ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΚΑΤΑ ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ

Προσφυγή σε φόντο οικονομικών μοχλεύσεων…

• Τι έγινε με Μλαντένοβιτς, επεκτάσεις συνεργασιών και μεταγραφές

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2018 20:24

Η είδηση για δύο προσφυγές παικτών (μετά από αυτή του Κριζμάν) του Γιοβάνοβιτς και του Μλαντένοβιτς προκάλεσε αναστάτωση, καθώς όλοι φοβήθηκαν ότι άρχισε ένα ντόμινο προσφυγών για οικονομικές εκκρεμότητες, αλλά η ΠΑΕ ΑΕΛ με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση τονίζει ότι ο Μλαντένοβιτς απέσυρε την προσφυγή του, ενώ αναφέρει ότι αυτό γίνεται ουσιαστικά σε ένα φόντο οικονομικών μοχλεύσεων με παίκτες που θέλει να μειώσει τα συμβόλαιά τους.


 Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Γιοβάνοβιτς δίνονται 40.000 ευρώ από τα 100.000 ευρώ που έχει συμβόλαιο για φέτος για τη λύση της συνεργασίας (εξόφληση μέχρι τέλη Αυγούστου σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις) να ζητάει αυτό το ποσό και 20.000 από συμβόλαιο της επόμενης χρονιά που το σύνολο φθάνει τα 120.000 ευρώ.
Στην ΠΑΕ ΑΕΛ υποστηρίζουν ότι, αν φύγει ο παίκτης, θα του δοθούν τα χρήματα με ό,τι προβλέπει ο νόμος(με καθυστέρηση αφού εξαντληθούν τα ένδικα μέσα) και παράλληλα θα απαλλαγούν από ένα δυσβάσταχτο οικονομικά συμβόλαιο, ενώ θα γλιτώσουν από την επόμενη χρονιά και τη φορολογία αφού το ποσό της δεύτερης χρονιάς δίνεται ως αποζημίωση (βάσει φορολογικού νόμου οι αποζημιώσεις μέχρι 60.000 ευρώ δεν φορολογούνται).
Με τον Κριζμάν η διαφορά είναι 30.000 ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ ΑΕΛ βαδίζει σε ρήξη σχέσεων και με τους Λεοζίνιο και Μπόζοβιτς, αν δεν δεχθούν μείωση αποδοχών.
Το συμβόλαιο του Μπόζοβιτς για τη νέα χρονιά είναι 90.000 ευρώ, ενώ του Λεοζίνιο μαζί με την εφορία φθάνει τα 225.000 ευρώ.
Στόχος είναι να γίνουν οικονομικές αναπροσαρμογές, ώστε η ομάδα να μην παρουσιάσει τη νέα χρονιά ζημιογόνο χρήση σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι διοικητικοί της.
Μάλιστα, θεωρούν ότι τους ευνοεί ο νέος νόμος που αναφέρει ότι οι παίκτες παίρνουν το 50% του συμβολαίου της επόμενης χρονιάς, ενώ σύντομα θα ψηφιστεί και ο διακανονισμός οφειλών προς παίκτες.
Το οικονομικό, λοιπόν, είναι σε πρώτο πλάνο αφού στην ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρουν ότι δεν θέλουν το μπάτζετ να ξεπεράσει τη νέα χρονιά τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για τον οικονομικό σχεδιασμό και ως απάντηση στην προσφυγή του Γιοβάνοβιτς, αφού ο Μλαντένοβιτς την απέσυρε, η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«1. Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι κατόπιν συζητήσεως του κ. Κούγια με τον κ. Αντωνίου αποφασίστηκε να ζητηθεί από ορισμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν ιδιαίτερα υψηλά συμβόλαια την τρέχουσα χρονιά και έχουν υψηλότερα ακόμα συμβόλαια την επομένη χρονιά και για διαφόρους λόγους (τραυματισμοί και άλλα απρόοπτα γεγονότα) δεν έπαιξαν παρά ελάχιστα παιχνίδια, να λυθούν τα συμβόλαιά τους από τις 30/6 και μετά όταν τελειώνει η αγωνιστική σεζόν 2017-18, αφού πρώτα εξοφληθούν σε 4 δόσεις (30/5, 30/6, 30/7 και 30/8), τις ίδιες δηλαδή ημερομηνίες που η Nova θα εξοφλήσει τις δόσεις Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου, οι οποίες δεν έχουν εξοφληθεί μέχρι σήμερα.
Ορισμένοι εξ αυτών των ποδοσφαιριστών (Krizman, Jovanovic, Mladenovic) δεν συμφώνησαν και συγχρόνως μέσω του ΠΣΑΠ, δυστυχώς, κατέθεσαν προσφυγή διεκδικώντας διά της δικαστικής οδού όχι μόνο τα χρήματα που εργάστηκαν και δικαιούνται να πληρωθούν, αλλά και το μισό συμβόλαιό τους της επόμενης χρονιάς, το οποίο μπορούν να εισπράξουν με τις κρατούσες νομικές προβλέψεις.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ δηλώνει κατηγορηματικά ότι σε αυτήν την ανήθικη συμπεριφορά αυτών που κατέθεσαν προσφυγή και επιμένουν να εισπράξουν χρήματα, τα οποία δεν δικαιούνται από το συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς όταν δεν θα αγωνίζονται στην ΑΕΛ, δεν πρόκειται να υποκύψει.
Τις επόμενες ημέρες κατόπιν εντολής της FIFA και της UEFA αλλάζει το νομικό καθεστώς των προσφυγών, αλλά και ο αριθμός των δόσεων για την εξόφληση ποσών, τα οποία επιδικάζονται στους ποδοσφαιριστές από προσφυγές και όσοι προσφύγουν, αντί να εξοφληθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου, όπως τους προτείνεται από την ΑΕΛ, θα αρχίσουν να εισπράττουν κάποια χρήματα κοντά στα Χριστούγεννα και η εξόφλησις των ποσών μπορεί να διαρκέσει ανάλογα με το ύψος του ποσού και πέραν των δύο ετών.
Αυτονόητο είναι ότι αυτή η λύσις είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα για την ΑΕΛ, γιατί εκτός του 50% του συμβολαίου που δεν θα πληρώσει λόγω της προσφυγής θα αποφύγει και να πληρώσει τα ιδιαίτερα υψηλά ποσά αυτών των συμβολαίων προς την εφορία, έχοντας διπλό κέρδος.
Αυτονόητο επίσης είναι ότι η ΑΕΛ θα εξαντλήσει και τους 3 βαθμούς δικαιοδοσίας, όπως επίσης και οποιοδήποτε άλλο ένδικο μέσο.
2. Πριν από λίγη ώρα συναντήθηκε ο ποδοσφαιριστής μας Mladenovic με τον κ. Κούγια και συμφώνησαν να αποσύρει αμέσως την προσφυγή του, γεγονός το οποίο χαροποίησε ιδιαιτέρως τον κ. Κούγια, αφού, όπως εξήγησε ο Mladenovic, παρεσύρθη και η διάθεσή του είναι να μείνει.
Η προσφυγή θα αποσυρθεί αύριο το πρωί.
3. Συνάντηση είχε σήμερα ο κ. Κούγιας με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστού μας Deletic με σκοπό την επέκταση για άλλα 3 χρόνια του συμβολαίου του (λήγει 30/6/2019) με ταυτόχρονη αύξηση των αποδοχών του.
Τις επόμενες ημέρες η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και με τους Φατιόν και Γκόλια».

 

ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ
Σχετικά με τις μεταγραφές η ΑΕΛ έχει κλείσει δεξί μπακ που βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία, ενώ υπάρχει προσύμφωνο με ξένο σεντερ φορ.
Επίσης σχετικά με τον Μασούρα δεν αποκλείεται να έχουμε εξέλιξη τις επόμενες μέρες, καθώς υπάρχει πληροφορία ότι ο Ολυμπιακός θα ανεβάσει την προσφορά, κάτι που σημαίνει ότι ίσως αρχίσουν συζητήσεις για την παραχώρηση του παίκτη.
Για τις επεκτάσεις συμβολαίων ήδη όπως ανακοίνωσε και η ΠΑΕ ΑΕΛ με τον Ντέλετιτς βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και ακολουθεί του Γκόλια και του Φατιόν.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ
Αύριο ολοκληρώνεται η αγωνιστική χρονιά για την ΠΑΕ ΑΕΛ με την τελευταία προπόνηση που θα γίνει στις εγκαταστάσεις των Δένδρων. Στις προπονήσεις δεν παίρνουν μέρος οι τραυματίες Χούμπτσεφ, Λεοζίνιο, Γουάλας και Ρέντζας.
Το ραντεβού με τους παίκτες θα ανανεωθεί για τις 28-29 Ιουνίου οπότε θα περάσουν από εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις(αυτοί που θα παραμείνουν), ενώ στις 2 Ιουλίου θα γίνει τελικά η πρώτη επίσημη συγκέντρωση για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass