Δ. Μπουχλαριώτης: «Βιντεοσκόπηση αγώνων για να έχουμε αμερόληπτη άποψη»

ΣΤΑ 2.000 ΕΥΡΩ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΙΜ ΗΘΟΥΣ – 500 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ - ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2018 22:10

Το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ επικύρωσε στην τελευταία του συνεδρίαση την προκήρυξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2018-19.

Οι τελευταίες διαφοροποιήσεις που έγιναν αφορούν στο πριμ ήθους το ποσό του οποίου θα είναι 2.000 ευρώ και θα το μοιραστούν όσες ομάδες ολοκληρώσουν τη σεζόν χωρίς καμία αποβολή ποδοσφαιριστή, προπονητή, παράγοντα. Επίσης οι ομάδες που θα πάρουν το πριμ ήθους θα βραβευθούν με ειδική πλακέτα στην ετήσια εκδήλωση της ΕΠΣΛ.

Σχετικά με τις μπάλες διεξαγωγής των αγώνων τονίστηκε ότι όσες ομάδες προμηθευτούν τις μπάλες της αθλητικής εταιρείας, με την οποία ήρθε σε συμφωνία η ΕΠΣΛ, θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν υποχρεωτικά στους επίσημους αγώνες. Για τις υπόλοιπες ομάδες (που δεν έκαναν χρήση της προσφοράς) δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιούν στα επίσημα παιχνίδια τις μπάλες της συγκεκριμένης αθλητικής εταιρείας.

Επίσης πέρασε στην προκήρυξη το πριμ των 1.000 ευρώ για τις νεοϊδρυθείσες ομάδες με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει άλλη ομάδα στο χωριό ή στον τόπο που θα δηλώσουν έδρα. Παράλληλα όσες ομάδες επαναδραστηριοποιηθούν θα πάρουν πριμ 500 ευρώ.

ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

ΣΤΗΝ Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Αναφορικά με τη βιντεοσκόπηση των αγώνων, αυτή θα είναι υποχρεωτική φέτος μόνο για την Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία. Η ΕΠΣΛ και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες θα καταβάλουν ισόποσα την αποζημίωση για τη βιντεοσκόπηση.

Αναφερόμενος στην απόφαση για βιντεοσκόπηση των αγώνων της Α’ Ερασιτεχνικής (την επόμενη χρονιά το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί και στις υπόλοιπες κατηγορίες) ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης, τόνισε ότι αυτό έγινε προκειμένου «να έχουμε αμερόληπτη εικόνα για τους αγώνες και κυρίως να είναι πιο προσεκτικοί και πιο υπεύθυνοι οι διαιτητές στη λήψη των αποφάσεών τους. Παράλληλα οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν το βίντεο για να βλέπουν την αγωνιστική τους εικόνα και να επισημαίνουν τυχόν λάθη. Από την πλευρά της η Επιτροπή Διαιτησίας θα λαμβάνει γνώση για το τι έγινε σε κάθε παιχνίδι και θα επιλαμβάνεται των θεμάτων που προκύπτουν».

ΑΝΟΔΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Σε ό,τι αφορά στα αμιγώς αγωνιστικά θέματα η φετινή προκήρυξη καταρτίστηκε βάσει των αποφάσεων που λήφθηκαν κατά τις συναντήσεις με τα σωματεία.

Στην Α’ τοπική κατηγορία θα διεξαχθούν πλέι οφ (με τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων της βαθμολογίας) για την ανάδειξη του πρωταθλητή, μόνο που φέτος το βαθμολογικό όριο του πρώτου από τον δεύτερο μειώθηκε στους 5 βαθμούς. Δηλαδή σε περίπτωση διαφοράς 6 ή περισσοτέρων βαθμών ο πρωταθλητής θα αναδεικνύεται απευθείας. Τα υπόλοιπα ισχύουν όπως πέρσι, δηλαδή οι δύο επιπλέον βαθμοί μπόνους για τον πρώτο της βαθμολογίας και ο ένας βαθμός μπόνους ανά τρεις βαθμούς διαφορά που θα έχουν ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος της βαθμολογίας από τον τέταρτο.

Από την Α’ Ερασιτεχνική θα υποβιβασθούν δύο ομάδες (ή τρεις εάν υποβιβασθεί ο Οικονόμος από τη Γ’ Εθνική). Απευθείας θα υποβιβασθεί η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, ενώ η άλλη μία ή οι άλλες δύο θα προκύψουν από τα πλέι άουτ. Η φετινή διαφορά είναι ότι η ομάδα που θα ξεκινήσει στην πρώτη θέση στα πλέι άουτ θα πριμοδοτηθεί με δύο βαθμούς (πέρσι ήταν ένας βαθμός). Για τα υπόλοιπα ισχύει το ίδιο όπως πέρσι, κατ’ αντιστοιχία με τα πλέι οφ. Τόσο τα πλέι οφ όσο και τα πλέι άουτ θα ολοκληρωθούν σε έξι αγωνιστικές (μίνι πρωτάθλημα διπλών αγώνων).

Από την Α1 Ερασιτεχνική, στην οποία φέτος δεν θα διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ, θα προβιβασθούν τρεις ομάδες και θα υποβιβασθούν δύο (ή τρεις εάν υποβιβασθεί ο Οικονόμος από τη Γ’ Εθνική).

Από τη Β’ Ερασιτεχνική θα προβιβασθούν 19 συνολικά ομάδες με στόχο την επόμενη σεζόν 2019-20 η Α1 ΕΠΣΛ να διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 16 ομάδων.

Η ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ επισημοποιήθηκε η νεοσύστατη Επιτροπής Τμημάτων Υποδομής της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Καρκατσέλας, αναπληρωτής πρόεδρος ο κ. Γκρίμπας και μέλη οι κ. Κόκκινος, Βουτυρίτσας, Λιούπας, Καφφές, Κουκουλιαύκας, Κορομπίλιας, Αναστασίου και Γκόλτσος.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι προθεσμίες και τα παράβολα για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων στα φετινά πρωταθλήματα 2018-2019 έχουν ως εξής:

Α’ Κατηγορία: 6 Αυγούστου, 150 ευρώ

Α1 Κατηγορία: 17 Αυγούστου, 150 ευρώ

Β’ Κατηγορία: 31 Αυγούστου, 100 ευρώ

Κύπελλο: 31 Αυγούστου, δωρεάν.

Υπενθυμίζεται πως τα σωματεία για να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να είναι οικονομικά τακτοποιημένα ως προς τις οφειλές τους προς την ΕΠΣΛ και την ΕΠΟ.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass