Η ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League

-ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΙΣΟΠΑΛΗ ME TH BINTI 1-1 -ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΟΚ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2018 15:00

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα και η ΑΕΚ επέστρεψε στους ομίλους του Champions League μετά από απουσία 12 χρόνων. Η πρωταθλήτρια αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Βίντι σε ματς-θρίλερ που έγινε στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρόκριση χάρη στη νίκη της 2-1 στον πρώτο αγώνα. Το σκορ άνοιξε με πέναλτι ο Μάνταλος στο 48', ενώ ισοφάρισε ο Νεγκό στο 57'. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η ΑΕΚ λόγω αποβολής του Λόπες στο 80'.

Ο,τι περίμενε στη Βουδαπέστη η ΑΕΚ, το βρήκε στο ΟΑΚΑ. Οι συνθήκες του πρώτου αγώνα που άλλαξαν αντιδιαμετρικά μετά την αποβολή του Χούστι, ίσχυσαν σε απόλυτο βαθμό στη ρεβάνς. Ένας πολύ δυνατός αντίπαλος στον ανασταλτικό τομέα, τη στιγμή που η Ένωση είχε σοβαρά προβλήματα στις πτέρυγες λόγω απουσιών. Το... απρόοπτο αποφεύχθηκε στο 30' χάρη σε μία φανταστική απόκρουση του Βασίλη Μπάρκα σε απευθείας φάουλ του Λάζοβιτς.

Με εξαίρεση τις ατομικές προσπάθειες του Λιβάγια, που ήταν και χθες εξαιρετικός, η Βίντι έδειχνε να έχει φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Όμως τα πάντα άλλαξαν μόλις 65 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου.

Σε μια φάση χαμηλής επικινδυνότητας, ο Φιόλα έσπρωξε τον Λόπες στην περιοχή. Πέναλτι το οποίο καταλόγισε χωρίς δεύτερη σκέψη ο Μαρτσίνιακ και εκτέλεσε εύστοχα ο Πέτρος Μάνταλος στο 48'.

Όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει ακόμα... Μόλις εννέα λεπτά αργότερα, η πόρτα της πρόκρισης –που μέχρι τότε έμοιαζε κλειδωμένη- έγινε ξανά ορθάνοιχτη. Από κάθετη πάσα του Φιόλα, ο Νεγκό εκμεταλλεύτηκε κακή τοποθέτηση των αμυντικών της ΑΕΚ και βεβιασμένη έξοδο του Μπάρκα και ισοφάρισε στο 58'.

Τα πράγματα άρχισαν να «στραβώνουν» επικίνδυνα για την ΑΕΚ, καθώς η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας απέκτησε το «πάνω χέρι» και απείλησε άμεσα με τον Νεγκό στο 68' (άουτ) και με τους Σέποβιτς (71'), Λάζοβιτς (82') όπου ο Μπάρκας κράτησε το όνειρο ζωντανό με εξαιρετικές επεμβάσεις. Η αποβολή του Ελντερ Λόπες που χτύπησε τον Νεγκό εκτός φάσης στο 80' σήμαινε ότι οι 30.000 φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ δεν θα γλίτωναν το καρδιοχτύπι.

Οι τελευταίες στιγμές του αγώνα έμοιαζαν με αιωνιότητα. Τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων κύλησαν βασανιστικά και θα νόμιζε κανείς ότι ένας τεράστιος στεναγμός ανακούφισης βγήκε στο τέλος, όταν ο διαιτητής σφύριξε τρεις φορές.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην ευρωπαϊκή ελίτ, έχοντας διανύσει σε χρόνο-ρεκόρ την απόσταση από τη Γ' εθνική του ελληνικού πρωταθλήματος, μόλις μέσα σε 5 χρόνια.

Διαιτητής Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Κίτρινες: Σιμόες - Νικόλοφ, Νεγκό, Χάτζιτς, Φιόλα

Κόκκινη: Λόπες (80')

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Λόπες, Μάνταλος (90' Τσόσιτς), Κλωναρίδης (62' Πόνσε), Λιβάγια (84' Άλεφ)

ΒΙΝΤΙ (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβατσιτς, Φιολα, Γιουχάς, Βινίσιους, Στοπίρα, Νικόλοφ (46' Πάτκαϊ), Χάτζιτς, Νεγκό, Κόβατς, Λάζοβιτς, Μάρκο Σέποβιτς

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Ο ΠΑΟΚ

Σήμερα ο ΠΑΟΚ θέλει και εκείνος να περάσει στους ομίλους του Champions League, αντιμετωπίζοντας στην Τούμπα την Μπενφίκα (22:00-Cosmote Sports 1).

Στη Λισαβόνα ο ΠΑΟΚ απέσπασε ισοπαλία 1-1 και το αποτέλεσμα αυτό του δίνει ελπίδες πρόκρισης, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να αποκλείσει τον ισχυρό αντίπαλό του).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων ρεβάνς των play off του Champions League έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων):

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Γιούνγκ Μπόις 1-2     (1-1)

ΑΕΚ-Βίντι      1-1     (2-1)

Ντιναμό Κιέβου-Άγιαξ         0-0     (1-3)

ΣΗΜΕΡΑ

22:00 ΠΑΟΚ-Μπενφίκα      (1-1)

22:00 Σάλτσμπουργκ-Ερυθρός Αστέρας  (0-0)

22:00 Αϊντχόφεν-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ       (3-2).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass