ΕΜΕΙΝΕ ΧΘΕΣ Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΗ ΑΕΛ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Για ένα λεπτό εκτός τελικού...

*Αποκλεισμός στο 90’+5’ με εκπληκτικό γκολ του Χριστοδουλόπουλου* Αμυντική διάταξη για σεμινάριο και δύο μεγάλες ευκαιρίες για πρόκριση*Μορφές Μόρας, Ζίζιτς, Γκόλιας. Άψογος τακτικά ο Σωτήρης Αντωνίου

Δημοσίευση: 19 Απρ 2018 20:19 | Τελευταία ενημέρωση: 19 Απρ 2018 20:45

Για ένα λεπτό η ΑΕΛ έμεινε εκτός του πέμπτου τελικού της ιστορίας της καθώς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (πέντε λεπτά) ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στον επαναληπτικό ημιτελικό αγώνα των δύο ομάδων (ανατρέποντας το 2-1 υπέρ της λαρισινής ομάδας στο πρώτο παιχνίδι), «ανέστησε» την αθηναϊκή ομάδα και έφερε θρήνο, αλλά χωρίς να χρειάζονται δάκρυα, για την εξαιρετική και μαχητική «βυσσινί» ομάδα που έδωσε ρεσιτάλ αμυντικής διάταξης και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του αγώνα με ένα γκολ πατέντα... Ρονάλντο ήταν γραπτό να προκριθεί η ΑΕΚ και να μείνει εκτός τελικού η ΑΕΛ. Κρίμα...

Η ΑΕΚ μπορεί να είχε κατοχή περίπου 80% και δεκαπλάσιες τελικές προσπάθειες αλλά αυτά είναι απλά νούμερα για στατιστικολόγους. Η ΑΕΛ είχε πιο κλασικές ευκαιρίες μέχρι το 60’ με τον Κριζμάν και τον Ντέλετιτς. Παράλληλα η ΑΕΚ είχε ελάχιστες ευκαιρίες μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Στο τέλος υπήρξε σωστή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού αλλά με ένα γκολ που μπαίνει σπάνια στα ελληνικά γήπεδα, ήρθε η πρόκριση για την ΑΕΚ.

Μεγάλη πίκρα για την ΑΕΛ που σίγουρα μπορούσε να παίξει έναν ακόμα τελικό κυπέλλου Ελλάδας.

Η επιλογή του τεχνικού Σωτήρη Αντωνίου δικαιώθηκε σε όλα, τα τρία σέντερ μπακ Μόρας, Ζίζιτς και Γιοβάνοβιτς κέρδισαν όλες τις εναέριες μονομαχίες ενώ ο Γκόλιας μπροστά τους «έκοβε και έραβε» αλλά το τελευταίο λεπτό ήταν μοιραίο. Η απόσταση παράδεισου και κόλασης είναι πολύ κοντά.... Σε ένα δευτερόλεπτο μπορεί να αλλάξει η ζωή ενός ανθρώπου ή μιας ομάδας. Αυτό ίσχυσε και χθες.

Θα μπορούσαμε να σταθούμε και στις δύο ευκαιρίες, μία με τον Κριζμάν και η άλλη με τον Ντέλετιτς αλλά αυτά είναι υποθέσεις.

Η ιστορία έγραψε ότι η ΑΕΚ προκρίθηκε στον τελικό χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ του Χριστοδουλόπουλου, σε μια φάση που ούτε ο ίδιος δεν περίμενε να εξελιχθεί με αυτό τον τρόπο όταν τα προηγούμενα σουτ που έκανε δεν ανησύχησαν τον Μπόζοβιτς.

Η ατμόσφαιρα αθλητική στο ΟΑΚΑ (ακόμα και οι ύβρεις ήταν ελάχιστες) για την ΑΕΛ που έπεισε τον κόσμο ότι ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο και όχι αντι-ποδόσφαιρο.

Κρίμα για τον τεχνικό Σωτήρη Αντωνίου που έδειξε διαβασμένος αλλά εξίσου κρίμα και για όλους τους παίκτες της ομάδας που τα έδωσαν όλα μέχρι το τελευταίο λεπτό, είτε ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα είτε μπήκαν ως αλλαγή.

Πάντως αυτή η ομάδα αν δεν έχει προβλήματα έχει μέλλον με εγγύηση έναν πολύ καλό «κορμό» με νεαρούς παίκτες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπόζοβιτς, στην άμυνα τους Μόρα, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς και πιο μπροστά από δεξιά τον Μασούρα, αμυντικό χαφ τον Γκόλια και αριστερά τον Χούμπτσεφ ενώ λίγο πιο μπροστά ο Αγκάνοβιτς με τον Μιλοσάβλιεβιτς και στην επίθεση τους Ντέλετιτς και Κριζμάν.

Την ίδια τακτική (3-5-2) ακολούθησε και ο προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπάρκα, στην άμυνα τους: Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλο, στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ οι: Σιμόες, Κονέ και πιο μπροστά τους Γκάλο (δεξιά), Μπακασέτα, Χούλτ (αριστερά) και πιο μπροστά τους: Αραούχο, Λιβάια.

Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν αναγνωριστικό με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και την ΑΕΛ να προσέχει την άμυνά της με τον Γκόλια να έχει απόλυτα πετυχημένο ρόλο μπροστά από τα τρία σέντερ μπακ.

Η λαρισινή ομάδα η μόνη φορά που βγήκε μπροστά ήταν στο 17’ όταν κέρδισε κόρνερ που εκτέλεσε ο Ντέλετιτς αλλά η κεφαλιά του Ζίζιτς δεν απείλησε τον Μπάρκα.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ ανέβασε την πίεσή της αλλά τα σουτ που επιχειρούσαν οι παίκτες της ήταν άστοχα ή εξουδετέρωνε ο Μπόζοβιτς.

Η εικόνα αυτή κράτησε μέχρι το 30’ γατί στη συνέχεια η πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή της ΑΕΛ δεν επέτρεψε να γίνει άλλη φάση μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Τον δεύτερο μέρος ξεκίνησε συναρπαστικά με την ΑΕΛ να κάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Κριζμάν στο 48’ για να απαντήσει η ΑΕΚ με τρομερή πίεση (μεγάλη η βοήθεια του Χριστοδουλόπουλου που μπήκε ως αλλαγή) αλλά ο Μπόζοβιτς ήταν ανίκητος.

Και στο 58’ έρχεται η σούπερ ευκαιρία της ΑΕΛ όταν ο Ντέλετιτς από κοντά δεν μπορεί να νικήσει τον Μπάρκας που αποκρούει σε κόρνερ.

Από κει και πέρα άρχισε ένα κρεσέντο ευκαιριών με εκφραστή τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που τελικά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ένα λεπτό πριν τελειώσει και ο χρόνος του πεντάλεπτου των καθυστερήσεων.

Το 0-1 ήρθε και μοιραία ο αποκλεισμός.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ

19’: Σουτ του Μπακασέτα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αποκρούει ο Μπόζοβιτς και πριν γίνει παραλήπτης της μπάλας ο Λαμπρόπουλος προλαβαίνει και αποκρούει ο Μασούρας.

21’: Εκτέλεση φάουλ από τον Μπακασέτα από καλή θέση η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπόζοβιτς.

24’: Άτσαλο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γκαλό καταλήγει απελπιστικά άουτ.

48’: Μπαλιά του Μασούρα στον Κριζμάν μέσα στη μεγάλη περιοχή που βγαίνει μόνος προ του Μπάρκα, αλλά καθυστερεί, ο Μπάρκας γυρνάει πίσω και αποκρούει το χλιαρό σουτ του Κριζμάν σε κόρνερ.

50’: Σουτ του Αραούχο μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.

54’: Σέντρα από αριστερά του Λιβάια, ο Μπόζοβιτς προλαβαίνει προ του Αραούχο και μπλοκάρει την μπάλα.

56’: Σέντρα του Μπακάκη από δεξιά αλλά η κεφαλιά του Αραούχο από το σημείο του πέναλτι καταλήγει άουτ.

57’: Σουτ του Χριστοδουλόπουλου μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.

58’: Σέντρα του Κριζμάν από δεξιά ο Ντέλετις μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει σουτ, αλλά αποκρούει ο Μπάρκας σε κόρνερ.

67’: Σουτ του Χριστοδουλόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα βρίσκει τον Ζίζιτς και καταλήγει κόρνερ.

76’: Σουτ του Χριστοδουλόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

78’: Εκτέλεση φάουλ από τον Χριστοδουλόπουλο η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπόζοβιτς.

81’: Σέντρα από αριστερά του Χουλτ αλλά ο Αραούχο από κοντά στέλνει την μπάλα άουτ.

84’: Κόρνερ από αριστερά του Αραούχο, η μπάλα βρίσκει το δοκάρι και καταλήγει άουτ.

90’+4: Εκτέλεση κόρνερ από τον Αραούχο και ο Χριστοδουλόπουλος με εκπληκτικό σουτ κάνει το 1-0.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Οι παίκτες της ΑΕΛ έτρωγαν σίδερα. Για ένα λεπτό θα μιλούσαμε για ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ που πήραν την πρόκριση στο ΟΑΚΑ. Είναι κρίμα να υπάρχει άσχημη κριτική. Υπερτερούν όλων Μόρας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Μασούρας. Ο Μπόζοβιτς δεν ευθύνεται στο τέρμα που δέχθηκε, ο Χούμπτσεφ μαχητικός ενώ ο Μιλοσάβλιεβιτς με τον Αγκάνοβιτς κρατούσαν την μπάλα όπως ήθελαν ειδικά στο πρώτο μέρος. Ντέλετιτς και Κριζμάν αν πετύχαιναν τέρμα θα μιλούσαμε για «χρυσούς» σκόρερ ανάλογους με αυτούς του παρελθόντος. Νικήθηκαν όμως από τον Μπάρκα.

Ναζλίδης, Ρλέντζας και Περόνε όταν μπήκαν τα έδωσαν όλα.

Από την ΑΕΚ η αρχή και το τέλος ήταν δύο παίκτες. Ο Χριστοδουλόπουλος στην επίθεση που πέτυχε ένα γκολ που θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια και ο Μπάρκας για τις αποκρούσεις στα σουτ των Ντέλετιτς και Κριζμάν. Καλά πήγε από τους υπόλοιπους μόνο ο Σιμόες.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Για τον διαιτητή Παπαπέτρου (Αθηνών) η ΑΕΛ εξέφρασε παράπονα (και με ανακοίνωση στο ημίωρο) αλλά δεν υπήρξε καθοριστικός στην πρόκριση ούτε έδειξε να επηρεάζεται στο τέλος. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μιλοσάβλιεβιτς, Χούμπτσεφ, Γκόλιας, Κονέ, Μασούρας. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Καμπούρης (Εύβοιας), Γρεβένης (Χαλκιδικής).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο (73’ Γιακουμάκης), Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Κονέ (64’ Μασούντ), Σιμόες, Λιβάγια, Μπακασέτας (52’ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο.

ΑΕΛ (Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Μόρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιοβάνοβιτς, Ντέλετιτς (83’ Περόνε), Αγκάνοβιτς (79’ Ρέντζας), Κριζμάν (77’ Ναζλίδης), Χούμπτσεφ.

* ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

* Η ΑΕΛ βγήκε για προθέρμανση στις 18.45 κάτω από τις αποδοκιμασίες των λιγοστών ως εκείνη την ώρα φιλάθλων. Η ΑΕΚ βγήκε στις 19.00 ακριβώς.

* Παρών στον αγώνα ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας που συνδύασε το συνέδριο της ΕΝΠΕ με τον αγώνα της ΑΕΛ (φωτ.).

* Επίσης είδαμε τον βουλευτή Χρήστο Κέλλα και τον πρώην αντιδήμαρχο Φαρσάλων και νυν αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ Σταύρο Πουλαράκη (φωτ.).

* Είδαμε τους πρώην παίκτες της ΑΕΛ Δημήτρη Αβραμούλη και Γιάννη Λόη (φωτ.).

* Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΑΕΛ Ζήσης Ντελόπουλος ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις του συγκεκριμένου αγώνα.

* Ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Λιούπας ήρθε στον αγώνα με τον επιστήθιο φίλο του Γιώργο Μάτο.

* Στη σουίτα που φιλοξενήθηκαν οι φίλοι της ΑΕΛ και το στέλεχος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Χρήστος Παπαγεωργίου. Γίνεται... Λαρισαίος.

* Δεν γίνονται μόνο στη Λάρισα. Αρκετοί στα δημοσιογραφικά θεωρεία έδειχναν και τα οπαδικά τους αισθήματα με φανέλες μέχρι και πούρα... Ευτυχώς όχι η πλειοψηφία...

* Ο Γκόλιας ξεκίνησε αμυντικό χαφ όπως πρόβλεψε η «Ε» και αποδείχθηκε προφητική η ερώτηση στον παίκτη μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό.

* Δεν έλειψαν και οι selfies των παρευρισκομένων.

* Στο 43’ μόλις σηκώθηκε για ζέσταμα ο Χριστοδουλόπουλος, οι φίλοι της ΑΕΚ χειροκρότησαν θερμά βλέποντας την πολύ καλή αμυντική τακτική της ΑΕΛ που δεν μπορούσαν να διασπάσουν οι παίκτες της ΑΕΚ.

* Απαρηγόρητος και αμίλητος στη συνέντευξη Τύπου εμφανίσθηκε ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας.

* Ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου με το ζόρι άρθρωνε λέξεις όπως και ο τεχνικός διευθυντής Βασίλης Βάνης.

* Τρεις πρόεδροι του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, ο νυν Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο πρώην Σωτήρης Τριανταφύλλου και ο επί τιμή Παύλος Γερακάρης ήρθαν στο ΟΑΚΑ για να επιβλέψουν τη συμπεριφορά προς τους Λαρισαίους απεσταλμένους. Στη φωτογραφία με τον απεσταλμένο της «Ε» Σωτήρη Κέλλα.

Του απεσταλμένου της «Ε»

ΣΩΤΗΡΗ ΚΕΛΛΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass