Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2018 22:21

Πάλης ξεκίνημα , νέοι αγώνες σήμερα για την ΑΕΛ καθώς αρχίζει το νέο πρωτάθλημα της Super League, με τη λαρισινή ομάδα να αγωνίζεται στη Ριζούπολη στις 21.30(ΕΡΤ-1) με στόχο τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που τα προγνωστικά τη δίνουν να έχει τον ίδιο στόχο με τους «βυσσινί», την παραμονή.


Το πρωτάθλημα κάνει έναρξη με μια έκπληξη στην προκήρυξη καθώς η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ πήρε την απόφαση να υποβιβαστούν τρεις αλλά και η 13η ομάδα θα δώσει μπαράζ παραμονής με αντίπαλο τον δεύτερο της βαθμολογίας της Football League.
Πάντως χθες από το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας έλεγαν ότι δεν τους αγγίζει αυτή η απόφαση καθώς η ομάδα δεν έχει υλικό για παραμονή αλλά για κάτι ψηλότερα, παρότι βέβαια η ΑΕΛ έστειλε επιστολή στη διοργανώτρια αρχή που ζητούσε να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα αφού θεωρούσε ότι η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ ήταν λανθασμένη που δεν έδειξε σεβασμό στη βούληση των ομάδων της διοργανώτριας αρχής που είχαν καταθέσει άλλη πρόταση.
Αγωνιστικά ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα των τραυματιών Ζίζιτς και Κάσσου ενώ ο Λεοζίνιο αποκλείστηκε της αποστολής αφού ακόμα δεν θεωρείται έτοιμος.
Σχετικά με την τακτική που θα εφαρμόσει, αυτή θα είναι το 3-5-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον ενώ στην άμυνα τους: Γρομητσάρη, Μόρα και Χούμπτσεφ. Στη μεσαία γραμμή στα πλάγια θα βρίσκονται ο Ντέλετιτς με τον Σαχίτι ενώ αμυντικά χαφ ο Φατιόν με τον Μιλοσάβλιεβιτς. Σε ρόλο επιτελικού χαφ θα παίξει ο Πίτι και στην επίθεση ο Μόρσι με τον Κούνιτς.
Οι 20 ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου είναι οι Κρίστινσον, Γκέκας, Καρανίκας, Μόρας, Γκόλιας, Γρομητσάρης, Γκόικοβιτς, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μπάλλας, Μιλοσάβλιεβιτς, Πίτι, Ντέλετιτς, Νούνιτς, Χοτζάλι, Σαχίτι, Μορσύ, Φρίουι, Κούνιτς και Νούσιος.
Στην ομιλία του στους παίκτες, τους ζήτησε να τα δώσουν όλα λέγοντας ότι μπορούν να πάρουν τη νίκη λέγοντάς τους ότι αν έχουν απόδοση ανάλογη με αυτή των τελευταίων φιλικών παιχνιδιών δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

 

ΣΕΝΤΡΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΟΣΕΙΣ
Η ώρα της σέντρας για το πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19 έφτασε... Μια σέντρα που πέρασε από 40 κύματα μέχρι να καταφέρει να οριστεί και να προγραμματιστεί, αφού μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρχε κίνδυνος αναβολής των πρωταθλημάτων.
Σε Αγρίνιο και Τούμπα ταυτόχρονα (19:15) θα ακουστούν τα πρώτα σφυρίγματα των διαιτητών και θα εκκινήσει ένα πρωτάθλημα που, παρά τις όποιες αντιξοότητες, αναμένεται να είναι εξίσου συναρπαστικό με το περσινό, όταν, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, ο τίτλος του πρωταθλητή παίχθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή. Αρκεί η φετινή σεζόν να μην «κουβαλήσει» μαζί της και όλα αυτά που «δηλητηρίασαν» το περσινό πρωτάθλημα, με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας, με ματαιώσεις και διακοπές αγώνων και με αναπόφευκτες αποφάσεις δικαστηρίων που μοιραία διαμόρφωσαν σε πολλές περιπτώσεις τον βαθμολογικό πίνακα.
Αν εκλείψουν όλα αυτά, τότε η συνέχεια αναμένεται όντως συναρπαστική. Με δεδομένο μάλιστα πως και οι τρεις βασικοί διεκδικητές του τίτλου, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ που καλείται να τον υπερασπιστεί, ο ΠΑΟΚ που τον πλησίασε και ο Ολυμπιακός που τον απώλεσε μετά από επτά σερί κατακτήσεις, δείχνουν να έχουν δυναμώσει σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Και οι τρεις ενισχύθηκαν! Και οι τρεις δείχνουν καλύτεροι σε σχέση με πέρυσι! Και οι τρεις είναι αυτοί που συνεχίζουν να εκπροσωπούν τη χώρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το ντεζαβαντάζ του ενός εκ των τριών, του ΠΑΟΚ, είναι ότι θα ξεκινήσει την «κούρσα» με -2 βαθμούς, μια ποινή που «κουβαλάει» από το περασμένο πρωτάθλημα.
Αντίθετα με τους τρεις, σε ακόμα δυσχερέστερη θέση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι μόνο τα σοβαρά διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν είναι μόνο οι περιορισμοί που είχε στα μεταγραφικά, είναι και το ότι η δική του ποινή από πέρυσι τον αναγκάζει να ξεκινήσει από το -6.
Στα αξιοσημείωτα του νέου πρωταθλήματος, η επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία δύο μεγάλων ομάδων, που έχουν συνδέσει άρρηκτα το όνομά τους με την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, του Άρη και του ΟΦΗ.
Πρεμιέρα λοιπόν για τη σεζόν 2018-19 και το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής έχει ως εξής:1η αγωνιστική
ΣΗΜΕΡΑ
Παναιτωλικός-Ατρόμητος    19:15    (ΕΡΤ)
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης    19:15    (NOVA)
ΑπόλλωνΣμύρνης-Λάρισα    21:30    (ΕΡΤ)
ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα    21:30    (NOVA)
ΑΥΡΙΟ
Ξάνθη-Παναθηναϊκός    19:15    (ΕΡΤ)
Πανιώνιος-ΟΦΗ    19:15    (NOVA)
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός    21:30    (NOVA)
Δευτέρα    27/8
Λαμία-Άρης    21:30    (ΕΡΤ)

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass