ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΛΗ

Η ΑΕΛ τις ευκαιρίες, η Ξάνθη τη νίκη

• Η αποβολή του Γκόλια με δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση έπαιξε καθοριστικό ρόλο • Νέο πετυχημένο τρικ από τον Αντωνίου στο 3-5-2 με τον Ντέλετιτς στη δεξιά πλευρά

Δημοσίευση: 30 Απρ 2018 22:14

Με έντεκα απουσίες και μόλις δεκαέξι παίκτες ταξίδεψε η ΑΕΛ στην Ξάνθη για να αντιμετωπίσει τη φερώνυμη ομάδα στον αγώνα της 29ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Super League, αλλά ενώ κέρδισε τις εντυπώσεις, δεν πήρε ούτε βαθμό καθώς έχασε με 1-0 από ένα τέρμα που πέτυχε στο 80’ ο Κασάδο.


Η ΑΕΛ έμεινε με την ανάμνηση μιας πολύ καλής εμφάνισης έχοντας για μοιραίο παίκτη τον Κριζμάν που δύο φορές από πλεονεκτική θέση (39’, 58’) δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς αλλά όταν αποβλήθηκε ο Γκόλιας στο 62’ με δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση(μια για μαρκάρισμα σε παίκτη της Ξάνθης και η άλλη για διαμαρτυρία στον διαιτητή) κατέρρευσε και έχασε το παιχνίδι με τους γηπεδούχους να ελπίζουν για έξοδο στην Ευρώπη.
Η ΑΕΛ διέσωσε το γόητρό της δείχνοντας ότι παλεύει κάθε παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που είχε βαθμολογικό κίνητρο και στόχος της είναι να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα βαθμολογικά. Η εικόνα της στο τέλος του πρωταθλήματος αλλά και η απόδοσή της στον επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ αποτελούν την καλύτερη υποθήκη για τη νέα χρονιά. Αν μάλιστα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Λαμία συνδυάσει μια καλή εμφάνιση με νίκη τότε νομίζουμε ότι η χρονιά μόνο απογοητευτική δεν είναι… το αντίθετο θα λέγαμε. Πέτυχε τη γρήγορη παραμονή, πήγε καλά στο κύπελλο και το μόνο που δεν κατάφερε μέχρι τώρα να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα που είχε αρχικό στόχο.
Σε ένα παιχνίδι που κανείς δεν περίμενε ότι η ΑΕΛ θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη, η λαρισινή ομάδα κατάφερε και έδειξε ότι έχει ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να καταφέρουν τα πάντα έστω και χωρίς βοήθεια από τον πάγκο, αφού ο Αντωνίου έκανε μια αλλαγή μόνο βλέποντας τους νεαρούς και άπειρους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, σ’ ένα αγώνα που μέχρι το τελευταίο λεπτό ήταν ντέρμπι.
Στα αξιοσημείωτο ότι ο νέος τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου δείχνει να έχει αρκετές καλές εμπνεύσεις όπως και χθες στο 3-5-2 που πέρασε δεξί μπακ-χαφ τον Ντέλετιτς και πήγε περίφημα.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου απέδειξε ότι είναι πιστός στο 3-5-2 παρά τις απουσίες που είχε η ομάδα και έβαλε τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια , στην άμυνα τους Γιοβάνοβιτς, Γκόικοβιτς, Γκόλια, στη μεσαία γραμμή δεξιά τον Ντέλετιτς και αριστερά τον Μλαντένοβιτς. Αμυντικό χαφ ήταν ο Μπάλλας και πιο μπροστά ο Αγκάνοβιτς με τον Λεοζίνιο. Στην επίθεση αγωνίζονταν ο Κριζμάν με τον Ναζλίδη.
Από την άλλη ο προπονητής της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς αγωνίσθηκε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ζίβκοβιτς, στην άμυνα τους: Μπαξεβανίδη (δεξιά), Σβάρνα και Φλίσκα στα σέντερ μπακ και αριστερά τον Σιλά. Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Ντε Λούκας, Μεχία, και πιο μπροστά τους Τριάδη (αριστερά), Τζουρίτσκοβιτς Μπρίτο(δεξιά) και στην επίθεση τον Γέντρισεκ.
Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ξάνθη ήταν καλύτερη αλλά χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρίες. Από κει και πέρα η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα και φάνηκε πιο ομάδα ενώ στο 39’ ο Κριζμάν χάνει μοναδική ευκαιρία αφού μόνος απέναντι στον Ζίβκοβιτς απέτυχε να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το δεύτερο μέρος με την ΑΕΛ να παίζει πολύ καλύτερα να χάνει μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία με τον Κριζμάν και στη συνέχεια ήρθε η φάση της αποβολής του Γκόλια (62’). Κάνει ένα μαρκάρισμα στον Γέντρισεκ και στη συνέχεια διαμαρτύρεται έντονα στον διαιτητή. Κίτρινη για το μαρκάρισμα, κίτρινη για τη διαμαρτυρία, αποβάλλεται και ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας που κατέβηκε από την κερκίδα στον πάγκο της ομάδας.
Στη συνέχεια η Ξάνθη παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και έρχεται η φάση του 80’ όπου από ένα κόρνερ του Τζουρίτσκοβιτς ο Θεοδωρόπουλος μπερδεύεται με τον Γιοβάνοβιτς και ο Κασάδο κάνει το 1-0.
Από κει και πέρα η Ξάνθη είχε μια ακόμα καλή ευκαιρία για το 2-0 που όμως δεν έγινε πραγματικότητα.

 

ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
4’: Σουτ του Τριάδη έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
7’: Ο Μεχία από μακριά εκτελεί φάουλ αλλά η μπάλα πάλι καταλήγει άουτ.
19’: Από μπαλιά του Μλαντένοβις η μπάλα φθάνει στον Ναζλίδη που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα κοντράρει σε αμυνόμενο της Ξάνθης και καταλήγει κόρνερ.
39’: Καταπληκτική μπαλιά του Αγκάνοβιτς τον Κριζμάν που βγαίνει μόνος απέναντι από τον Ζίβκοβιτς αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης αποκρούει με τα πόδια.
48’: Σουτ για την Ξάνθη με Τζουρίτσκοβιτς μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.
51’: Σουτ του Ντέλετιτς λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή διώχνει ο Ζίβκοβιτς.
58’: Μπαλιά του Αγκάνοβιτς στον Κριζμάν που από αριστερά μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει, η μπάλα βρίσκει τον Σβάρνα και στα συνέχεια αποκρούει ο Ζίβκοβιτς.
60’: Μπαλιά του Αγκάνοβιτς στον Κριζμάν που βγαίνει μόνος προ του Ζίβκοβιτς αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης αποκρούει εκ νέου αυτή τη φορά σε κόρνερ.
80’: Ο Τζουρίτσκοβιτς εκτελεί κόρνερ από δεξιά, ο Θεοδωρόπουλος μπερδεύεται με τον Γιοβάνοβιτς και ο Κασάδο με κεφαλιά κάνει το 1-0.
89’: Σουτ του Φασίδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Αγκάνοβιτς κυρίως για τις μπαλιές που έβγαλε αλλά δεν αξιοποιήθηκαν από τον Κριζμάν που βγάζει εγωισμό στην τελική προσπάθεια. Ο Θεοδωρόπουλος ευθύνεται μαζί με τον Γιοβάνοβιτς στο γκολ, ενώ ο Γκόλιας μάλλον επιδίωξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για να μην χρωστάει ποινή την επόμενη χρονιά(συμπλήρωνε επτά κίτρινες κάρτες και θα απουσίαζε από δύο αγώνες). Καλός ο Γκοΐκοβιτς όπως και Μπάλλας.
Ο Ντέλετιτς πολύ καλός ενώ σε υψηλά επίπεδα ο Μλαντένοβιτς. Ο Ναζλίδης σίγουρα αρέσει σαν ποδοσφαιριστής… αλλά παίζει καλά παρότι φεύγει σε λίγες μέρες.
Από την ομάδα της Ξάνθης καλύτερος ο Ζίβκοβιτς αλλά και οι: Τζουρίτσκοβιτς, Σβάρνας, Γέντρισεκ.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά) σίγουρα είχε σφυρίγματα κατά της ΑΕΛ αλλά δεν ευθύνεται στην αποβολή του Γκόλια. Γενικά έδειξε εύνοια στους γηπεδούχος προφανώς επειδή η ΑΕΛ ήταν βαθμολογικά αδιάφορη. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Νικόλαος Σάββας (Σερρών).
Κίτρινες κάρτες εκτός από τις δύο που έδειξε στον Γκόλια είδαν οι: Μπάλλας, Κριζμάν.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης (69’ Φασίδης), Φλίσκας (42’ Κασάδο), Σιλά, Ντε Λούκας, Μεχία, Τζουρίτσκοβιτς, Τριάδης (46’ Κάστρο), Μπρίτο, Γέντρισεκ
ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Θεοδωρόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Γκόικοβιτς, Γκόλιας, Ντέλετιτς, Κρίζμαν, Αγκάνοβιτς, Μπάλλας, Μλαντένοβιτς, Λεοζίνιο (65’ Καρατάσιος), Ναζλίδης.

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ:
Παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο

«Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης» τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου που δήλωσε τα ακόλουθα: «Η ομάδα μου θεωρώ πως έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση όπως έπαιξε σήμερα στα Πηγάδια. Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης. Θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει το σημερινό παιχνίδι βάσει ευκαιριών. Η ΑΕΛ έχει ένα ποιοτικό στυλ παιχνιδιού της κατηγορίας. Το δείχνουν άλλωστε και οι αριθμοί. Παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Καθοριστικός παράγοντας του παιχνιδιού ήταν η αποβολή του Γκόλια που δεν ήταν κόκκινη κατά την άποψή μου. Από εκεί και πέρα το ματς άνοιξε. Η ομάδα της Ξάνθης βρήκε πιο πολλούς χώρους και τελικά έφτασε στο γκολ από μια στημένη φάση. Είχαμε πολλές απουσίες στο σημερινό παιχνίδι. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Γιατί πρέπει να τους δίνουμε συγχαρητήρια και όταν δεν κερδίζουν αλλά παίζουν καλά. Έχουμε πολύ καλό έμψυχο υλικό και με τις ποιοτικές προθήκες θα δούμε μια καλύτερη ΑΕΛ τη νέα σεζόν».
Για τις αλλαγές που δεν έγιναν: «Τα παιδιά που είχαμε στον πάγκο τα περισσότερα εξ αυτών δεν είχαν καμία συμμετοχή στη Super League και θεώρησα πως έπρεπε να μείνουν στον πάγκο με βάση και την εξέλιξη της αναμέτρησης».
Για τον Μπόζοβιτς: «Ήταν τραυματίας και για τον λόγο αυτό δεν μπήκε στην αποστολή. Παραμένει ποδοσφαιριστής της ομάδας μας».

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ
Aγιος... Ζίβκοβιτς

Από την ΠΑΕ ΑΕΛ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Συγχαρητήρια στην Ξάνθη, όμως όλοι είδαν ποια ομάδα άξιζε να κερδίσει και είμαστε βέβαιοι ότι ο φίλος μας ο κ. Πανόπουλος θα ανάψει ένα κεράκι στον Άγιο Ζίβκοβιτς για τα πέντε ανεπανάληπτα τετ α τετ που καθάρισε.
Εκείνο που μας στενοχώρησε όμως είναι ότι μια από τις καλύτερες ομάδες παραδοσιακά τα τελευταία 27 χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι δυνατόν με τον γενικό αρχηγό της τον Γιάννη Παπαδημητρίου μπροστά στον γνωστό Φωτιάδη (4ο διαιτητή) να δίνει εντολή να εξαφανιστούν τα μπολ μπόις μόλις η Ξάνθη πέτυχε το γκολ.
Γι’ αυτό είμαστε ΑΕΛ, γιατί αυτό δεν το έχουμε κάνει ποτέ, ακόμη κι όταν δίναμε αγώνες για την επιβίωσή μας.
Όσο για τους τέσσερις διαιτητές, ρε παιδιά 7 κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη σε ένα φάουλ που δεν υπήρξε ποτέ και μία μόνο κίτρινη κάρτα στην συμπαθή ομάδα της Ξάνθης, μιλάνε από μόνα τους.
Όταν κερδίζουμε οι καθυστερήσεις είναι τουλάχιστον 5 λεπτά, αλλά όταν χάνουμε κι έχουν γίνει τόσοι τραυματισμοί κι έχουν γίνει τόσες αλλαγές παικτών, είναι αδιανόητο οι καθυστερήσεις να είναι μόνο 3 λεπτά, αντί για τουλάχιστον 6.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα και στους προπονητές μας για την υπέροχη προετοιμασία και το υπέροχο κοουτσάρισμα.
Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η ΑΕΛ μας επανέρχεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τους παίκτες και την εικόνα που της αξίζει».
*Η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση και κατά τη διάρκεια του αγώνα αναφέροντας: «Ποιος το ‘χει παίξει στοίχημα εκεί στον Πειραιά και γίνεται αυτό το όργιο που γίνεται στην Ξάνθη;
Ξαναγυρίσαμε στην εποχή του Σπάθα...».

 

 

Νοκ άουτ ο Γκόλιας

Δύο παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα και ένας την κόκκινη, στη χθεσινή εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη. Δεύτερη κίτρινη κάρτα, κόκκινη, είδε ο Νίκος Γκόλιας, που χάνει το τελευταίο παιχνίδι των «βυσσινί», με τη Λαμία, ενώ κίτρινη κάρτα είδαν ο Παναγιώτης Μπάλλας και ο Σάντι Κριζμάν. Στο όριο βρίσκονται τρεις παίκτες της ΑΕΛ, ο Σάντι Κριζμάν με έξι, με τον Μλάντεν Μπόζοβιτς και τον Χρίστοφερ Χούμπτσεβ με τρεις.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ στη Superleague τη σεζόν 2017-2018:
Φατιόν 14, Γουάλας 8, Ζίζιτς, Μόρας 7, Γκόλιας, Κριζμάν 6, Περόνε, Ντέλετιτς, Μασούρας 5, Αγκάνοβιτς, Ρέντζας, Μιλοσάβλιεβιτς 4, Μπόζοβιτς, Χούμπτσεφ 3, Ναζλίδης, Λεοζίνιο, Γιοβάνοβιτς 2, Μλαντένοβιτς, Γκιϊκοβιτς 1

 

 

Πρόταση σε Καρανίκα

Πρόταση στο Λαρισαίο παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα Νίκο Καρανίκα για να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΛ έκανε ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο ο παίκτης του είπε ότι συζητάει και με ευρωπαϊκή ομάδα.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass