Κρατά το πρώτο 60λεπτο ο Απόλλωνας

ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΥΝΑΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΜΕ 3-1 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Ο ΜΑΡΚΟΛΙΝΟ, ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΡΙΜΠΕΡΙ

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2018 22:03

Σε φιλική ήττα με 3-1 από τη Λαμία υποχρεώθηκε χθες στο γήπεδο Φιλιππούπολης ο Απόλλωνας Λάρισας στο τρίτο κατά σειρά παιχνίδι της προετοιμασίας του ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Football League.

Η ομάδα του Μαρσέλο Τροΐζι απέναντι σ’ έναν αντίπαλο πιο έτοιμο, που αγωνίζεται στη Super League, παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο μέχρι το 60ό περίπου λεπτό της αναμέτρησης, με τον Μαρκολίνο να κλέβει την παράσταση και τους Λουκάο, Τασιούλη και Λούκας να αφήνουν πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Αντίθετα ο Ριμπερί αγωνίστηκε στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα αφού έδειξε ότι είναι ανέτοιμος.

Από το 60ό λεπτό και μέχρι το τέλος η κούραση από τις καθημερινές διπλές προπονήσεις κατά κύριο λόγο, αλλά και οι πολλές αλλαγές δεν επέτρεψαν στον Απόλλωνα να έχει την ίδια απόδοση, στοιχείο που εκμεταλλεύτηκε η Λαμία για να φτάσει στη νίκη, αφού κυριάρχησε στην επίθεση χάνοντας ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

Ο Μαρσέλο Τροΐζι ξεκίνησε με 4-2-3-1, με τον Κουτογλίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Σκούπρα και Κουρτεσιώτη δεξιά και αριστερά αντίστοιχα στην άμυνα, τους Κοντοέ και Σουλιώτη στο κέντρο της άμυνας, τους Λούκας και Χατζή ως ανασταλτικούς μέσους, δεξιά και αριστερά στον χώρο της μεσαίας γραμμής τους Ριμπερί και Τασιούλη, τον Μαρκολίνο ως επιτελικό μέσο και «φουνταριστό» τον Λουκάο.

Από την άλλη πλευρά ο νέος τεχνικός της Λαμίας, Μάκης Χάβος έπαιξε με 4-4-2 με τον Σαράνοβ κάτω από τα δοκάρια, τους Βασιλαντωνόπουλο, Αναστασιάδη, Αντέτζο και Βάντερσον στην άμυνα, τους Μπλάζιτς, Δημούτσο, Μαστούρ και Καραγκούνη στον χώρο της μεσαίας γραμμής και τους Μπαράλες, Καραμάνο στην επίθεση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Λουκάο να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, όταν μετά από ωραία ενέργεια βγήκε τετ-α-τετ με τον Σαράνοβ αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε με τα πόδια.

Γενικά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Απόλλωνας δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να γίνει απειλητικός, ενώ προσπάθησε να είναι δραστήριος επιθετικά και να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Η Λαμία από την άλλη πλευρά θέλησε να επιβάλει τον ρυθμό της αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα του Απόλλωνα.

Στο 31’ ο Απόλλωνας έφτασε για δεύτερη φορά πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Τασιούλης ελίχθηκε πολύ ωραία λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, απέφυγε τον αντίπαλό του και με δυνατό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Τελικά στο 34’ σε μία φάση που δεν «μύρισε» γκολ οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Μλάζιτς που από θέση έξω αριστερά επιχείρησε μία σέντρα και ο Μπαράλες με κεφαλιά έγραψε το 0-1 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Η απάντηση του Απόλλωνα ήρθε λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης. Ήταν το 48ο λεπτό όταν ο Τασιούλης ελίχθηκε πολύ ωραία μέσα στη μεγάλη περιοχή και από τα δεξιά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Μαρκολίνο με ωραίο πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 55’ η Λαμία άγγιξε το δεύτερο γκολ με τον Καραγκούνη το ψηλοκρεμαστό πλασέ του οποίου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 58’ η ατυχία χτύπησε τον Απόλλωνα Λάρισας αφού ο κορυφαίος του παίκτης Μαρκολίνο τραυματίστηκε και για προληπτικούς λόγους ο Μαρσέλο Τροΐζι τον απέσυρε από το παιχνίδι. Ήταν μία εξέλιξη που αν μη τι άλλο επηρέασε αρνητικά τους «κυανόλευκους», οι οποίοι στα υπόλοιπα λεπτά έριξαν –σε συνάρτηση με την κούραση και τις πολλές αλλαγές- την απόδοσή τους.

Έτσι η Λαμία κυριάρχησε επιθετικά με αποτέλεσμα στο 68’ να πετύχει το 1-2 με Δημούτσο, μετά από ωραίο συνδυασμό των Σκόνδρα-Μπαράλες, ενώ στο 76’ ο Μπούτνικ με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Υποδειγματική η διαιτησία της κ. Τσιοφλίκη (που φέτος προβιβάστηκε στον πίνακα διαιτητών της 2ης κατηγορίας) και των βοηθών της κ. Μάνου και Δεδικούση.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Κουτογλίδης (46’ Μάντζαρης), Σκούπρας (80’ Κακάμης), Κοντοές (80’ Βαγενάς), Σουλιώτης (80’ Αγιώτης), Κουρτεσιώτης (87’ Κοντοθανάσης), Λούκας (69’ Τσακυργιάννης), Χατζής, Ριμπερί (21’ Καμπέρης, 69’ Γαρυφαλλόπουλος), Μαρκολίνο (58’ λ.τ. Ζαΐμι), Λουκάο (69’ Ταουσάνης), Τασιούλης (69’ Μπιμπάι).

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ (46’ Μελίσσας), Βασιλαντωνόπουλος (46’ Σκόνδρας), Αναστασιάδης (46’ Καρυπίδης), Αντέτζο (46’ Ασίγκμπα), Βάντερσον (71’ Παπαργυρίου), Μπλάζιτς (69’ Οσμάν), Δημούτσος (71’ Τσούκαλος), Μαστούρ (71’ Μπουλούλης), Καραγκούνης (69’ Πλιάτσικας), Μπαράλες (71’ Μπούντνικ), Καραμάνος (46’ Επστάιν).

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass