Πεντάλεπτο εφιάλτης...

Εχασε χθες η ΑΕΛ στη Θεσσαλονίκη από τον Άρη με 2-0 - Όλα κρίθηκαν για τους «βυσσινί» στην ευκαιρία του Γκοΐκοβιτς - Αποκάλυψη όταν μπήκε ο Μόρσι

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2018 22:14

Η ΑΕΛ πήγε με αξιώσεις για νίκη στη Θεσσαλονίκη στον χθεσινό αγώνα που έδωσε κόντρα στον Άρη στο γήπεδο «Καυταντζόγλειο» αλλά αυτές τελικά διαψεύσθηκαν μέσα σε ένα πεντάλεπτο (70-75) όταν οι «βυσσινί» δέχθηκαν δύο τέρματα από τους Γιουνές στο 71’ (ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι ένα λεπτό νωρίτερα) και Ντιγκινί στο 75’ με αποτέλεσμα η Λαρισινή ομάδα να υποστεί την πρώτη φετινή ήττα αντίθετα με τους γηπεδούχους που σε δύο αγωνιστικές έχουν ισάριθμες νίκες.


Η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος κρατούσε άνετα το 0-0 σε ένα μέτριο παιχνίδι ποιοτικά αφού δεν κινδύνεψε σε καμία περίπτωση και κυρίως δεν πτοήθηκε από τις φωνές των οπαδών των γηπεδούχων που ξεπέρασαν τις 20.000 δίνοντας ώθηση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Άρη είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα και άρχισε να απειλεί τον Κρίστινσον με τον Ισλανδό τερματοφύλακα να δείχνει σε καλή μέρα.
Όπως έπαιζαν οι «βυσσινί» φάνηκε ότι πήγαν να κλέψουν τη νίκη και στο 65’ ο Γκοΐκοβις αν ήταν πιο ήρεμος θα κατάφερναν να προηγηθούν δίνοντας άλλη τροπή στον αγώνα. Ο παίκτης όμως της ΑΕΛ προτίμησε να πληρώσει την προσπάθειά του αντί να δώσει στους αμαρκάριστους Ντέλετιτς και Νούνιτς.
Και σε ένα πεντάλεπτο τα έχασε όλα η ΑΕΛ...
Πάντως στο τέλος μπορούσε να πετύχει ένα τέρμα, καθώς ο Μόρσι κατά κύριο λόγο και ο Καρανίκας κατά δεύτερο έδωσαν επιθετική πνοή στην ομάδα.
Αυτό πάντως που διαπιστώσαμε είναι ότι η ομάδα στην άμυνα χρειάζεται ενίσχυση (σημαντικές οι απώλειες των Ζίζιτς και Μόρα που είναι τραυματίες) ενώ σίγουρα θα χρειαστεί και ένα ακόμα αμυντικό χαφ με τους ρυθμούς που παίρνει κίτρινες κάρτες ο Φατιόν. Από τη στιγμή που θα δεχθεί την κίτρινη κάρτα (συνήθως νωρίς) πέφτει στη συνέχεια η μαχητικότητά του αφού θα πρέπει να κάνει διαχείριση στα μαρκαρίσματά του.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου παρέταξε την ομάδα με τη γνωστή τακτική 3-5-2 έχοντας τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια και στα στόπερ τους: Γρομητσάρη, Γκόλια, Γκοϊκοβιτς, στη μεσαία γραμμή αριστερά τον Χούμπτσεφ, αμυντικά χαφ τους Φατιόν και Μιλοσάβλιεβιτς, σε ρόλο επιτελικού μέσου τον Πίτι και δεξιά τον Ντέλετιτς. Στην επίθεση τους Σαχίτι και Κούνιτς.
Ο προπονητής του Άρη, Πάκο Ερέρα, παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1 έχοντας τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους: Τζανακάκη (δεξιά), Βέλεθ, Δεληζήση, Βαλεριάνο (αριστερά) στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ Ματίγια και Μπάσα και πιο μπροστά οι Γκάμα(δεξιά), Ντιγκινί και Γκαρσία(αριστερά). Στην επίθεση φορ ξεκίνησε ο Γιουνές.
Το πρώτο μέρος δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο εκτός από κάποια μακρινά φάουλ και σουτ που δεν ανησύχησαν τους τερματοτοφύλακες. Εξαίρεση μια φάση στο 32’ που ο Ντιγκινί δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε σε σέντρα του Τζανακάκη.
Ο Αντωνίου στο δεύτερο μέρος έκανε τον... ανασχηματισμό του με την είσοδο του Καρανίκα αντί του Σαχίτι. Ο Λαρισαίος παίκτης πήγε στη δεξιά πλευρά και ο Ντέλετιτς έγινε δεύτερος επιθετικός.
Οι γηπεδούχοι όμως αρχίζουν να πιέζουν ασφυκτικά και ο Κρίστινσον αρχίζει να αισθάνεται πίεση.
Ο Αντωνίου βάζει στον αγώνα έναν άλλο επιθετικό, τον Νούνιτς αντί του Κούνιτς, με στόχο να έχει έναν «φρέσκο» παίκτη για να πιέσει τους αμυντικούς του Άρη.
Στο 65’ ο Γκοΐκοβις κερδίζει παλικαρίσια την μπάλα από τον Βέλεθ αλλά το τελικό αποτέλεσμα της κατάληξης της φάσης δεν ήταν αυτό που θα ήθελε ο παίκτης και η ομάδα του.
Από κει και πέρα ο Άρης κυριαρχεί, ο Γιούνες αρχικά σημαδεύει το δοκάρι και στο 71’ δίνει ...διαφορά στήθους στον Άρη καθώς με το στήθος πετυχαίνει το 1-0.
Το δεύτερο γκολ έρχεται στο 75’ με τον Ντιγκινί και στη συνέχεια με την είσοδο του Μόρσι προσπαθεί να αντιδράσει η ΑΕΛ.
Ο Αιγύπτιος συμμετέχει σε όλες τις φάσεις αλλά δεν καταφέρνει να σκοράρει όπως και ο Καρανίκας που είχε δύο καλά σουτ για να υπάρξουν τουλάχιστον ελπίδες στο τέλος για να πάρει η ΑΕΛ έστω και έναν πόντο.
Πάντως υπάρχουν και παράπονα για τη φάση από την οποία προήλθε το πρώτο τέρμα(ήταν συνέχεια του δοκαριού) καθώς ο Γκόλιας δεν έκανε ποτέ φάουλ στον Βαλεριάνο, το αντίθετο θα λέγαμε...

 

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
18’: Μακρινό σουτ του Μπάσα αποκρούει ο Κρίστινσον στην αριστερή του γωνία.
29’: Μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον Ματίγια, η μπάλα καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
30’: Εκτέλεση φάουλ του Πίτι λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Κουέστα.
32’: Ο Τζανακάκης από δεξιά κάνει σέντρα και ο Ντιγκινί από κοντά σουτάρει άουτ.
36’: Σουτ του Γκαρσία από μακριά μπλοκάρει ο Κρίστινσον.
46’: Κόρνερ από δεξιά του κόρνερ του Γκαρσία, ο Δεληζήσης πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
55’: Ο Βαλεριάνος κάνει κάθετη πάσα στον Γκαρσία που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Κρίστινσον.
58’: Μπαλιά του Γκάμα στον Ντιγκινί που σουτάρει αλλά αποκρούει ο Κρίστινσον και στη συνέχεια ο Γρομητσάρης σε κόρνερ.
61’: Σουτ του Γκάμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.
65’: Ο Γκοΐκοβιτς κλέβει την μπάλα από τον Βέλεθ βγαίνει μόνος του προ του Κουέστα αλλά σουτάρει άουτ ενώ θα μπορούσε να δώσει στον αμαρκάριστο Ντέλετιτς.
71’: Εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Γκάμα και ο Γιουνές πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κρίστινσον και στη συνέχεια απομακρύνει ο Χούμπτσεφ.
71’: Σέντρα του Τζανακάκη από δεξιά και ο Γιουνές νικάει στον αέρα τον Γκόλια και με το σώμα κάνει το 1-0.
75’: Ο Γκάμα μεταβιβάζει στον Γκαρσία αυτός κάνει σέντρα από δεξιά και ο Ντιγκινί νικάει τον Γκόλια και κάνει το 2-0.
76’: Σουτ του Μορσί από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει ο τερματοφύλακας του Άρη σε κόρνερ.
87’: Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Καρανίκα, η μπάλα καταλήγει άουτ.
88’: Σέντρα του Καρανίκα από δεξιά, ο Μόρσι από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Κουέστα.
90’+3: Ο Μόρσι τροφοδοτεί τον Καρανίκα που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει ο Κουέστα.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ στο πρώτο μέρος κορυφαίος ο Γρομητσάρης και τον ακολούθησαν ο Γκοΐκοβις με τον Γκόλια. Στο δεύτερο μέρος υπήρξε κατακόρυφη πτώση και των τριών και πιο πολύ του Γκόλια που έχασε μονομαχίες (είχε άτυχες στιγμές).
Από κει και πέρα ο Κρίστινσον δεν ευθύνεται για κανένα τέρμα που δέχθηκε. Ο Χούμπτσεφ είχε προβλήματα με τον Τζανακάκη ενώ ο Ντέλετιτς είχε μέτρια απόδοση.
Ο Φατιόν πολύ καλός μέχρι να πάρει την κίτρινη κάρτα ενώ ο Μιλοσάβλιεβιτς σταθερή αξία.
Ο Πίτι προσπάθησε ενώ ο Κούνιτς διακρίθηκε για τη μαχητικότητά του. Ο Νούνιτς δεν φάνηκε όσο έπαιξε αντίθετα με τους δύο άλλους τον Μόρσι και τον Καρανίκα που μπήκαν ως αλλαγή. Λίγα πράγματα ο Σαχίτι.
Από τον Άρη καλύτεροι ήταν οι Τζανακάκης, Γκαρσία, Γίουνές.

 

Η ΔΙΑΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Γιώργος Τζοβάρας αδίκησε την ΑΕΛ τουλάχιστον στον τρόπο που έδινε τα φάουλ ενώ δίκαια διαμαρτύρεται η λαρισινή ομάδα όταν πριν το πρώτο γκολ του Άρη δεν υπήρχε φάουλ του Γκόλια στον Βαλεριάνο. Είχε δύο μέτρα και δύο σταθμά στα σφυρίγματά του.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ, Παντελής Σπυρόπουλος.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Φατιόν, Δεληζήσης, Γκόλιας, Γκοΐκοβιτς, 80’ Ματίγια, Χούμπτσεφ.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Βέλεθ, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Ματίγια (81’ Μενέντες), Μπάσα, Γκάμα (85’ Ναζλίδης), Ντιγκινί (77’ Κολάσο), Γκαρσία, Γιουνές.
ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον, Γρομητσάρης, Γκόλιας, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Πίτι, Μιλοσάβλιεβιτς, Σαχίτι (46’ Kαρανίκας), Ντέλετιτς (77’ Μόρσι), Κούνιτς (65’ Νούνιτς), Γκοΐκοβιτς.

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass