«ΧΟΡΤΑΣΑΝ» ΓΚΟΛ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 4-3

Στο Αλκαζάρ δεν υπήρχε νηστεία…

*Το «ευχέλαιο» του Θεοδοσιάδη στο ημίχρονο και το ξέσπασμα του Παπαζαχαρία

Δημοσίευση: 05 Απρ 2018 22:18

Οι λίγοι τυχεροί φίλαθλοι που βρέθηκαν χθες στο Αλκαζάρ «χόρτασαν» γκολ στην αναμέτρηση στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League μεταξύ του Απόλλωνα Λάρισας και της Καλλιθέας 4-3 (39',88' Μαυριάς, 57' Καρακατσάνης, 64' Κανούλας - 18',45' Μάκο, 40' Ζυγκερίδης) με τους παίκτες να δείχνουν ότι δεν κάνουν νηστεία, ενώ συναρπαστική ήταν η εξέλιξη του αγώνα αφού οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 3-1 στο ημίχρονο! Με τη νίκη αυτή, ο Απόλλων έφτασε στην 4η θέση, ενώ η Καλλιθέα πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία.

Πάντως για να φθάσει η λαρισινή ομάδα στην ολική ανατροπή χρειάστηκε στο ημίχρονο της αναμέτρησης το «ευχέλαιο» (όχι βέβαια σαν της αμαρτωλής γυναίκας που ζήτησε με το μύρο συγχώρεση από τον Υιό του Θεού) του τεχνικού Νίκου Θεοδοσιάδη ενώ μετά τη διαμόρφωση του τελικού 4-3 ήρθε το ξέσπασμα του παίκτη του Απόλλωνα Λάρισας Παπαζαχαρία που φώναζε στους φιλάθλους «βρίστε τώρα…», προφανώς χολωμένος από τη συμπεριφορά τους στο πρώτο μέρος όταν έβριζαν τους παίκτες πιστεύοντας ίσως ότι ήταν ύποπτο το αποτέλεσμα. Πάντως παρότρυνση στο ημίχρονο υπήρχε και από τον μεγαλομέτοχο Παναγιώτη Μαντζανά.

Στα τελευταία λεπτά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τον νικητή της αναμέτρησης αφού οι ευκαιρίες χάνονταν εκατέρωθεν με τον Απόλλωνα Λάρισας όμως να παίρνει τη νίκη και να φθάνει στην 4η θέση ενώ ο μεγαλομέτοχος έλεγε στο τέλος… «τι παράπονο μπορεί να υπάρχει από αυτά τα παιδιά που είναι στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος;»

Οι φήμες μπορεί να έδιναν και να έπαιρναν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει τον νικητή με βάση την εικόνα του αγώνα και τα γεγονός ότι κέρδισε ο Απόλλων Λάρισας ήταν το απρόβλεπτο σκηνικό των τελευταίων λεπτών (πίεζε η ομάδα της Καλλιθέας) αλλά έδειξε και την ομορφιά ενός συναρπαστικού αγώνα, με τους γηπεδούχους να θέλουν τη νίκη για λόγους γοήτρου και τους φιλοξενούμενους για να παραμείνουν στην κατηγορία. Το τελικό 4-3 μάλλον κρίνεται δίκαιο.

Από τους παίκτες του Απόλλωνα Λάρισας οι Αγρόδημος, Μαυριάς και Τσιλούλης ξεχωρίζουν σαν τη «μύγα μέσα στο γάλα».

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Νίκος Θεοδοσιάδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνωστή τακτική 4-2-3-1 και με δύο νέα πρόσωπα, τους Χαραλαμπόπουλο και Καρακατσάνη στην αρχική ενδεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Παϊτέρης στην άμυνα οι: Χαραλαμπόπουλος (δεξιά), Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας (σέντερ μπακ), Ανδρέου Ευαγ. (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους: Χατζή, Αγρόδημο, πιο μπροστά τους:Τσιλούλη (αριστερά) Μαυριά, Καρακατσάνη (δεξιά) και πιο μπροστά τον Κανούλα.

Οι γηπεδούχοι έκαναν το πρώτο σουτ (1') του αγώνα με τον Κανούλα από το ύψος της μεγάλης περιοχής (μπλόκαρε ο Θεοδωράκης) αλλά οι φιλοξενούμενοι έφθασαν κοντά στο γκολ στο 5' όταν ο Μάκο σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παιτέρη.

Ο Τσιλούλης έκανε ένα ωραίο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 12' που κατέληξε άουτ αλλά στο 18′ έγινε το 0-1. Ο Τσατσόπουλος έκανε μπαλιά στον Μάκο που με σουτ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στέλνοντας πρώτα την μπάλα στο δοκάρι.

Η Καλλιθέα θα μπoρούσε να είχε διευρύνει το προβάδισμα όταν στο 20′ το σουτ του Ταλέντο έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλόκαρε ο Παϊτέρης ενώ στο 24′ ο Μάκο έκανε κάθετη πάσα στον Ζυγκερίδη που σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Παϊτέρη.

Κάπου εκεί ο λιγοστός κόσμος άρχισε να αποδοκιμάζει αλλά στο 39' ήρθε η ισοφάριση για τον Απόλλωνα με ένα πανέμορφο σουτ του Μαυριά μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής και κακού υπολογισμού του Θεοδωράκη.

Η Καλλιθέα απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό (40') όταν ο Ζυγκερίδης από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε και έκανε το 1-2.

Στο 45' έγινε και το 1-3 με τον Μάκο ύστερα από σέντρα από δεξιά του Βασιλείου.

Το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους ήταν δίκαιο με βάση την εικόνα των δυο ομάδων

Στο δεύτερο ημίχονο ο Απόλλωνας Λάρισας ήταν μεταμορφωμένος προς τα καλύτερο και στο 57' ο Καρακατσάνης έκανε το 2-3 ύστερα από σέντρα από αριστερά του Κανούλα.

Στο 62′ ο Καρακατσάνης αστόχησε σε εκτέλεση φάουλ αλλά στο 64′ ο Τσιλούλης μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή της Καλλιθέας έκανε γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, και ο Κανούλας δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-3.

Από κει και πέρα το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά με την ομάδα της Καλλιθέας να έχει περισσότερες ευκαιρίες. Στο 75′ ο Ταμπάκης έκανε σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφθασε στον Ταλέντο αλλά στο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 83′ ο Ζυγκερίδης βρέθηκε κάτω μέσα στη μεγάλη περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Ανδρέου ενώ στο 85′ μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Τσατσόπουλος μόνος αμαρκάριστος δεν κατάφερε να νικήσει τον Παϊτέρη.

Αλλά κάπου εκεί τελείωσε η πίεση της Καλλιθέας και τα ηνία του αγώνα πήρε ο Απόλλωνας Λάρισας.

Στο 87′ ο Σκούπρας έκανε σέντρα από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Κανούλα από το σημείο του πέναλτι κατέληξε άουτ και στο 88' ο Μαυριάς μέσα από τη μεγάλη περιοχή δεν αστόχησε και έκανε το τελικό 4-3.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Για τον διαιτητή κ. Φωτιά (Πέλλας) εκφράζονται παράπονα από τους φιλοξενούμενους για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε βάρος του Ζυγκερίδη στο 83′ ενώ στην ίδια φάση έδειξε κίτρινη κάρτα στον παίκτη για «θέατρο». Κίτρινη κάρτα αντίκρισε και ο Κουρτσιώτης. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Δεμερτζής (Πέλλας), Δημητριάδης (Θράκης)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Απόλλων Λάρισας (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Χαραλαμπόπουλος (61′ Σκούπρας), Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Ευαγ., Χατζής, Μαυριάς, Αγρόδημος, Κανούλας, Τσιλούλης (76′ Λίταινας), Καρακατσάνης (87′ Συράκος).

Καλλιθέα (Γιώργος Κορακάκης): Θεοδωράκης, Συριόπουλος, Παπαγγελής, Βασιλείου, Καντέ, Μάκο (63′ Χοτζάλι), Σμυρλής (15′ λ.τ. Ζυγκερίδης), Πολίντορο, Ταλέντο, Παυλής (73′ Ταμπάκης), Τσατσόπουλος.

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Γιατί δεν πήρε αδειοδότηση η ομάδα του Απόλλωνα

Οι μισές σχεδόν ομάδες της Football League «κόπηκαν» κατά την πρώτη φάση της διαδικασίας επιτήρησης, από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, οι επτά από τις 16 ομάδες που συνεχίζουν στο δεύτερη τη τάξει πρωτάθλημα (με δεδομένο ότι έχουν αποβληθεί Αχαρναϊκός και Βέροια) κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις απαιτήσεις και, εφόσον δεν ανατρέψουν την κατάσταση σε δεύτερο βαθμό, κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών. Οι υπόλοιπες εννέα ΠΑΕ, μεταξύ των οποίων και αυτές που διεκδικούν την άνοδο στη Super League, πέρασαν με επιτυχία τη διαδικασία επιτήρησης.

Αναλυτικά, το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ έκρινε ότι οι ΠΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας, Απόλλων Πόντου, Άρης, Δόξα Δράμας, Εργοτέλης, Κισσαμικός, ΟΦΗ, Παναχαϊκή και Τρίκαλα πληρούν τις απαιτήσεις της 1ης φάσης της διαδικασίας επιτήρησης.

Αντίθετα, οι ΠΑΕ Σπάρτη, Αιγινιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Λάρισας, Καλλιθέα, Παναιγιάλειος και Πανσερραϊκός κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις απαιτήσεις της 1ης φάσης της διαδικασίας επιτήρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μη αδειοδότηση του Απόλλωνα Λάρισας οφείλεται σε οφειλή προς τον παίκτη Χρήστο Τζανή που δεν γνώριζε η διοίκηση ενώ εξοφλήθηκε έγκαιρα η οφειλή προς τον πρώην τεχνικό Σάκη Θεοδοσιάδη.

Πάντως θα καταθέσει ένσταση η λαρισινή ομάδα με την ελπίδα ότι θα αδειοδοτηθεί στη συνέχεια κανονικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass