Αλλάζει το τοπίο στο ΕΑΚ Λάρισας...

Τι είδε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, τι ζήτησε η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ και τι συζήτησε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό - Δεν θα δοθεί καμία παράταση για τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων - Ποια τα έργα που προγραμματίστηκαν στο ΕΑΚ το 2018 και ποια τα προβλήματα

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2018 22:18

«Όπως σε όλα τα ΕΑΚ έτσι και σε αυτό της Λάρισας υπάρχουν εξαιρετικά ταλαιπωρημένες εγκαταστάσεις» ήταν τα λόγια του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη όταν χθες το μεσημέρι επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Λάρισας στο Αλκαζάρ, στις οποίες θα δοθεί άμεση προτεραιότητα για τη λύση προβλημάτων, τα οποία είναι η στατική μελέτη του εθνικού Σταδίου (αφορά στη Θύρα-10), η στατική μελέτη του κλειστού Γυμναστηρίου, αλλά κα η δημιουργία κλειστού στίβου στο ξερό γήπεδο το οποίο κατά πληροφορίες θα χρηματοδοτηθεί από την Πολιτεία και τον Δήμο Λαρισαίων σε αναλογία 60% και 40%, αντίστοιχα.

Επίσης θα λυθούν και προβλήματα που υπάρχουν στο Κλειστό Κολυμβητήριο.
Σκοπός είναι τα έργα αυτά να ξεκινήσουν άμεσα, ενώ δεν θα δοθεί καμία παράταση στις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων (καταληκτική ημερομηνία είναι η 25η Ιουλίου).

 

ΣΤΟ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης συνοδευόμενος από τον σύμβουλο της ΓΓΑ Τάσο Μπουντίνο, τη διευθύντρια Ιωάννα Σεραφέιμ και τον υπεύθυνο Τύπου Τόλη Χορτάτο είχε συνάντηση με την Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας και ο πρόεδρος αυτής, Γιώργος Κωσταρόπουλος, ενημέρωσε τον κ. Βασιλειάδη για τον προγραμματισμό έργων για το 2018 αναφέροντας σε σχετικό υπόμνημα τα εξής:
α) Η πραγματοποίηση ολοκληρωμένης τεχνικής μελέτης από τη ΓΓΑ για την ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και την ένταξή της στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, β) η προμήθεια γεωργικού ελκυστήρα για το Στάδιο Αλκαζάρ προϋπολογισμού 40.000 ευρώ γ) η διαμόρφωση ανοιχτών γηπέδων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης στον Πυρήνα Αλκαζάρ, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ,
δ) η προμήθεια σκούπας για το Κολυμβητήριο, προϋπολογισμού 13.800 ευρώ δ) ο φωτισμός με λαμπτήρες LED των Κλειστού Αλκαζάρ, Βαρέων Αθλημάτων και Αγίου Θωμά, προϋπολογισμού 26.000 ευρώ,
ε) η προμήθεια και εγκατάσταση υδροδοτικού δικτύου και προμήθεια δεξαμενών για τις εγκαταστάσεις του Κλειστού Αλκαζάρ και του Κολυμβητηρίου, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ και
στ) η προμήθεια στρώματος επί κοντώ για το Στάδιο Αλκαζάρ, προϋπολογισμού 13.700 ευρώ.
Εξαιτίας της οικονομικής στενότητας που δημιουργεί ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους, που δεν επιτρέπει τη δρομολόγηση των παραπάνω αναγκαίων συντηρήσεων και προμηθειών, που το συνολικό τους κόστος αγγίζει τις 165.000 ευρώ, ζητούμε να μας επιτραπεί η διάθεση του ποσού των 76.372,71 ευρώ (που αποτελεί το ταμειακό υπόλοιπο της 31/12/2017 και η Υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να το διατηρήσει ως καθαρή ταμειακή θέση) και επιπρόσθετα να εγκριθεί επιπρόσθετη επιχορήγηση ύψους 90.000 ευρώ.

 

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παράλληλα η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας αναφέρθηκε και στα προβλήματα που υπάρχουν. Αναλυτικά:
α)Η μεγάλη μείωση διοικητικού και εργατικού προσωπικού. Σήμερα δύο μόλις διοικητικοί υπάλληλοι είναι επιφορτισμένοι με τη διοικητική, οικονομική, διαχειριστική, γραμματειακή και τεχνική λειτουργία της Υπηρεσίας και ασκούν καθήκοντα που σχετίζονται με τμήματα προμηθειών, μισθοδοσίας, διοικητικού και γραμματειακής υποστήριξης, λογιστηρίου, πρωτοκόλλου και αρχειοθέτησης, αθλητικών δραστηριοτήτων, συντηρήσεων μελετών και αδειοδότησης εγκαταστάσεων, στατιστικών αναλύσεων, προβολής έργου. Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα οι προβλεπόμενες θέσεις είναι επτά (7).
Ζητήσαν επειγόντως, μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας, την άμεση προσθήκη στο δυναμικό της Υπηρεσίας, ενός (1) διοικητικού υπαλλήλου, ενός (1) μηχανολόγου μηχανικού, δύο (2) ναυαγοσωστών και τεσσάρων (4) εργατών, που σε πρώτη φάση κρίνονται απαραίτητοι για την κάλυψη μεγάλου μέρους των τεράστιων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί. Επίσης ζητήθηκε να συμπεριληφθεί η Υπηρεσία στον κατάλογο των Υπηρεσιών που ενισχύονται από τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ.
β)Η μη αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου Αλκαζάρ και του Σταδίου Αλκαζάρ που έχει εξελιχθεί σε μείζον ζήτημα. Μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας ο πολιτικός μηχανικός της ΓΓΑ Μικέδης Κων/νος την Πέμπτη 10/5/2018, ζητούμε να μας ενημερώσει εγγράφως η αρμόδια Διεύθυνση Αθλητικών Έργων και Υποδομών της ΓΓΑ, για τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί από αυτή ώστε το αργότερο μέχρι την 31/8/2018 (σύμφωνα με την αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΓΙΑ ΑΕ/408113/21902/2725/603(που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3568 τ. Β της 10-10-2017, άρθρο 22), να συνταχθούν οι μελέτες στατικής επάρκειας και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες που θα κριθούν απαραίτητες στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κλειστού Αλκαζάρ και του Σταδίου Αλκαζάρ και να εξασφαλιστεί η χορήγηση της άδειας λειτουργίας τους, που είναι απαραίτητη για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων τοπικών και εθνικών κατηγοριών.
γ) Η έλλειψη των απαραίτητων υποστηρικτικών δομών συντήρησης των εγκαταστάσεων και του τεράστιου ηλεκτρομηχανολογικού τους εξοπλισμού στην Υπηρεσία.
δ) Η απουσία σχεδιασμού προγραμμάτων ενεργειακής διαχείρισης των εγκαταστάσεων.
ε) Η καθυστέρηση υλοποίησης των μελετών των έργων i) Αντιπλημμυρική προστασία του κτιρίου του Κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης προϋπολογισμού 86.500.00 ευρώ» και ii) «ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Εργασίες επισκευής και συντήρησης των εγκαταστάσεων προϋπολογισμού 175.781,00 ευρώ», που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από την 29η/08/2017.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Επόμενος σταθμός του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για τον οποίο είπε ότι έχουν συναντήληψη ότι κάθε ευρώ σκέφτονται πού θα το διαθέσουν, στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύει η χώρα.
Μίλησαν σε πολύ καλό κλίμα συνολικά περίπου μία ώρα και αναφέρθηκαν στην αναγκαία συνεργασία για το καλό του αθλητισμού της Θεσσαλίας, για αθλητικά έργα στη Λάρισα, αλλά και στην Καρδίτσα.
Ο Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στην αθλητική δραστηριότητα της Περιφέρειας, ενώ ο Γιώργος Βασιλειάδης γύρισε και του είπε: «Κώστα γιατί δεν είναι όλοι σαν εσένα να μπορούμε να συνεργαστούμε;».
Μετά το τέλος της συνάντησης τους οι δύο άνδρες έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:
Γιώργος Βασιλειάδης: «Μετά την επιθεώρηση σε αθλητικές εγκαταστάσεις, είχαμε μια συνεργασία με τον περιφερειάρχη για να βρούμε λύσεις και να προχωρήσουμε διάφορα θέματα. Ταυτόχρονα εξετάσαμε υπαρκτά ζητήματα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και θέματα που αφορούν στη διαδικασία των αδειοδοτήσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι από τις καλύτερες στον τομέα αυτό και έχει «προχωρήσει» πολλά έργα, γι’ αυτό και είναι μπροστά. Το σημαντικό για τη χώρα μας την επόμενη μέρα είναι να υπάρχει στενή συνεργασία της κεντρικής Κυβέρνησης με την τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να κάνουμε καίριες παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών. Ήταν μια από τις πολλές συναντήσεις που έχουμε κάνει με τον Κώστα Αγοραστό και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία. Στο επόμενο διάστημα θα μπορέσουμε να κάνουμε και να ανακοινώσουμε περισσότερα για την περιοχή».
Κώστας Αγοραστός: «Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό για τα αθλητικά έργα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα οποία είναι πάνω από 60, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ. Γίνονται και μεγάλα και μικρά έργα και έχουμε άριστη συνεργασία με τον κ. Βασιλειάδη για να μπορέσουμε να δώσουμε στους αθλητές και τους πολίτες γήπεδα, κλειστά γυμναστήρια και κολυμβητήρια, τα οποία να είναι χρήσιμα, φιλικά και να παρέχουν τη μέγιστη ασφάλεια σε όλους. Έχουμε λύσει τα περισσότερα προβλήματα. Υπάρχουν όμως και κάποια ζητήματα τα οποία χρονίζουν και χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Έχουμε δρομολογήσει λύσεις, ούτως ώστε να μην υπάρχει καμία αθλητική εγκατάσταση χωρίς να πληροί τους νόμους. Σ’ αυτό χρειαζόμαστε τη συνεργασία των δήμων και των αθλητικών συλλόγων, οι οποίοι διαχειρίζονται τις αθλητικές εγκαταστάσεις».

 

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass