Aρεσε και προκρίθηκε ο Οικονόμος Τσαριτσάνης

 Με γκολ του Μουλτσιά(44') κέρδισε τη μαχητική Α.Ε. Μεσολογγίου 1-0  Σήμερα(15:00) θα μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στο Κύπελλο Ελλάδος

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2018 20:34

Του Χρήστου Αρχοντούλη Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας Χάρη σε ένα γκολ που πέτυχε στο 44'ο Χάρης Μουλτσιάς, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης κέρδισε χθες το απόγευμα στο γήπεδο «Γιώργος Μητσιμπόνας» την Α.Ε. Μεσολογγίου με 1-0 και προκρίθηκε στην 2η αγωνιστική της πρώτης φάσης, του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι «πράσινοι» είχαν μια καλή αγωνιστική παρουσία απέναντι στους «κανονιέρηδες» και ικανοποίησαν τους 400 περίπου φιλάθλους, που παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, ενώ στην επανάληψη ο Οικονόμος δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, ώστε να μην υπάρχει η αγωνία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Η Α.Ε. Μεσολογγίου που προκρίθηκε ως φιναλίστ του περυσινού κυπέλλου από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας καθώς ο Αμφίλοχος δεν δήλωσε συμμετοχή, έδειξε πως είναι μια δυνατή ομάδα και αποδείχθηκε ένας ισάξιος αντίπαλος, καθώς προσπάθησε φιλότιμα μέχρι το φινάλε και γενικά άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, ως ομάδα Α' κατηγορίας.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ Α'ΜΕΡΟΣ

Με διάθεση για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες και στο 13'οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Βασιλόγιαννη, που υπέδειξε ο πρώτος επόπτης κ. Αναστασίου. Επτά λεπτά αργότερα στο 20', σε σέντρα του Γκαμπέτα ο Καραλούλης έπιασε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 38'ο Τόλιος πιεζόμενος έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 41'μετά από εκτέλεση φάουλ του Τόλιου, με κεφαλιά ο Τσακάλι έστειλε την μπάλα άουτ. Και στο 44', ο Οικονόμος άνοιξε το σκορ, όταν ο γκολκίπερ Γκασούκας προσπάθησε να τροφοδοτήσει συμπαίκτη του, έκανε όμως μια λανθασμένη και επιπόλαιη ενέργεια, με αποτέλεσμα ο Χάρης Μουλτσιάς που καιροφυλακτούσε να μην πει όχι σε αυτό το δώρο, πετυχαίνοντας στο κενό τέρμα το 1-0.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ

Στην επανάληψη έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι και είχαμε εκατέρωθεν ευκαιρίες για γκολ. Ο Κοκκόνης στο 58'εκτέλεσε φάουλ, πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας ο Βασιλόγιαννης και την έστειλε άουτ, ενώ αμέσως μετά στο 59', σε σέντρα σουτ του Βασιλόγιαννη, ο Νούσιας με υπερένταση έδιωξε την μπάλα. Ακολούθησαν δύο καλές στιγμές για την ομάδα της Τσαριτσάνης. Στο 61' από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, ο Χάμος κέρδισε την πρώτη κεφαλιά και εν συνεχεία στη δεύτερη κεφαλιά ο Μουλτσιάς έστειλε την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα στο 62' σε σέντρα του Γκαμπέτα, ο Μουλτσιάς και πάλι δεν βρήκε τον στόχο. Με κεφαλιά ο Λίτσιος, αρχηγός της Α.Ε. Μεσολογγίου, στο 72' έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, στο 83'από πάσα του Δραχαλίδα ο Πετράκης από ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα άουτ και στις καθυστερήσεις, 90'+2, «μίλησε» ο Παναγιώτης Νούσιας. Ο Μιχαλόπουλος βρέθηκε αριστερά και πλάγια απέναντι από τον πορτιέρο του Οικονόμου και εκείνος με σωτήρια απόκρουση απέτρεψε το 1-1. Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι η ομάδα της Τσαριτσάνης πήρε δίκαια την πρόκριση, καθώς όλοι οι παίκτες της αγωνίστηκαν με ομαδικό πνεύμα και το κυριότερο, πίστεψαν στην επιτυχία. Και στο τέλος χειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους τους, που έδειξαν πως και φέτος στη Γ'Εθνική θα είναι κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του Στέφανο-Βάιου Καλαντζή, όπως επίσης σωστές υποδείξεις είχαν και οι συνεργάτες του, Αλέξανδρος Αναστασίου, Δημήτριος Σακκάς, από την Ένωση Θεσσαλίας. Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Μιφτάρι (54'), Καλφούντζος (78’ ) για τον Οικονόμο και οι Λίτσιος (40'), Τζαμαλής (48'), Κοκκόνης(79'), Βρέττας (85'), Καβαλάρης (90'+2), για την Α.Ε.Μεσολογγίου.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Γκαμπέτας, Γαλάνης, Τσακάλι, Χάμος, Μιφτάρι, Καλφούντζος, Καραλούλης (88'Ντούφας), Μουλτσιάς (70'Δραχαλίβας), Τόλιος (57'Πετράκης), Καραγκούνης.

Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Γιώργος Γιάκος): Γκασούκας, Κοκκόνης, Κοντομήτσας (65'Μιχαλόπουλος), Λίτσιος, Παναγιωτόπουλος, Τζαμαλής (81'Καβαλάρης), Τσούλης, Καλοκαίρης, Πιστόλης (76'Βρέττας), Τζιμάνης, Βασιλόγιαννης.

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ: Ευχαριστούμε τον κόσμο

Γ. Γιάκος: Μας ενδιαφέρει η άνοδος στη Γ' Εθνική

 

Τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο «Γιώργος Μητσιμπόνας» ευχαρίστησε στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Οικονόμου Κώστας Κατσάρας, ο οποίος έμεινε ικανοποιημένος από την καλή εικόνα των παικτών του και τις προσπάθειες που κατέβαλαν. Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Α.Ε. Μεσολογγίου Γιώργος Γιάκος ανέφερε πως κύριος στόχος της ομάδας του είναι η άνοδος στη Γ' Εθνική και ότι η παρουσία στο Κύπελλο Ελλάδος ήταν μια καλή εμπειρία για τους παίκτες του. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Κώστας Κατσάρας(Οικονόμος): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που κερδίσαμε. Αν αναλογιστούμε πως είμαστε στη μέση της προετοιμασίας, κάναμε, κατά διαστήματα, καλή εμφάνιση. Δεν δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά είχαμε πάρα πολλές προϋποθέσεις. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά, δεν κινδυνέψαμε καθόλου, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ασφαλώς και είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε στον θεσμό, τιμούμε την ομάδα πάνω απ' όλα και το χωριό που μας στηρίζει. Απέναντι σε μια σοβαρή και οργανωμένη ομάδα, η οποία θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τοπικό πρωτάθλημά της. Ευχαριστούμε τον κόσμο που σήμερα γέμισε το γήπεδο και τον θέλουμε πάντα να είναι κοντά μας, διότι μας δίνει μεγάλη δύναμη με την παρουσία του».

Γιώργος Γιάκος (Α.Ε. Μεσολογγίου): «Όσον αφορά στο παιχνίδι, είδαμε πως υπήρχαν κάποιες δυσκολίες και για τον αντίπαλο, που δεν είναι θέμα πως είναι μεγαλύτερης κατηγορίας, θεωρώ ότι ήταν ένα ματς προετοιμασίας και για τους δυο μας. Βρισκόμαστε λοιπόν στο στάδιο αυτό, παίξαμε το δεύτερο παιχνίδι για εμάς και ήταν δύσκολο να βγάλουμε αυτά που θέλουμε να δούμε. Τα παιδιά ανταποκριθήκανε, πήγανε πολύ καλά, θέλω να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια, όπως επίσης και στην ομάδα του Οικονόμου Τσαριτσάνης, που έδειξε μια πολύ καλή εικόνα. Μπράβο της και να πετύχει τους στόχους της στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Εμείς έχουμε ως στόχο την άνοδο στη Γ' Εθνική και μόνο αυτή μας ενδιαφέρει. Από κει και πέρα κάθε θεσμός μάς ενδιαφέρει και θα ήταν το καλύτερο να κερδίζαμε. Δεν ήρθε όμως η πρόκριση, δεν πειράζει καθώς ήταν μια καλή εμπειρία για τα παιδιά η συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος».

 

Αποτελέσματα του Κυπέλλου Ελλάδος

Σε αναμετρήσεις της Α' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, σημειώθηκαν χθες τα εξής αποτελέσματα: 1η ΖΩΝΗ Απόλλων Παραλιμνίου-Θράκη Φερών 4-0 Αρης Αβάτου-Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 1-0 Ερμής Αμυνταίου-ΑΕ Καλαμπακίου 2-1 Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου-ΑΟ Καρδίας (0-0 κ.δ) 3-4 πεν. Αναγέννηση Πλαγιάς-Ηρακλής Πολυκάρπης (2-2 κ.δ) 4-2 παρ. ΑΟ Καβάλα-Γιαννιτσά 0-1 * Χωρίς αγώνα προκρίνεται ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας 2η ΖΩΝΗ Οικονόμος Τσαριτσάνης-ΑΕ Μεσολογγίου 1-0 Μακεδονικός Φούφας-Νίκη Βόλου (1-1 κ.δ) 2-3 πεν. Τηλυκράτης 2014-ΑΟ Σελλάνων 2-1 Αστέρας Ιτέας-Θεσπρωτός 0-1 Παλληξουριακός-ΑΕ Ξηροβουνίου 1-0 3η ΖΩΝΗ Διαγόρας Βραχνέικων-Αιολικός 2/9 - 16.30 ΑΕ Ερμιονίδας-Δάφνη Δαφνώνα 7-1 Θύελλα Καμαρίου-ΑΕ Κηφισιά 2-0 Κόρινθος-Καλαμάτα (1-1 κ.δ, 2-2 παρ.) 5-4 ΠΕΝΑΛΤΙ Κιθαιρών Καπαρελλίου-ΑΕ Βαθύλλου Πανσαμικού 2/9 17.00 4η ΖΩΝΗ Αντίμαχος-Θύελλα Ραφήνας 3-1 Ηρακλής Ελευσίνας-ΟΦ Ιεράπετρας 2-3 Εθνικός-ΑΟ Παλαιοχώρας 3-1 ΑΟ Χαλκίς-ΑΟ Επισκοπής 0-1 ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ Η κλήρωση για την επόμενη φάση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ με το σχετικό δελτίο Τύπου, να αναφέρει: «Τη Δευτέρα 27/08/2018 στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο πάρκο Γουδή η κλήρωση της β' φάσης του ενοποιημένου Κυπέλλου Ελλάδος».

 

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

*Ο Οικονόμος συμμετέχει για δεύτερη φορά στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς η πρώτη ήταν το 2012 όταν και αντιμετώπισε στο ίδιο γήπεδο, τον Πανσερραϊκό.

*Τον αγώνα παρακολούθησε ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, παρέα με τον πρόεδρο της κοινότητας Τσαριτσάνης Αχιλλέα Μητσιμπόνα και τους δημοτικούς συμβούλους Κώστα Καραγιάννη, Φώτη Καραγκόγκο.

*Από το μπουθ είδαν το παιχνίδι ο πρόεδρος του Οικονόμου Χρήστος Μουλτσιάς, ο πρώην μεγαλομέτοχος Γιάννης Τόλιος (πάντα φέρνει γούρι με την παρουσία του) και ο διοικητικός της ΕΠΣΛ, Βασίλης Νταβαρούκας.

*Πολύ καλή ατμόσφαιρα χθες για μια ακόμη φορά στο φιλόξενο «Γιώργος Μητσιμπόνας», όπου υπήρχαν και φίλοι της Α.Ε. Μεσολογγίου, που έκαναν λόγο για εξαιρετική φιλοξενία και αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις(φωτ. πάνω). *Στην κερκίδα είδαμε τον πρώην πρόεδρο της ομάδας Γιάννη Μπέη και από το δ.σ. της ΕΠΣΛ, τους Βαγγέλη Αλατά, Ανδρέα Καρακάση.

*Στη θέση του τραυματία Λάζαρου Κουμπούρα που ήταν στο γήπεδο ο Κώστας Κατσάρας χρησιμοποίησε αναγκαστικά τον μεσοεπιθετικό Σωτήρη Χάμο, που τα πήγε περίφημα στο κέντρο της άμυνας, μαζί με τον Τσακάλι.

*Μια... ζωή Οικονόμος ο μικρός Κωνσταντίνος και ο φίλος του Δημήτρης, που είδαν την αγαπημένη τους ομάδα να προκρίνεται στο κύπελλο

fvt tsaritsanh 27 8 2018

 

*Αρχηγοί των δύο ομάδων ήταν ο Νούσιας για τον Οικονόμο και ο Λίτσιος για την Α.Ε. Μεσολογγίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass