Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Αννα Κορακάκη

ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ «ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ 2020 ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2018 15:32

Ακόμα μία σπουδαία επιτυχία σημείωσε η Αννα Κορακάκη, επιβεβαιώνοντας ότι ανήκει στην «αφρόκρεμα» της διεθνούς σκοποβολής. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα με αεροβόλο πιστόλι 10μ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενείται στην πόλη Τσανγκουον της Νότιας Κορέας.

Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Κορακάκη στη διοργάνωση της Κορέας, «ισοδυναμεί» και με «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα διεξαχθούν στο Τόκιο.

Η Κορακάκη πρώτευσε με 241,1 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν η Ζοράνα Αρούνοβιτς από την Σερβία με 239,8 και η «οικοδέσποινα», Μπόμι Κιμ με 218,8 βαθμούς.

«ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ»

Σε... πελάγη ευτυχίας πλέει η Αννα Κορακάκη, η οποία στις πρώτες δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα της διεθνούς Ομοσπονδίας, δείχνει να αιφνιδιάσθηκε από τη συγκεκριμένη διάκριση.

«Είναι τεράστιο αυτό που συμβαίνει. Είμαι άφωνη. Είναι μία μεγάλη ημέρα για εμένα», τόνισε η 22χρονη πρωταθλήτρια και πρόσθεσε: «Κατέκτησα τον τίτλο στην πρώτη μου προσπάθεια. Το 2014, στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ISSF, συμμετείχα ως νεανίδα».

Παράλληλα με το χρυσό μετάλλιο, η Κορακάκη εξασφάλισε και μία θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο. Και παρά το γεγονός πως το «εισιτήριο» αφορά στην ελληνική σκοποβολή, θεωρείται απίθανο να μην το «χρησιμοποιήσει» η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. «Αισθάνομαι υπέροχα που εξασφάλισα μία θέση. Αυτό σημαίνει, ότι τώρα μπορώ να κάνω μία μεγάλη διακοπή, πριν αρχίσω την προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μένουν ακόμη δύο χρόνια και χρειάζομαι να επαναφορτίσω τις μπαταρίες μου».

Οσον αφορά στην εξέλιξη του τελικού, η παγκόσμια πρωταθλήτρια σχολίασε: «Αρχισα τον αγώνα με πολύ καλό τρόπο, αλλά στη συνέχεια έκανα ορισμένα λάθη. Στο δεύτερο μέρος του τελικού, απέδειξα ότι μπορώ να επανέλθω. Η Κορεάτισσα αντίπαλος μου, έκανε κάποια λάθη και μου έδωσε την ευκαιρία να την ξεπεράσω. Ετσι, φθάσαμε να διεκδικούμε το χρυσό με τη Ζοράνα (σ.σ. Αρούνοβιτς). Και ήταν πολύ δύσκολο για εμένα. Είναι μία από τις καλύτερες φίλες μου, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Κατά τη διάρκεια του τελικού, χαμογελούσαμε η μία στην άλλη και αστειευόμασταν με την κατάσταση που ζούσαμε. Τελικά τα κατάφερα. Τώρα είναι η ώρα για διακοπές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass