο δεύτερο μέρος του Μίλος Ντέλετιτς που αποθεραπεύτηκε και πέτυχε το νικητήριο τέρμα, ενώ δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες.

Γενικά η ομάδα της ΑΕΛ με τον Ράτκο Ντόστανιτς δεν άλλαξε πολλά πράγματα σε σχέση με τον προκάτοχό του Ηλία Φυντάνη (άλλωστε σε μια βδομάδα τι να προλάβει να κάνει) και το μόνο που κρατάμε είναι ότι επανήλθε ως παρτενέρ του πολύ καλού Ζίζιτς ο Νίκος Γκόλιας ενώ στα τελευταία παιχνίδια δεν αγωνιζόταν.

Μια λογική ενδεκάδα προβλέψιμη, με δύο πρόσωπα τον Γκόλια και το Ντέλετιτς που ουσιαστικά επανήλθαν, πήρε τους τρεις βαθμούς και καλή ψυχολογία ενόψει του πρώτου ημιτελικού αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ την ερχόμενη Πέμπτη στο οποίο παιχνίδι θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας ο Λαγός και ο Περόνε λόγω τιμωρίας.

Η ΑΕΛ πήρε τη νίκη που έψαχνε και από δω και πέρα χωρίς βαθμολογικό κίνητρο θα μπορεί να παίζει καλύτερα παιχνίδια αλλά και να χρησιμοποιηθούν και ορισμένοι νέοι παίκτες. Μπαλαντέρ για μια ακόμα φορά ο Γιάννης Μασούρας που έπαιξε δεξί χαφ στο πρώτο μέρος και δεξί μπακ στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς ξεκίνησε με μια αλλαγή στο αρχικό σχήμα και αυτή ήταν ότι επανήλθε ως δίδυμο σέντερ μπακ ο Ζίζιτς με τον Γκόλια (από τον πρώτο γύρο είχαν δείξει πολύ καλή συνεργασία) ενώ από κει και πέρα όλα ήταν φυσιολογικά. Μια τακτική 4-2-3-1 στην άμυνα και 4-1-4-1 στην επίθεση με γρήγορες εναλλαγές στη θέση του σέντερ φορ που βλέπαμε πολλές φορές σε διαγώνια κίνηση τον Κριζμάν αντί του Ναζλίδη που πήγαινε πιο πίσω. Κάτω από τα δοκάρια αγωνίσθηκε ο Μπόζοβιτς, στην άμυνα οι: Ρέντζας (δεξιά), Ζίζιτς, Γκόλιας (σέντερ μπακ), Γουάλας (αριστερά), αμυντικά χαφ ο Λαγός και τον Μιλοσάβλιεβιτς (έβγαινε μπροστά όταν η ομάδα έκανε επίθεση) και πιο μπροστά τους: Μασούρα (δεξιά), Αγκάνοβιτς, Κριζμάν (αριστερά) και στην κορυφή τον Ναζλίδη.

Από την άλλη ο τεχνικός του Πλατανιά Χανίων Γιάννης Χατζηνικολάου αγωνίσθηκε με ένα 4-3 -3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κλιάιτς, στην άμυνα τους: Πλιάτσικα(δεξιά), Ντικαμονά, Καρυπίδη (σέντερ μπακ) , Σκαρντοβέλι (αριστερά), πιο μπροστά οι: Δημούτσος(αριστερά), Στάμου, Αγγελόπουλος(δεξιά) και στην επίθεση οι: Νίλι(δεξιά), Πετρόπουλος, Ενσικουλού(αριστερά).

Από την αρχή η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στον αγώνα και παίζοντας από τη δεξιά πλευρά προσπαθούσε να απειλήσει την εστία των φιλοξενουμένων που όμως στην πρώτη τους επίθεση ανάγκασαν τον Μπόζοβιτς να κάνει σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Ενσικουλού (28').

Σ’ αυτή τη φάση ουσιαστικά σταμάτησε και η επιθετική δραστηριότητα του πρώτου μέρους καθώς δεν υπήρχε η μεγάλη ευκαιρία.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους μπήκε ο Ντέλετις αντί του Ρέντζα και πήγε δεξί μπακ ο Μασούρας και ο Ντέλετιτς δεξί χαφ. Αυτή η αλλαγή έκανε την ΑΕΛ πολύ επιθετική ενώ η είσοδος του Περόνε έδειχνε ότι ο Ντόστανιτς πήγαινε για να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Και τελικά ήρθε η φάση του 69' όπου ο Ντέλετιτς έκανε το 1-0 και έφυγε το άγχος από το AEL FC Arena ενώ στη συνέχεια πάλι ο Σέρβος θα πετύχαινε και άλλο γκολ αλλά ο Κλιάιτς προστάτευε την κλειστή του γωνία.

Συμπερασματικά στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ ήταν πολύ μέτρια ενώ στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Ντέλετιτς έφερε τη νίκη ενώ επιθετική πνοή έδωσε και ο Περόνε.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ

2': Σέντρα του Ρέντζα απο δεξιά και ο Αγκάνοβιτς πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

16': Σουτ του Κριζμάν η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό των φιλοξενουμένων και καταλήγει στην αγκαλιά του Κλιάιτς.

20': Πάσα του Μασούρα στον Ναζλίδη που βγαίνει μόνος προ του Κλιάιτς αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.

27': Σέντρα του Ρέντζα από δεξιά ο Καρυπίδης απομακρύνει τελευταία στιγμή πριν η μπάλα φθάσει στον αμαρκάριστο Αγκάνοβιτς.

27': Ο Δημούτσος κάνει κάθετη πάσα στον Ενσικούλου που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει ο Μπόζοβιτς σε κόρνερ.

28': Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Δημούτσο πιάνει κεφαλιά ο Ντικαμονά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ

51': Σουτ του Αγκάνοβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει στη δεξιά του γωνία ο Κλιάιτς.

56': Κόρνερ από δεξιά του Αγκάνοβιτς, «κεφαλιά-ψαράκι» του Κριζμάν μπλοκάρει ο Κλιάιτς.

66': Μακρινό σουτ του Μασούρα η μπάλα καταλήγει άουτ

69': Μπαλιά του Ναζλίδη στον Ντέλετιτς που με ωραίο σουτ κάνει το 1-0.

73': Μακρινό σουτ του Ναζλίδη η μπάλα καταλήγει άουτ.

79': Ο Πλιάτσικας σουτάρει από μακριά και στέλνει την μπάλα άουτ.

82': Μακρινό σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς μπλοκάρει ο Κλιάιτς

90+1': Ο Περόνε κάνει μπαλιά στον Ντέλετιτς που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει ο Κλιάιτς σε κόρνερ.

90+2': Νέα μπαλιά του Περόνε στον Ντέλετιτς που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει εκ νέου ο Κλιάιτς σε κόρνερ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Ντέλετιτς που όταν μπήκε άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα. Τον ακολούθησε ο Περόνε που επίσης πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες. Ο Μπόζοβιτς όταν χρειάστηκε έδωσε "παρών" ενώ ο Ρέντζας φάνηκε στο πρώτο ημίωρο. Ο Γουάλας δείχνει πολύ κουρασμένος ενώ Ζίζιτς και Γκόλιας συνεργάσθηκαν άψογα.

Ο Λαγός μέτριος ενώ ο Μιλοσάβλεβιτς πήγε καλύτερα αλλά όχι σε υψηλά επίπεδα.

Ο Μασούρας σε μέτρια επίπεδα όπως και ο Κριζμάν. Ο Ναζλίδης κινητικός και από τους καλύτερους αντικαταστάθηκε από τον Λεοζίνιο που δεν φάνηκε καθόλου.

Από την ομάδα του Πλατανιά Χανίων καλύτερος ο τερματοφύλακας Κλιάιτς και ο Δημούτσος. Μας άρεσε και ο Ντικαμονά.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Αθανάσιος Σέζος δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Ζίζιτς, Κριζμάν, Γουάλας, Δημούτσο, Κασάλιτσα

Ο πρώτος βοηθός Νικόλαος Σάββας βαρύνεται για μια φάση οφσάιντ που δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα ενώ σωστός ο άλλος βοηθός Αϊχάν Χούσκογλου.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (46' Ντέλετιτς), Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (62' Περόνε), Αγκάνοβιτς, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν, Ναζλίδης (74' Λεοζίνιο).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Νίλι, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι (54' λ. τρ. Στανισάβλιεβιτς), Στάμου (74' Ουντότζι), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Πλιάτσικας, Ενσικουλού, Πετρόπουλος (83' Κασάλιτσα).

«Κίτρινος πυρετός…»

Τρεις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην χθεσινή αναμέτρηση με τον Πλατανιά Χανίων και αυτοί ήταν οι: Νίκολα Ζίζιτς, Σάντι Κριζμάν και Φερνάντο Γουάλας.

Στο όριο βρίσκονται τέσσερις παίκτες, ο Φατιόν Άντονι με δώδεκα κίτρινες, ο Νίκος Γκόλιας με το Νίκολα Ζίζιτς με έξι και ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς με τρεις. Τέλος θυμίζουμε ότι δέκα κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Φατιόν Άντονι στο εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο και δηλώθηκε να εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του, στο εκτός έδρας αγώνα με το Λεβαδειακό για την 24η αγωνιστική, ενώ ο Φερνάντο Γουάλας, που συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες, στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό θα χάσει τους εκτός έδρας αγώνες με τον Λεβαδειακό για την 24η αγωνιστική και τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 26η αγωνιστική.

Αρνήθηκε ο Α. Λαυδαριάς

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρέας Λαυδαριάς βρέθηκε προχθές στη Λάρισα και συζήτησε με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Αλέξη Κούγια για να αναλάβει συνεργάτης του Ράτκο Ντόστανιτς αλλά αρνήθηκε. Πάντως πληροφορίες ήθελαν να απορεί γιατί δεν ανέλαβε πρώτος προπονητής!

                                                                        Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

                                                                        Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στην 23η αγωνιστική της Super League:

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός  0-0

Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης         0-0

Παναθηναϊκός-Λαμία            2-0

(48' Μουνιέ, 64' Ινσούα)

Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης    2-0

(55' Λισγάρας, 78'αυτ. Αλμπάνης)

ΑΕΛ-Πλατανιάς         1-0

(69' Ντέλετιτς)

Παναιτωλικός-Κέρκυρα        1-0

(45'+ Γουίλιαν)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός αναβλήθηκε

Ατρόμητος-ΑΕΚ        (σήμερα, 19:30, Novasports 1HD)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΟΚ         44-8   52

2. ΑΕΚ            38-11  50

3. Ολυμπιακός           45-21  46

4. Ατρόμητος  30-14  42

5. Ξάνθη         23-26  32

. Πανιώνιος     25-21  32

7. Παναθηναϊκός        23-20  30

8. ΠΑΣ Γιάννινα         26-26  29

. Αστέρας Τρίπολης  24-18  29

. Παναιτωλικός           26-27  29

11. Λεβαδειακός       18-26  26

12. ΑΕΛ         16-32  25

13. Λαμία       14-29  20

14. Κέρκυρα  16-38  18

15. Απόλλων Σμύρνης         15-32  16

16. Πλατανιάς            11-45  10

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

3/3

15:00, Πλατανιάς - Λαμία

17:15, A.Ο.Κ. - ΠΑΣ Γιάννινα

19:30, Ατρόμητος - Ξάνθη

4/3

15:00, Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ

17:15, ΑΕΚ - Πανιώνιος

17:15, Λεβαδειακός - Λάρισα

19:30, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

5/3

19:30, Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΚΟΡΕΡ

13 ΓΚΟΛ: Ανσαριφάρντ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ), Κόντε (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

8 ΓΚΟΛ: Γέντρισεκ (ΞΑΝΘΗ)

7 ΓΚΟΛ: Αραούχο, Λιβάια (ΑΕΚ), Μανιάς (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Φορτούνης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Πέλκας (ΠΑΟΚ), Μοράρ (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ)

6 ΓΚΟΛ: Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ), Ντιγκινί, Ντάουντα, Ουάρντα (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Γιακουμάκης (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Μάριν (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Ρόσα, (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ),

5 ΓΚΟΛ: Επστάιν (ΚΕΡΚΥΡΑ), Λάμπρου (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Βιγιαφάνιες (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

4 ΓΚΟΛ: Βράνιες, Μπακασέτας (ΑΕΚ) Κρίζμαν, Ναζλίδης, Ντέλετιτς (ΑΕΛ), Αλμπάνης (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Καλτσάς (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Βασιλακάκης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Πίτι (ΛΑΜΙΑ), Μπρίτο (ΞΑΝΘΗ), Τζούρτζεβιτς, (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Ντίας (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Μάτος, Κάμπος (ΠΑΟΚ), Ενσικουλού (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass